image description

Πελώνη: Υπάρχει τεράστια κόπωση στην κοινωνία και απαιτούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης

Σε δύο πυλώνες βασίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη. Ο ένας πυλώνας προβλέπει την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Ο δεύτερος αναζητεί τρόπους αποσυμπίεσης για την κοινωνία μαζί με μια νέα συμφωνία για τήρηση των μέτρων.

Αναγνωρίζοντας πως υπάρχει κόπωση σε όλα τα επίπεδα, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι τα μέτρα αποδίδουν στο βαθμό που τηρούνται. «Αν δεν είχαμε τα μέτρα σε ισχύ θα είχαμε πολλά περισσότερα κρούσματα αυτή τη στιγμή και πολύ περισσότερους θανάτους. Από την άλλη, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι προφανώς υπάρχει τεράστια κόπωση στην κοινωνία και απαιτούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης. Προφανώς, πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα. Είμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή, καθώς τα κρούσματα είναι ψηλά και έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη στην Αττική.», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Σχολιάζοντας τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η κίνηση αρκετών ευρωπαϊκών χωρών να «παγώσουν» προληπτικά για ένα μικρό διάστημα την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την προσήλωση της χώρας μας στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος δεν συσχετίζει τα διάφορα περιστατικά που παρατηρήθηκαν με τον εμβολιασμό.

«Άρα, συνεχίζουμε κανονικά τον εμβολιασμό. Δεν υπάρχουν δεδομένα αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, που να στηρίζουν μια απόφαση ανάλογη με αυτή που πήραν άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε αναφέροντας ότι ήδη έχουν γίνει στη χώρα 173.000 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca χωρίς προβλήματα.

«Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται νηφαλιότητα. Εμβολιαζόμαστε με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον EMA», υπογράμμισε θυμίζοντας ότι 11 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει με AstraZeneca στη Βρετανία, με ασφάλεια. «Αυτό είναι ένα συντριπτικό στοιχείο υπέρ του εμβολίου», όπως είπε.

Αναφερόμενη στην εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας, η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι «το αποτύπωμα του εμβολιασμού φαίνεται ήδη στις ηλικίες των 80 και άνω στις οποίες δεν έχουμε βαριές νοσήσεις».

«Είμαστε αυτή τη στιγμή στους 1.300.000 εμβολιασμούς και εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει η διαδικασία των ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου. Υπάρχει μια προτεραιοποίηση που έχει κάνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που αφορά συγκεκριμένα νοσήματα τα οποία έχουν ανακοινωθεί. Αμέσως μετά πάμε στις ηλικίες 70-74 και αμέσως μετά στις ηλικίες 65-69. Στόχος είναι μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου όλοι οι 60 άνω και οι ευπαθείς ομάδες, για να πάρουν σειρά και οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες», όπως είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηεκ στις διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζοντας πως «οποιαδήποτε κίνηση συγχρωτισμού δεν βοηθάει».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος άσκησε μάλιστα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάλεσε σε 31 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, αναφέροντας πως στέλνει το λάθος μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία να μην τηρεί τα μέτρα.

«Ήταν σαφές το Σαββατοκύριακο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε 31 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Και οι διαδηλώσεις δεν βοηθούν σε μια ευαίσθητη στιγμή, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πανδημία. Στέλνει το λάθος μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία να μην τηρεί τα μέτρα. Το αποτέλεσμα αυτών των πορειών θα το δούμε σε 10 μέρες από τώρα. Την ώρα που ζητάμε από όλους να τηρήσουν τα μέτρα και να κάνουν υπομονή, προφανώς αυτό είναι και μια υπονόμευση των μέτρων για επαναλειτουργία που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, αλλά και μια προσβολή για όσους τα τηρούν, όπως και για τους υγειονομικούς που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκεντρώσεις με ανευθυνότητα. Θα πρέπει όλοι να δείξουν υπευθυνότητα. Ανεύθυνες συμπεριφορές δεν επιτρέπονται. Και αυτό αφορά και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν έχουν δείξει την ευθύνη που τους αναλογεί για την συμμόρφωση στα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα αφήγημα κινηματικό του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να το τεκμηριώσει πάση θυσία και γυρίζει σε αυτό τον εαυτό του. Η Κυβέρνηση δεν θα κατεβάσει τα μολύβια επειδή αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται. Η Δημοκρατία προφανώς δεν μπαίνει σε καραντίνα. Αυτό αφορά και το νομοθετικό έργο της Κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν», συνέχισε.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Το σχέδιο για μερική άρση του lockdown και άνοιγμα των καταστημάτων και των κομμωτηρίων επεξεργάζονται ειδικοί και κυβέρνηση. Κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους της συνεδρίασης που...

image descriptionΕλλάδα

Ένας 74χρονος παράγοντας κολύμβησης και ιδρυτικό στέλεχος κολυμβητικού ομίλου της Αττικής συνελήφθη και έχει προφυλακιστεί μετά την καταγγελία δυο 17χρονων (σήμερα) κοριτσιών πως π...

image descriptionΕλλάδα

Τη συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναμένεται στη χώρα μας, τουλάχιστον έως ότου ο Ευρωπαϊκός Οργα...

image descriptionΕλλάδα

Η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι βάφτισε ένα παιδί το Σάββατο προκάλεσε ζωηρές αντιδράσεις τόσο στα social media όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το σημείο της αντιπα...

image descriptionΕλλάδα

Ξεκίνησε, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών, ο οποίος λαμβάνει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών (τ...

image descriptionΕλλάδα

Για επιμονή του καιρού σε χειμωνιάτικο σκηνικό τα επόμενα 24ωρα με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω από τα 1.000 μέτρα κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα μ...