ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρετανία: Μειώνεται η τηλεργασία λόγω ενεργειακού κόστους – Η νέα έρευνα για επιστροφή στο γραφείο

Ειδικοί στη Βρετανία βλέπουν ότι, παρά τα πρακτικά οφέλη της εργασίας από το σπίτι, το τεράστιο ενεργειακό κόστος βάζει τέλος στην τηλεργασία και αλλάζει τα πάντα στην καθημερινότητα των πολιτών.

 

Οι Βρετανοί που αποφεύγουν το γραφείο και δουλεύουν από το σπίτι θα μπορούσαν να πληρώσουν επιπλέον 2.500 λίρες (2.925 ευρώ) ετησίως σε ενεργειακό κόστος, προειδοποιούν οι ειδικοί, οι οποίοι λένε ότι η αύξηση των λογαριασμών θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους πίσω στα γραφεία τους.

 

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η τελευταία έρευνα αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα γραφεία τους και να μην συνεχίσουν την «κακιά» και πλέον ακριβή συνήθεια της τηλεργασίας. Η πανδημία μπορεί να οδήγησε εκατομμύρια εργαζόμενους στην εργασία από το σπίτι για υγειονομικούς λόγους. Αλλά τώρα η ενεργειακή κρίση μπορεί να τους στείλει όλους πίσω στα γραφεία τους, ειδικά για τον χειμώνα που έρχεται.

 
 

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το ανώτατο όριο τιμών της θα αυξηθεί κατά 80%, σε 3.549 λίρες ετησίως τον Οκτώβριο.

Οι λογαριασμοί προβλέπεται να ανέβουν ξανά στις 5.400 λίρες τον Ιανουάριο και ακόμη περισσότερο στις 6.600 λίρες (7.728 ευρώ) την άνοιξη σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών ενέργειας Cornwall Insight, αναφέρει η βρετανική Telegraph.

 

Μιάμιση μέρα την εβδομάδα στο γραφείο ο μέσος εργαζόμενος

Ο μέσος Βρετανός εργαζόμενος πηγαίνει στο γραφείο μιάμιση μέρα την εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι η απομακρυσμένη εργασία θα οδηγήσει πιθανότατα σε λογαριασμό ενέργειας 789 λίρες (923 ευρώ) τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με 580 λίρες (679 ευρώ) για όσους πηγαίνουν στη δουλειά.

Η Σάρα Κόουλς, της χρηματοοικονομικής Hargreaves Lansdown, περιέγραψε τη «φρικτή κλίμακα» της αύξησης της τιμής της ενέργειας.

«Ακόμη και για εκείνους που θεωρούν ότι αισθάνονται άνετα, αυτή είναι μια αρκετά σοβαρή κρίση για την οποία θα χρειαστεί να βρεθούν νέες λύσεις», είπε.

«Οι άνθρωποι μπορεί να πρέπει να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τη θέρμανση τους, επομένως αντί να την αφήνουν ανοιχτή όλη μέρα, να επικεντρώνονται στην προσπάθεια να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα στα δωμάτια που χρησιμοποιούν».

 

 

Μειώνεται αλλά παραμένει η τηλεργασία για 1 στους 3 στη Βρετανία

Τον Μάιο, αποκαλύφθηκε ότι τρεις στους τέσσερις ενήλικες στη Βρετανία ταξιδεύουν τώρα για να εργαστούν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας – από τα δύο τρίτα που κινούνταν πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με επίσημη έρευνα σήμερα. Δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι κινούνται προς και από τη δουλειά τους μειώνοντας το ποσοστό των τηλεργαζομένων σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, τα στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής δείχνουν επίσης ότι περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων συνεχίζουν να περνούν μέρος της εβδομάδας δουλεύοντας στο σπίτι.

Τα στοιχεία δείχνουν μια αλλαγή σε ορισμένους τύπους δημόσιας συμπεριφοράς τους τελευταίους δύο μήνες -μια περίοδος που συμπίπτει με μια σταθερή πτώση των μολύνσεων από τον Covid-19.

Η Consultancy Advances Workplace Associates ισχυρίζεται ότι η μέση συμμετοχή στο χώρο εργασίας είναι 29% στα γραφεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε τον Ιούλιο ότι το 37% των Λονδρέζων εργάζονταν από το σπίτι, σε σύγκριση με το 14% πριν από την πανδημία.

Η καθημερινή χρήση ενέργειας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τους μηνιαίους λογαριασμούς. Η χρήση ενός βραστήρα τρεις φορές την ημέρα θα κοστίζει 8 λίρες (9,37 ευρώ) το μήνα ή 100 λίρες (117 ευρώ) το χρόνο, σύμφωνα με το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας του Οκτωβρίου, αναφέρει η υπηρεσία Citizen’s Advice Bureau.

Ομοίως, η λειτουργία ενός σταθερού υπολογιστή οκτώ ώρες την ημέρα θα κοστίζει 35,68 λίρες (σχεδόν 42 ευρώ) το μήνα.

 

Θα χαθούν ζωές τον χειμώνα χωρίς επιπλέον κυβερνητική παρέμβαση

Ο ιδρυτής του MoneySavingExpert, Μάρτιν Λιούις, δήλωσε στο πρόγραμμα Today του BBC την Παρασκευή: «Με έχουν κατηγορήσει για καταστροφολογία για αυτήν την κατάσταση. Λοιπόν, ο λόγος που καταστροφολογώ είναι επειδή πρόκειται για μια καταστροφή, απλά και καθαρά. Εάν δεν λάβουμε περαιτέρω κυβερνητική παρέμβαση πέρα ??από αυτά που ανακοινώθηκαν τον Μάιο, θα χαθούν ζωές αυτόν τον χειμώνα».

Ανέφερε επίσης ότι η τελευταία αύξηση του ανώτατου ορίου σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι θα πληρώνουν έως και 10.000 λίρες (11.722 ευρώ) ετησίως σε λογαριασμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ofgem, Τζόναθαν Μπρίρλεϊ , προειδοποίησε για τις δυσκολίες που θα προκαλέσουν οι τιμές της ενέργειας αυτόν τον χειμώνα και προέτρεψε τον επερχόμενο πρωθυπουργό και το νέο υπουργικό συμβούλιο «να παράσχουν μια πρόσθετη και επείγουσα απάντηση στη συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών της ενέργειας».

 

Το κόστος της ενέργειας θα μπορούσε να γίνει σημαντικά χειρότερο το 2023

Είπε επίσης ότι η τιμή του φυσικού αερίου φέτος τον χειμώνα ήταν 15 φορές μεγαλύτερη από το κόστος πριν από δύο χρόνια.

Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι η αύξηση αντανακλά τη συνεχιζόμενη άνοδο στις παγκόσμιες τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου, οι οποίες άρχισαν να εκτινάσσονται καθώς υποχωρούσε η πανδημία και οδηγήθηκαν ακόμη υψηλότερα από τη σταδιακή διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Η Ofgem προειδοποίησε επίσης ότι οι τιμές της ενέργειας θα μπορούσαν να γίνουν «σημαντικά χειρότερες» το επόμενο έτος. Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι ορισμένοι πάροχοι ενδέχεται να αρχίσουν να αυξάνουν το ποσό που πληρώνουν οι πελάτες που εξυπηρετούν μέσω πάγιας εντολής πριν από την 1η Οκτωβρίου, για να κατανεμηθούν οι πληρωμές, αλλά τα χρήματα που θα λάβουν οι πάροχοι θα δαπανηθούν μόνο για την παροχή ενέργειας στα νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης

Εκτεταμένα και βαθιά τα τραύματα που έχει το γαϊδουράκι – Θα μεταφερθεί στην ΑττικήΕλλάδα

Στην κατάσταση της υγείας του άτυχου ζώου που σύρθηκε αιμόφυρτο από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας αναφέρθηκε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη. Ό...

Πυρκαγιά στη Λεωφόρο ΗρακλείουΕλλάδα

Φωτιά έχει ξεσπάσει στη λεωφόρο Ηρακλείου , στην Αττική, σε υπαίθριο χώρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική πρόκειται για πυρκαγιά σε έκταση πλησίον του γηπέδ...

Γιάννης Οικονόμου: Δεν τίθεται θέμα διακοπών ρεύματος για την εξοικονόμηση ενέργειαςΕλλάδα

Την περίπτωση των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος για την εξοικονόμηση ενέργειας απέκλεισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος , Γιάννης Οικονόμου ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στ...

Μητσοτάκης: Η Μόσχα επιθυμεί αστάθεια στην Ευρώπη – Ζυγισμένα τα μέτρα στη ΔΕΘΕλλάδα

Επίθεση στη Μόσχα για τους εκβιασμούς με όπλο το φυσικό αέριο και στην Άγκυρα για παρέμβαση στα ελληνικά πολιτικά πράγματα αλλά και για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, εξαπ...

ΚΤΕΛ: Τι αλλάζει το νομοσχέδιο της «απελευθέρωσης» για το κόμιστρο, τις αποζημιώσεις και τα πρόστιμαΕλλάδα

Ανώτατη τιμή κομίστρου και ζωνική χρέωση ανά γεωγραφική περιοχή για τη μετακίνηση με αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ στις Περιφέρειες εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προβλέπει το ...

Οικονόμου: Εκτός κάδρου οι διακοπές ρεύματος στην Ελλάδα για εξοικονόμηση ενέργειαςΕλλάδα

«Εκτός κάδρου» θέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, την εφαρμογή μέτρων στην Ελλάδα όπως οι ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος για την εξοικονόμηση ενέργειας. Μιλώντας στη...

Στην Αλόννησο τελέστηκε ο πρώτος οργανωμένος υποβρύχιος πολιτικός γάμος (βίντεο)Ελλάδα

Στην Αλόννησο τελέστηκε χθες Δευτέρα 29 Αυγούστου ο πρώτος οργανωμένος υποβρύχιος πολιτικός γάμος, με πρωτοβουλία του Δήμου. Ο Πέτρος και η Μυρτώ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης κ...