image description

Περιφέρεια Πελοποννήσου: 49 εκατ. ευρώ για μόλις 7 χιλιόμετρα δρόμου!

Για «μνημειώδες σκάνδαλο» εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, κατηγορούν τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Παναγιώτη Νίκα και τον επίσης «γαλάζιο» αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζο , οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας της παράταξης Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου .

Οι δύο αιρετοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγγέλλουν ότι για έναν δρόμο μόλις εφτά χιλιομέτρων ο οποίος θα συντομεύσει μια διαδρομή κατά πέντε λεπτά θα δοθούν 49 εκ. ευρώ, δηλαδή θα κοστίσει 7 εκ. ευρώ το χιλιόμετρο.

«Αυτά τα οποία συμβαίνουν και μεθοδεύουν διάφοροι παράγοντες γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας , δεν έχουν προηγούμενο και αποτελούν μεγάλη πρόσκληση για τον απλό πολίτη που βιώνει σήμερα την οικονομική εξαθλίωση η για εκείνον που πεθαίνει εκτός ΜΕΘ…» – λέει στο www.apokalypseis.com ο Θανάσης Πετράκος.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση οι  κ.κ. Πετράκος και Δρούγκας :

«Αποτελούν πρόκληση και θυμίζουν «το ψωμί, τυρί δεν έχουμε ραπανάκια για την όρεξη» οι πανηγυρισμοί από τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Μαλτέζο για το  επονομαζόμενο «μνημειώδες» έργο σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως που θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ 2014 – 2020.»

«Αποτελούν πρόκληση και μεγαλομανία διότι προγραμματίζουν να σπαταληθούν πόροι 48.850.000 ευρώ για ένα δρόμο 7 χιλιομέτρων για να συντομεύσει η διαδρομή Δερβενάκια-εκκλησιαστικά κατά 5, το πολύ, λεπτά!!!. Με κόστος 7.000.000 ευρώ  το χιλιόμετρο για όφελος 5 λεπτών  δεν το ονομάζεις  «μνημειώδες» έργο όπως το ονόμασε ο αντιπεριφερειάρχης  κ. Μαλτέζος. Μπορείς όμως να το ονομάσεις κάλλιστα «μνημειώδες σκάνδαλο» διασπάθισης δημοσίου χρήματος προς όφελος των εργολάβων ….. Εκτός εάν φαντασιώνεται η Περιφερειακή Αρχή ότι θα «αναστήσει» τις «Χρυσοφόρες Μυκήνες» οπότε θα πρέπει να κατασκευάσουν και επίχρυσο δρόμο !!!»

«Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την Περιφερειακή Αρχή και να συμμεριστούμε τον ενθουσιασμό του Αντιπεριφερειάρχη αν είχαν προγραμματίσει να υλοποιήσουν ή έστω προγραμμάτιζαν όλα εκείνα τα αναγκαία και κατεπείγοντα έργα που έχουμε προτείνει  και χρειάζεται η Αργολίδα, οι άνθρωποι της και οι επισκέπτες της. ΑΝ…

Αν είχαν θέσει σε προτεραιότητα να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια του κακοσχεδιασμένου και κακοφτιαγμένου δρόμου των αρχαιοτήτων. Ώστε να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις οδικής ασφάλειας, κυκλικούς κόμβους κλπ, αλλά και να συνδεθεί με τον δρόμο Άργους – Ναυπλίου. Διότι  μέχρι σήμερα η σύνδεση του δρόμου “των αρχαιοτήτων” με τον δρόμο Άργους – Ναυπλίου  «περνάει» τους επισκέπτες στα χωράφια του Αργολικού και  στην Αγία Ελεούσα, με τραγικό αποτέλεσμα πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα.

Αν είχαν προγραμματίσει να γίνουν έργα προστασίας, ανάδειξης και προσβασιμότητας των αρχαιολογικών χώρων.

Αν είχαν προγραμματίσει να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Αργολίδας και να καταργηθούν οι θανατηφόρες διασταυρώσεις και κακοτεχνίες .

Αν είχε γίνει κάποια προσπάθεια βελτίωσης του δρόμου που ενώνει την Ερμιονίδα με το κέντρο του νόμου για να μην κάνουν ολόκληρο ταξίδι οι κάτοικοι της.

Αν είχαν γίνει προσπάθειες, όπως έχουμε ζητήσει πολλές φορές, για την προστασία των πηγών της Λέρνης, που υδρεύουν τους δύο μεγαλύτερους δήμους του νόμου, με την σύνδεση του αποχετευτικού των Μύλων με τον βιολογικό, και την επέκταση του δικτύου του Αναβάλλου στην περιοχή για να πάψουν να λειτουργούν οι εκατοντάδες αρδευτικές γεωτρήσεις στον υδροφόρο ορίζοντα των πηγών.

Αν είχε γίνει κάποια προσπάθεια να λυθεί το μείζον πρόβλημα της ύδρευσης ολόκληρης της Ερμιονίδας.

Αν είχε γίνει κάποια ενέργεια για την χρηματοδότηση δράσεων που μειώνουν το κόστος χρήσης του νερού του Αναβάλλου, μέσω ΑΠΕ, για να το καταστήσουν προσιτό στους αγρότες και να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους.

Αν είχαν ληφθεί πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν πάγια προβλήματα των αγροτών που καταστρέφουν την παραγωγή και υπονομεύουν το εισόδημα τους.

Αν είχε γίνει μια μελέτη για μείωση του κόστους χρήσης του νερού του Αναβάλλου που προορίζεται για  άρδευση στην Ερμιονίδα, για να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του και από τους αγρότες και όχι μόνο απ’ το γκολφ, τις βίλες και τα επτάστερα ξενοδοχεία.

Αν είχαν γίνει οι κατάλληλες θεσμικές και χρηματοδοτικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια για να λειτουργήσει επιτέλους σωστά ο βιολογικός καθαρισμός.

Αν είχε γίνει μια συνολική μελέτη αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών.

Αν είχε γίνει μελέτη για την μετεγκατάσταση των πυρηνελαιουργείων και είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την χρηματοδότηση τεχνικών αντιρρυπαντικών λύσεων, για να πάψει το αίσχος που βιώνουμε όλοι κάθε χειμώνα.

Αν είχε γίνει κάποια προσπάθεια για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και δεν δημιουργούσε μια νέα χωματερή, τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στα Κιόσκια της Νέας Κίου μέσα σε ζώνη προστασίας.

Είναι δεκάδες τα  ΑΝ …που θα πρέπει να προηγηθούν για να έχουμε την πολυτέλεια να πανηγυρίζουμε για ένα έργο που θα φέρει τους επισκέπτες 5 λεπτά  νωρίτερα στο Ναύπλιο, για να τους φάει η βρώμα από τα πυρηνελαιουργεία, τον βιολογικό ή τα σκουπίδια, για να μην έχει νερό να πιει, για να επισκέπτεται παρατημένους αρχαιολογικούς χώρους, για να μην έχει δρόμους να κινηθεί εντός του νομού.

Για αυτό αφήστε τις μεγαλομανίες και τη διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος  κ. Περιφερειάρχη και κ. Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και προγραμματίστε σωστά τις προτεραιότητες. Προγραμματίστε να υλοποιηθούν τα επείγοντα έργα που έχει ανάγκη η Αργολίδα, οι άνθρωποι της αλλά και οι επισκέπτες της».

 

 

Πηγή: apokalypseis.com

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Μετά τα περιστατικά σε Βόλο και Πάτρα, ακόμα ένα άτομο βάζει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από κτήριο νοσοκομείου.    Σύμφωνα με πληροφορίες του  Newsbomb.gr  ένα άτομο έπεσε στο κεν...

image descriptionΕλλάδα

Για τα τρία στοιχεία που θα καθορίσουν, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, αν θα επιτραπεί η μετακίνηση του κόσμου στα χωριά για το Πάσχα, μίλησε η Ματίνα Παγώνη, σε πρωινή τηλεοπτική εκ...

image descriptionΕλλάδα

  Στα ράφια 11.000 φαρμακείων βρίσκονται ήδη τα self tests. Η όλη διαδικασία  ξεκίνησε, με την προτεραιότητα να δίνεται στους μαθητές Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς. Υπενθυμίζεται...

image descriptionΕλλάδα

  Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην οδό Πέτρου Ράλλη επισκέφτηκε, νωρίς το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, με αφορμή την παραλα...

image descriptionΕλλάδα

Στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί το ραντεβού του ηθοποιού με τον εισαγγελικό λειτουργό Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος του έχει αποστείλει κλήση  για παροχή εξηγήσεων σχετικά με τις κατ...

image descriptionΕλλάδα

Στο «μικροσκόπιο» Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη - Σήμερα η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών - Πρόωρη η συζήτηση για το «Πάσχα στο χωριό» - Πότε θα...

image descriptionΕλλάδα

Το... google translate επιστράτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εντοπίσει λάθη στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών σχετικά με τα self test, όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημ...