Την Τρίτη, 22 Ιουλίου 2025, ο υδράργυρος άγγιξε σχεδόν τους 45 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στην Τραγάνα Φθιώτιδας στους 44,9°C και στη Λάρισα στους 44,8°C. Λίγο πιο πίσω ακολούθησε η Καρδίτσα με 44,6°C, ενώ τα Τρίκαλα κατέγραψαν 43,9°C, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Οι συνθήκες καύσωνα επικράτησαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται για ακόμα μία ημέρα στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά. Από τους 550 ενεργούς σταθμούς του ΕΑΑ, οι 311κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37°C, οι 102 πάνω από 40°C και οι 34 ξεπέρασαν τους 42°C. Η μέση μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας έφτασε τους 37,1°C, αυξημένη κατά 1,5°C σε σχέση με τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου (35,6°C).
Ο καύσωνας συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές κατοίκων και υποδομών, με τις αρχές να καλούν σε προσοχή λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.











