Εργατικό ατύχημα συνέβη στο Ηρώδειο, όταν εργαζόμενος έπεσε από ύψος την Πέμπτη (08.05.2025) κατά τη διάρκεια εργασιών προετοιμασίας για το Φεστιβάλ Αθηνών. Ο τραυματίας, που υπέστη πολλαπλά κατάγματα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς», με την ανάρρωσή του να απαιτεί χρόνο. Διασώστες της Ακρόπολης έσπευσαν άμεσα για βοήθεια.
Ο Κώστας Κεχαγιόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, σε επιστολή του αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με το Φεστιβάλ Αθηνών για λεπτομέρειες του ατυχήματος. Ερωτήματα εγείρονται για το αν το περιστατικό δηλώθηκε ως εργατικό ατύχημα και αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Η επιστολή, που συνυπογράφει ο γενικός γραμματέας Τάσος Κατοπόδης, τονίζει την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και τη χαλάρωση των κανόνων ασφαλείας στον κλάδο, με το ατύχημα στο Ηρώδειο να αποτελεί μέρος μιας σειράς παρόμοιων περιστατικών, όπως αυτό στη Λυρική Σκηνή τον Οκτώβριο.
Η Ομοσπονδία ζητά άμεση έρευνα από την Επιθεώρηση Εργασίας, παρουσία σωματείων, για την καταγραφή των συνθηκών και την τήρηση μέτρων ασφαλείας, ιδιαίτερα για εργασίες σε ύψος. Επισημαίνεται η ανάγκη θεσμοθέτησης αυστηρού πλαισίου ασφάλειας σε θέατρα, γυρίσματα και φεστιβάλ, καθώς τα ατυχήματα αυξάνονται ραγδαία. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση. Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτη, καλώντας σε δράση για την πρόληψη παρόμοιων συμβάντων.