Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος, πραγματοποίησε συνάντηση με το τοπικό Σωματείο Πυροσβεστών Νομού Αργολίδας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Ρέκκα, και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γιώργο Κατσαρό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό, ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο, καθώς και τα χρόνια αιτήματα για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κέντρου (Π.Κ.) της Ερμιονίδας και του Σταθμού της Επιδαύρου.
Ο κ. Γαβρήλος τόνισε ότι η ενδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η παροχή επαρκούς προσωπικού αποτελούν βασική υποχρέωση της Πολιτείας, ειδικά σε μια εποχή όπου η κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα απειλούν συνεχώς ζωές και περιουσίες. «Η Κυβέρνηση, με την απόσυρση των εποχικών πυροσβεστών ενώ υπάρχουν πάνω από 4.000 κενά, δείχνει πόσο χαμηλά έχει θέσει την πολιτική προστασία στις προτεραιότητές της», σημείωσε ο βουλευτής.
Επίσης, επέκρινε τη στάση της Κυβέρνησης, η οποία, όπως ανέφερε, «όταν χρειάζεται τους Πυροσβέστες, τους χειροκροτεί, αλλά μετά τους παραμελεί και τους απορρίπτει».
Στο τέλος της συνάντησης, ο Γιώργος Γαβρήλος δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα τα αιτήματα του Σωματείου στη Βουλή, ώστε ο αρμόδιος Υπουργός να αναλυθεί ο σχεδιασμός της κεντρικής Διοίκησης για την κάλυψη των αναγκών της Αργολίδας. «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάζεται στήριξη και επενδύσεις, όχι κενά και παραμέληση», κατέληξε ο κ. Γαβρήλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση δράση.