Όσοι βρίσκονται σε Στραμπουργιές , Λάμυρα, Μένητες, Υψηλού καλούνται να φύγουν προς τη Χώρα - Διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή - Ρίψεις νερού από ελικόπτερο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, αυτήν τη φορά στην περιοχή Στραμπουργιές  της Άνδρου.

Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση, ωστόσο σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες. Η περιοχή είναι από τις πιο πράσινες του νησιού, με πυκνή βλάστηση και πολλές κατοικίες, μόνιμες και εξοχικές. 

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Προς ενίσχυση των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις φλόγες αναχώρησαν από την Αθήνα ενισχύσεις με πέντε οχήματα και 19 πυροσβέστες. Οι ενισχύσεις αναμένεται να φτάσουν στο νησί γύρω στις 6 το απόγευμα. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση στην Άνδρο

Δασική πυρκαγιά στην Άνδρο


Φωτιά στις Στραπουριές Άνδρου

Το δημαρχείο είναι ανοιχτό για να φιλοξενήσει πολίτες που απομακρύνθηκαν από τις οικίες τους, σύμφωνα με τον δήμο Άνδρου.

 


andros-pyrkagia__2_
andros-pyrkagia__1_
andros-1
andros-2
andros-3
andros-4

andros-9

Λίγο μετά τις 12:30 εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ενώ περίπου 45 λεπτά αργότερα εστάλη δεύτερο μήνυμα για εκκένωση τεσσάρων χωριών Στραμπουργιές , Λάμυρα, Μένητες, Υψηλού με όσους βρίσκονται εκεί να καλούνται να απομακρυνθούν προς τη χώρα του νησιού

 Επί τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.  Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8-9 μποφόρ. 

Δείτε βίντεο με την υδροληψία ελικοπτέρου από τη Χώρα της Άνδρου

Φωτιά στην Άνδρο: Ρίψεις νερού από εναέρια μέσα