ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κλίμα ενθουσιασμού η ομιλία Ανδρουλάκη σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Το σάλπισμα για άλλη μια εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στις 25 Ιουνίου, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της νέας Κ.Ο του κόμματος, παρουσία υποψηφίων και στελεχών απ’ όλη την Ελλάδα.

Με κεντρικό σύνθημα «Αλλαγή με Ασφάλεια», ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε, καταχειροκροτούμενος, ότι «αυτό το αίτημα εκφράζει ο ελληνικός λαός και οφείλουμε να το ακούσουμε. Όμως το αίτημα για αλλαγή, δεν σημαίνει άλμα στο κενό. Δεν σημαίνει επικίνδυνους πειραματισμούς μακριά από τα πραγματικά δεδομένα της εποχής. Αν έπρεπε να το πω με δυο λέξεις, θα έλεγα “Αλλαγή με ασφάλεια για τον κάθε πολίτη”».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι με τα αποτελέσματα των εκλογών δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, αλλά κίνδυνος παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας αποκλείοντας κάθε σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας. Ζήτησε, ωστόσο, από τον ελληνικό λαό να δώσει τη δύναμη στο κόμμα του, «για να είμαστε εμείς η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και τη στασιμότητα, που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη».

Υποστήριξε επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία όσο κι αν το εύχεται και το προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας», κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «λέει πράγματα που δεν μπορούν να συμβούν». Παραλλήλως ανέφερε ότι «μία κυβέρνηση, που δεν ελέγχεται και κάνει του κεφαλιού της στα μεγάλα διακυβεύματα της χώρας, φοβάται μία θεσμική προγραμματική αντιπολίτευση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα στελέχη και τους νεοεκλεγέντες βουλευτές να μην απογοητεύσουν του δημοκρατικούς πολίτες και να δώσουν ενωμένοι τη μάχη της 25ης Ιουνίου. «Οι νίκες δεν χαρίζονται, οι νίκες κερδίζονται και για αυτό ζητώ την μέγιστη προσπάθεια όλων των βουλευτών, όλων των υποψηφίων, όλων των στελεχών και φίλων της παράταξης. Δεσμεύτηκα για ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία. Τα πετύχαμε. Μπροστά μου, είστε εσείς, η σύγχρονη κεντροαριστερά, που θα υπηρετήσει με συνέπεια και αξιοπιστία κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ο γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς, εμπνευστής των πραγματικών μεταρρυθμίσεων και εγγυητής των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνικής δικαιοσύνης» είπε.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε επίσης ότι «ο γαλάζιος χάρτης της χώρας δεν είναι προϊόν της προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό» αλλά «αποτέλεσμα του τρόπου και του ύφους της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ». Για αυτό ζήτησε απ’ όλες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αγκαλιάσουν τους πάντες για να εμφανιστεί το πράσινο χρώμα της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε κάθε δημοκράτη προοδευτικό Έλληνα να συντονιστεί με το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη νέα πορεία, όπως είπε.

Στη συνέχεια ανέπτυξε εκτενώς τις προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, που, όπως υποστήριξε, διαφοροποιούν το κόμμα του από τη ΝΔ, αλλά και τις «υπαρκτές διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η αντιπαράθεση μαζί του θα γίνει «για το τι θεωρούμε προοδευτικό, πατριωτικό, δημοκρατικό και δεν μας ενδιαφέρει η σύγκρουση με την αριστερά για αδειανά πουκάμισα».

Διαβάστε επίσης

Μοναδικό λεύκωμα για τους σεισμούς του 1953 στη Ζάκυνθο – Προσφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ James BakerΕλλάδα

Ένα μοναδικό λεύκωμα με ανέκδοτες φωτογραφίες, που αποτελούν ντοκουμέντα, από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953, δώρισε στην Ιστορική Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζακύνθου, ο πρώην υπουρ...

Ένταση τα ξημερώματα στο ΑΠΘΕλλάδα

Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα ατόμων, έριξε αρχικά βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Αγίου Δημητρίου κοντά στο Αρι...