ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσαπανίδου για Γεωργούλη: “Κυκλοφόρησε η φήμη το 2022 και ζητήθηκαν εξηγήσεις – Όταν έγινε καταγγελία απομακρύνθηκε σε 15 λεπτά”

Σοκαρισμένη από την καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού και ευρωβουλευτή του κόμματος, Αλέξη Γεωργούλη δήλωσε στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη και μετά από 15 λεπτά απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το κοινοβούλιο. Δεν είναι αυτονόητα τα αντανακλαστικά αλλά για εμάς ήταν αυτονόητο. Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους» υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου.

 

«Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 και με εντολή Τσίπρα ερευνήθηκε η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όταν τον καλέσαμε για εξηγήσεις, αρνήθηκε όσα του αποδίδονταν και μάλιστα έκανε λόγο για συκοφάντηση. Δεν μείναμε όμως εκεί, απευθυνθήκαμε στο ευρωκοινοβούλιο αλλά ούτε εκεί επιβεβαιώθηκε η καταγγελία» εξήγησε στη συνέχεια.

Η κυρία Τσαπανίδου διέψευσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσε το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου, της δικηγόρου που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποιητική συμπεριφορά και μάλιστα κάλεσε τους δημοσιογράφους να τη σεβαστούν.

 

Δεύτερη καταγγελία από τη δικηγόρο

Λεπτομέρειες αλλά και αποκαλυπτικά στοιχεία για το πως ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε η υπόθεση της καταγγελίας εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη για βαριά κακοποίηση έδωσε στην δημοσιότητα το Live News. Όπως μάλιστα αποκαλύφθηκε για τον μέχρι χθες ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν την κακοποίηση. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλέστηκε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, πράγματι υπήρξε η καταγγελία το 2020 στις βελγικές αρχές. Όμως, δεν είχε προσδιοριστεί απόλυτα η ταυτότητα του θύτηΑυτό έγινε τον Οκτώβριο του 2021 όταν το θύμα είδε τον Αλέξη Γεωργούλη στο πλαίσιο του #MeToo να παίρνει θέση.

 

Το θεώρησε υποκριτικό και εξοργιστικό και προχώρησε στην καταγγελία με τον προσδιορισμό της ταυτότητάς του.

Δίνοντας το πλαίσιο της εποχής που διαδραματίστηκαν όλα αυτά το 2020 άρχισαν οι εγκλεισμοί λόγω πανδημίας και οι Έλληνες ευρωβουλευτές γύρισαν στην Ελλάδα και συμμετείχαν στις εργασίες μέσω τηλεδιασκέψεων. Μάλιστα, ο κ. Γεωργούλης είχε δεχθεί και κριτική από το ίδιο του το κόμμα γιατί εργαζόταν κανονικά στην Ελλάδα στον τομέα του. 

Οι εμφανίσεις του όπου έπαιρνε θέση για το #MeToo ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021. Η έρευνα των βελγικών αρχών άρχισε να τρέχει μετά το τέλος του 2021 – 2022 και υπάρχουν ερωτήματα για τις καθυστερήσεις.

 

Πληροφορίες για δεύτερη καταγγελία

Για το αν υπάρχει και άλλη καταγγελία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται πως το 2019 είχε κληθεί να εργαστεί μια κοπέλα από την Θεσσαλονίκη η οποία έκανε μια μαθητεία εκεί. Αυτή φαίνεται να έχει παραπονεθεί ότι υπήρξε μια απόπειρα παρενόχλησης από τον κ. Γεωργούλη. Ρωτήθηκε από στελέχη του ευρωκοινοβουλίου τι έχει συμβεί αλλά δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία. Και μάλιστα ο συνεργάτης του κ. Γεωργούλη που είχε μεσολαβήσει για να δουλέψει εκεί η κοπέλα έχει επίσης αποχωρήσει από το πλευρό του.

Κούλογλου : «Υπήρχαν φήμες απροσδιόριστες- Τον κάλεσε ο Παπαδημούλης και τις διέψευσε»

«Υπήρξαν παλαιότερα πριν από αρκετό καιρό, κάποιες φήμες απροσδιόριστες τελείως» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας την απομάκρυνση του Αλέξη Γεωργούλη μετά από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό.

Ο Στέλιος Κούλογλου διευκρίνισε ότι ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε τον Αλέξη Γεωργούλη τότε και εκείνος αρνήθηκε ότι συμβαίνει κάτι.

«Υπήρξαν παλαιότερα πριν από αρκετό καιρό, κάποιες φήμες απροσδιόριστες τελείως. Ερωτήθηκε αρμοδίως ο κ. Γεωργούλης είπε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε, γιατί το θέμα είναι πάρα πολύ ευαίσθητο και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία και στο χώρο για τέτοιου είδους θέματα και από τότε δεν υπήρξε κάτι» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ ο Στέλιος Κούλογλου.

Σε ερώτημα αν ο Αλέξης Γεωργούλης τότε είχε κληθεί να απαντήσει για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη αν πρόκειται για αυτό το περιστατικό ή αν υπάρχει άλλο περιστατικό και επρόκειτο για το άλλο.

«Υπήρχαν κάτι πολύ απροσδιόριστες φήμες ότι κάτι έχει συμβεί με παρενόχληση και τα λοιπά, ρωτήθηκε ο κ. Γεωργούλης και είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα» ανέφερε.

Πρόσθεσε δε, ότι οι φήμες δεν αφορούσαν σε έρευνα εις βάρος του. Σε ό,τι αφορά στις φήμες αυτές ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι «υπήρχε κάποιο θέμα, διαμαρτυρία, χωρίς να αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο, χρόνο, κλπ» .

Ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε αρμοδίως τον Αλέξη Γεωργούλη και εκείνος αρνήθηκε τις φήμες.

Σε ερώτηση αν είχε ακούσει κάτι ο ίδιος, ο Στέλιος Κούλογλου διευκρίνισε ότι «δεν είχα μιλήσει ούτε καν είχαν έρθει στα αυτιά μου αυτές οι φήμες, συνήθως δεν ασχολούμαι και με τέτοιου είδους θέματα, δεν είναι προσωπικό φυσικά αυτό, αλλά από τη στιγμή που κυκλοφορούσε σε επίπεδο κουτσομπολιού,  γιατί δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο, δεν μίλησα καθόλου (με τον Αλέξη Γεωργούλη). Αυτό που προέκυψε ήταν χθες όταν μαθεύτηκε ότι με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας ότι η πρόεδρος του ΕΚ θα ζητούσε ασυλία».

Ο ίδιος είπε ότι δεν γνώριζε αν ο Αλέξης Γεωργούλης είχε ενημερώσει την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες καθώς η καταγγελία έγινε πριν από σχεδόν 2 χρόνια.

Επιβεβαίωσε ότι η καταγγελία αφορά σε ξυλοδαρμό και σεξουαλική κακοποίηση και όχι παρενόχληση. «Αυτή είναι η καταγγελία δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει θα το πει η δικαιοσύνη.» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κούλογλου.

Για την ενημέρωση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη διευκρίνισε ότι «αυτό είχε γίνει σε ανύποπτο χρόνο πριν από περίπου 2 χρόνια Δεν υπήρχε τίποτα το συγκεκριμένο» ξεκαθάρισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Με ανάρτησή του νωρίτερα σήμερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ακαριαία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑκαι η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!», έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο Twitter. 

 

 

 

Παπαδημούλης: Του είχα πει ότι θα τεθεί εκτός ευρωομαδας και εκτός κόμματος

το θέμα της καταγγελίας εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για παρενόχληση, αναφέρθηκε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στο  Ρ/Σ Παραπολιτικά και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη , ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά».

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη.

«Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας. Έχω και εγώ την ίδια απορία γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια αλλά την απάντηση οφείλουν να τη δώσουν οι αρμόδιες βελγικές αρχές».

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ακόμη ότι αν είχε ενημερωθεί πρωτύτερα  θα πρότεινε αμέσως και «στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα μας να γίνει αυτό που έγινε χθες».

Αναφορικά με παλαιότερη κλήση του κ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις, o κ. Παπαδημούλης τόνισε:

«Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδημούλης εάν αυτό το αόριστο που ακούσατε κουμπώνει σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα απάντησε:

« Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά.  Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συναδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας».

 

«Ακαριαία αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε άλλο σημείο, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «για μένα το σημαντικό ήταν η ακαριαία και καθαρή αντίδραση και του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική συμμαχία και της ευρωομάδας του σε χρόνο ντετέ (dt). …Μακάρι όλα τα κόμματα να αντιδρούσαν σε τέτοια θέματα με την ίδια ταχύτητα και σαφήνεια».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει και άλλη περίπτωση τόνισε ότι «δεν ξέρω, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρξε κατηγορηματική διάψευση»

 

Τι είπα στον Γεωργούλη

Όπως αποκάλυψε, επικοινώνησε «ο κ. Γεωργούλης μαζί μου 2-3 ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομαδας και εκτός κόμματος προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις  βέλγικες αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας. Η θέση το κόμματός μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Δεν αμφισβητούμε το τεκμήριο της αθωότητας, δεν είμαστε δικαστές, δεν ξέρουμε το φάκελο της υπόθεσης θα τον κρίνουν οι βελγικές αρχές.

Με αφορμή την ανάρτησή του ότι ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του και την απομάκρυνση του από το κόμμα

Του διαμηνύθηκε με σαφήνεια ότι θα βρεθεί εκτός κόμματος και εκτός ευρωομάδας και προφανώς έλαβε το μήνυμα και το συμπεριέλαβε και στη δήλωσή του».

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε περαστικούς – Στο νοσοκομείο ο ένας με πληγές από δαγκωματιέςΕλλάδα

Επίθεση από αδέσποτα σε περαστικούς στη Λαμία. Ένας άνδρας μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης με τραύματα από δαγκωματιές. Τρία με τέσσερα αδέσποτα σκυλιά ...

Αχαΐα: Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του άνδρα που σκότωσε τον εραστή της γυναίκας τουΕλλάδα

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στην Κάτω Αχαΐα από το άγριο έγκλημα πάθους που συνέβη σε χωράφι της περιοχής. Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης, ο οποίος ομολόγησε την αποτρόπαιη π...

Βελγικές αρχές για Γεωργούλη: Το 2020 και για βαριά αδικήματα η καταγγελίαΕλλάδα

Λεπτομέρειες για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, δίνουν οι βελγικές αρχές. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρ...

Στη διοίκηση υποβρυχίων καταστροφών ο πρωθυπουργός – Τι είπε στα στελέχη των Ενόπλων ΔυνάμεωνΕλλάδα

Το  Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο  επισκέφθηκε ο  Kυριάκος Μητσοτάκης , συνοδεία της ηγεσίας του στρατού, ο οποίος νωρίτερα παρακολούθησε στον Σκαραμαγκά την...

Υπόθεση Αλ. Γεωργούλη: Ως και τρεις μήνες μέχρι να βγει απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο – Παρασκήνιο και πολιτική αντιπαράθεσηΕλλάδα

Μια λακωνική ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρ. Μέτσολα ότι υπάρχει  αίτημα άρσης της ασυλίας  του  Αλέξη Γεωργούλη  από τις αρμόδιες βελγικές αρχές, έδωσε το έναυσ...

Νίκος Δένδιας: Επικοινώνησε με τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο για τους ομογενείς στο ΣουδάνΕλλάδα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα (18.04.2023) στο Σουδάν. Συγκεκριμένα, ζητήθ...

Στα Ο.Υ.Κ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ελλάδα

Τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων επισκέφτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, που παρακολούθησε στρατιωτική επίδειξη και ξεναγήθηκε στους νεόδμητ...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του Αλ. Γεωργούλη αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματαΕλλάδα

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστ...

Ανήλικος ληστής μαχαίρωσε στο λαιμό 18χρονο στην Ακρόπολοη – Δίνει μάχη για την ζωή του το θύμαΕλλάδα

Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός, νοσηλεύεται ένας 18χρονος ο οποίος λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή...