ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο συγκλονιστικό ντοκουμέντο από τα Τέμπη: Βίντεο από το φλεγόμενο βαγόνι – Σοκαριστικά στοιχεία για την αγωνία πριν απο τη σύγκρουση (vid)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο μηχανοδηγός του επιβατικού τρένου έκανε προσπάθειες επικοινωνίας με άλλους συναδέλφους του.

 


Σύμφωνα με το Mega, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας φαίνεται να είχε καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους άλλους μηχανοδηγούς για να δει τι συμβαίνει. Ο αδικοχαμένος μηχανοδηγός του «Intercity 62» επί 17 λεπτά καλούσε επίμονα τον σταθμάρχη της Λάρισας χωρίς να παίρνει απάντηση, ενώ προσπαθούσε να επικοινωνήσει με άλλους συναδέλφους του που βρίσκονταν συνήθως στο τιμόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας προς Αθήνα, για να επιβεβαιώσει την υποψία του.


«Στην αρχή, όταν κατάλαβε ο Γιώργος (σ.σ. ο μηχανοδηγός της επιβατικής) ότι μάλλον δεν πήγαινε σωστά, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη. Τον κάλεσε, του φώναζε, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Ύστερα άρχισε να ψάχνει να βρει στο τηλέφωνο τους μηχανοδηγούς της εμπορικής για να μάθει ποιος κατεβαίνει από Θεσσαλονίκη και από ποια γραμμή», αποκάλυψε συνάδελφος του.
Θεωρώντας σχεδόν βέβαιο λοιπόν, ότι υπάρχει εμπορική αμαξοστοιχία η οποία έρχεται από Θεσσαλονίκη στην ίδια γραμμή, άρχισε να καλεί τους μηχανοδηγούς του εμπορικού που εκτιμούσε ότι έκαναν το δρομολόγιο εκείνο το βράδυ, ωστόσο η βάρδια είχε αλλάξει.

 

Στο μεταξύ, ένας φύλακας διάβασης αποκαλύπτει πως είδε το μοιραίο «Intercity 62» να κινείται στη γραμμή καθόδου τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, λίγα λεπτά πριν σημειωθεί η σύγκρουση.

Αν και ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας, στα τελευταία ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας ακούγεται να λέει επανειλημμένα ότι έδιωξε το επιβατικό τρένο κανονικά προς την άνοδο, ο φύλακας της διάβασης ισχυρίζεται πως είδε το τρένο να κινείται στην ίδια γραμμή στην οποία κινούνταν η εμπορευματική αμαξοστοιχία.


Ο ίδιος υποστήριξε πως αφότου είδε το τρένο να κινείται αντίθετα ενημέρωσε τους αρμόδιους μέσω του παλιού σταθμάρχη.

 

 

Νέο βίντεο ντοκουμέντο
Ένας άντρας που επέβαινε στο μοιραίο Intercity 62 και επέζησε απαθανάτισε το φλεγόμενο βαγόνι, και μίλησε στο MEGA» για τις ανατριχιαστικές στιγμές που βίωσε. Ο άνδρας, βγήκε από το 5ο βαγόνι, από ένα σπασμένο τζάμι, και κατευθύνθηκε αμέσως στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά. Ο Αρσλάν τράβηξε ένα σοκαριστικό βίντεο ακριβώς μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Στο βίντεο φαίνεται η φωτιά που έχουν πάρει τα βαγόνια και οι άνθρωποι φωνάζουν και προσπαθούν να βγουν από το τρένο.

Στο βίντεο ακούγεται ένας άλλος επιζών να καλεί με το κινητό του, συγγενή του, και του λέει ότι δε ξέρει τι έχει συμβεί, ζητά βοήθεια αλλά και να καλέσουν την πυροσβεστική.


«Πήγα 3 μέρες Αθήνα για βόλτα και γύρισα στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη Λάρισα έγινε το τρακάρισμα. Είδα παράθυρα σπασμένα και βγήκα έξω, και δεν μπορούσα να κατέβω κάτω. Ξαναμπήκα μέσα και μετά άνοιξαν οι πόρτες και βγήκα. Βοήθησα έναν κύριο που έπεσε 3 φορές κάτω και τον έβγαλα έξω», είπε αρχικά.

«Έπειτα πήγα μπροστά που είχε φωτιά, αλλά δεν μπορούσα να πλησιάσω γιατί ήταν ψηλά πάνω. Ήταν όλα τα βαγόνια τα μπροστά με φωτιά και είχαν αίματα όλα τα παιδιά. Ήρθε και η αστυνομία και η πυροσβεστική. Ήταν πολύ ψηλά δεν μπορούσες να ανέβεις πάνω», συμπλήρωσε.

«Δεν κράτησαν τα στοιχεία μου όταν πήγα με πούλμαν στη Θεσσαλονίκη. Χτύπησα λίγο το χέρι μου, είμαι καλά. Πήγα στο φαρμακείο μόνο και πήρα κάτι χάπια, δεν χτύπησα πολύ», κατέληξε ο κ. Αρσλάν.

 

Πηγή: libre.gr 

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία υπουργείου Ναυτιλίας και ΕΤΕπ για χρηματοδότηση έργων στα νησιάΕλλάδα

Χρημοδότηση λιμενικών υποδομών στα νησιά και παροχή τεχνική υποστήριξης στους δικαιούχους φορείς, περιλαμβάνει η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε χθες μεταξύ του Υπουργείου Ναυτ...

Η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη – Πρωτόγνωρα συλλαλητήρια εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου από Έβρο έως Κρήτη Ελλάδα

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε περίπου 80 πόλεις, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, απαίτησαν απονομή Δικαιοσύνης και να αποδοθούν στο ακέραιο –και χωρίς καμία συγκάλυψη– οι ευθύνε...

Επεισόδια σε διαδήλωση με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα των ΤεμπώνΕλλάδα

Επεισόδια σημειώθηκαν στη λήξη των διαδηλώσεων, με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος του αγάλματος του Βενιζέλου, όταν άτο...

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Προκήρυξη πρόσληψης στρατιωτικού διδακτικού προσωπικού και εκπαιδευτικού προσωπικούΕλλάδα

Την πλήρωση 41 θέσεων στρατιωτικού διδακτικού προσωπικού και 40 θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στο Τμήμα Ναυτικών Επιστημών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) για το ακαδημαϊκό έτο...

Γεωργιάδης: «Αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς»Ελλάδα

Την ώρα που οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και ενώ η δημοσιογραφική έρευνα δείχνει ότι ο θάνατος 57 ανθρώπων ήταν προδιαγεγραμμένο έγ...