ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επεισόδια στη διαδήλωση για τα Τέμπη – Επίθεση της αστυνομίας με χημικά σε μια ειρηνική διαδήλωση (vid)

Φωτογραφίες Μάριος Λώλος

 

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για την τραγωδία στα Τέμπη. Ομάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

 


Στο επίκεντρο των συνθημάτων και των πανό που κρατούσαν περισσότεροι από 15.000 νέοι και νέες στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος βρίσκονταν οι εγκληματικές αμέλειες που αναδείχθηκαν από το δυστύχημα, οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων που το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίστηκαν εχθρικά από το υπουργείο και οι συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ για τα συστήματα ασφαλείας που ουδέποτε μετατράπηκαν σε έργα και οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να διεξάγει από τον περασμένο Νοέμβριο ποινική έρευνα για τη ροή των χρημάτων και τη μη υλοποίηση των έργων.

 

Το κεντρικό συλλαλητήριο ξεκίνησε, με μεγάλη συμμετοχή, έπειτα από καλέσματα σωματείων σιδηροδρομικών, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων, κομμάτων και συλλογικοτήτων. Επίσης, στο πλαίσιο της διαδήλωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία των εργαζομένων του μετρό, με συρμούς μόνο από τις 09:00 έως τις 16:00, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών.

Περίπου την ίδια ώρα, ξεκίνησε συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδα.

 

Μετά τα χημικά με τα οποία άνδρες των ΜΑΤ “έπνιξαν” τους περισσότερους από 15.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την οργή και τη θλίψη τους για το δυστύχημα στα Τέμπη, η ομάδα “Δράση” επενέβη για να… ολοκληρώσει τη δουλειά.

Κατά την εκδοχή της αστυνομίας, μετά το τέλος της διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τους 57 νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη, με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 ανθρώπων, ξεκίνησαν επεισόδια στην κάτω πλευρά της πλατείας, με τη ρίψη βομβών κρότου λάμψης και χημικών.

Ομάδα αποσπάστηκε από τον κόσμο και επιτέθηκε με αντικείμενα και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων, ακόμα και πολίτες που απλώς βρίσκονταν στο σημεία για να διαδηλώσουν.

Λίγο αργότερα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα προπύλαια, αλλά και στην Ομόνοια.

Βίντεο ντοκουμέντο του NEWS 24/7 δείχνει, όμως, άνδρες της αστυνομίας να εφορμούν εναντίον του πλήθους που είχε απομείνει στο Σύνταγμα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και παρά το ήρεμο κλίμα που επικρατούσε να πετούν κρότου λάμψης στα πόδια όσων βρίσκονταν στο σημείο.

Όλα κυλούσαν ομαλά στο Σύνταγμα μέχρι το σημείο όπου δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης, επιχειρώντας να διασπάσουν τη συγκέντρωση και δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η ΕΛΑΣ “έπνιξε” χιλιάδες διαδηλωτές με χημικά

Νωρίτερα, άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης επιχειρώντας να διασπάσουν την ειρηνική συγκέντρωση και δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η πορεία εξελισσόταν ομαλά για τέταρτη ημέρα με κεντρικό σύνθημα «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» για την τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο 57 επιβάτες, ενώ 22 ακόμη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

 

 

 

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω του συλλαλητηρίου για την τραγωδία στα Τέμπη

Παράλληλα, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω του συλλαλητηρίου που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

 

 

Πηγή: libre.gr 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους μια μεγάλη συγγνώμη, τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώραΕλλάδα

Στην τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Σήμερα θα ήθελα να γρ...

Στις 11:00 η απολογία του μοιραίου σταθμάρχη - "Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου..."Ελλάδα

«Προέκυψαν νέα καθοριστικά στοιχεία» λέει ο δικηγόρος του - Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει Νέα προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Κυριακή στις 11:00 ζήτησε και έλαβε ο 59χρ...

Hellenic Train: «Δεν υπάρχουν φιάλες υγραερίου στο τρένο, ο εξοπλισμός του εστιατορίου είναι ηλεκτρικός»Ελλάδα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σάββατο (04/03) η Hellenic Train για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και για τον αριθμό των επιβατών στη μοιραία αμαξοστοιχία.   Αναλυτικά η ανακοίνωση τ...

Τέμπη: Ποια είναι η άποψη των ερευνητών για το «μανιτάρι» μετά την έκρηξη – Τι μετέφερε το εμπορικό τρένο;Ελλάδα

Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη είναι γιατί έγινε τόσο ισχυρή έκρηξη μετά τη σύγκρουση των τρένων, από την οποία, μάλιστα, σχηματίστηκε «μανιτ...

Συγκέντρωση ΚΝΕ στο Σύνταγμα: «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή»Ελλάδα

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή» είναι το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα στη μεγάλη συγκέντρωση της ΚΝΕ που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.  ...

Ειδικό δικαστήριο: Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος – Αθώα η ΤουλουπάκηΕλλάδα

Αθώοι  κρίθηκαν για το κακούργημα της  κατάχρησης εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας  στο ίδιο αδίκημα η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργ...