Η πρόεδρος έχει ζητήσει να βρίσκονται όλοι οι παράγοντες της δίκης στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, έτσι ώστε να ανακοινώσει την απόφαση, εάν και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διάσκεψη των ανωτάτων δικαστών.

Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν διαβίβασε ως όφειλε αμελλητί στη Βουλή το 2017 αναφορές βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που στρέφονταν κατά του πρώην Υπουργού Υγειάς Παναγιώτη Κουρουμπλή, για μη τιμολόγηση των φαρμάκων της Νοβαρτις.

Τις αναφορές τις έστειλε μαζί με τη δικογραφία της ΝΟΒΑΡΤΙΣ για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, όταν είχε επέλθει παραγραφή.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στο αδίκημα της κ. Τουλουπάκη και επιπλέον για παράβαση καθήκοντος καθώς φέρεται να ασκούσε πιέσεις και να παρενέβαινε στο έργων των εισαγγελέων Ράικου, Αθανασίου και Τσατάνη.

Και οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν το κατηγορητήριο, ενώ η εισαγγελέας έχει προτείνει την απαλλαγή τους, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες σε βάρος τους.

naftemporiki.gr