ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Τετάρτη 1η Μαρτίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Γ. Δημόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 1-3-2023 και ώρα 15:30.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση), ήτοι για μεν τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), για δε τους συμμετέχοντες με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

 

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

https://bit.ly/3KHR8gi

 Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://bit.ly/3268AYf

 

Συνεδρίαση 7η

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου αναφορικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής για το "Χαμόγελο του παιδιού" αλλά και για τις οικονομικές επιχορηγήσεις που έχει δώσει από τον Σεπτέμβριο 2019 έως τον Δεκέμβριο 2022.

 

  1. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου αναφορικά με το Γηροκομείο Ζαΐμη στον Κορυδαλλό.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Έγκριση προσλήψεων τακτικού προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2023.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχηςκ. Ν. Πέππας)

  1. ΈγκρισηΟικονομικού Απολογισμού Περιφέρειας Αττικής έτους 2022.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκριση Αποτελεσμάτων Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Δ΄ τριμήνου 2022 Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκριση παράτασης της σύμβασης 200/2021 με αντικείμενο την συνδρομή σε διαδικτυακή βάση νομικών πληροφοριών υπό τον τίτλο «ΝΟΜΟΣ -Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών» για την παροχή δικαιώματος πρόσβασης στον σχετικό ιστότοπο με την χορήγηση πενήντα (50) κωδικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, για το χρονικό διάστημα δύο ετών, με δικαίωμα εξάμηνης παράτασης της σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 2 αυτής, ήτοι παράταση για έξι (6) μήνες ή μέχρι εξαντλήσεως των 600 ωρών κόστους 7.031,57€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. 2η τροποποίηση της υπ’ αριθ. 307/2021 (ΑΔΑ: 66ΛΣ7Λ7-ΚΚ4)) απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής περί συγκρότησης Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης – Παραλαβής του έργου «Καταπολέμηση των Κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττικής (πλην των Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και Νήσων) κατά την τριετία 2021-2023» της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών» ως προς τα μέλη για το έτος 2023.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 102/2022 Σύμβασης για την επιλογή Οργανισμού Εκτέλεσης που θα υλοποιήσει τις Δράσεις Ι, ΙΙ και ΙΙΙ του Προγράμματος «Προώθηση οίνων ποιότητας Περιφέρειας Αττικής σε τρίτες χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Ην. Βασίλειο, Ιαπωνία και Κορέα)» στο πλαίσιο του Μέτρου Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών, κατά το άρθρο 132 του ν. 4412/2016.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Τροποποίηση της υπ’αριθμ. 115/2022 σύμβασης για την «επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου που θα καλύψει τις δαπάνες μετακίνησης και διαμονής του Προγράμματος «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ (Η.Π.Α., ΚΑΝΑΔΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΚΟΡΕΑ) κατά τη διετία 2022-23», (Διακήρυξη 9/2022),  κατά το άρθρο 132 του ν. 4412/2016.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση της παραλαβής των παρεχόμενωνυπηρεσιών της υπ’αριθμ. 25/2019 σύμβασης, σύμφωνα με το αρ. 219 παρ. 4 του Ν.4412/2016 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. 1ηΤροποποίηση της σύνθεσης των οργάνων διενέργειας διαδικασιών σύναψης συμβάσεων της περιόδου 1.2.2023 – 31.1.2024 αρμοδιότητας Δ/νσηςΟικονομικών Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, σύμφωνα με το Ν. 4412/2016, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

  1. Έγκριση Προγράμματος για την καταπολέμηση των ακρίδων στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και στο Δήμο Μεγαρέων για τα έτη 2023 και 2024.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων της 6ης τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής, 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Κεχρής)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της 2ης τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας για το έργο: «Συντήρηση και αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων πόλεως Μαρκοπούλου».

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος για την υλοποίηση της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ».

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.), της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ύδρας για το έργο με τίτλο: «Επισκευή και αποκατάσταση σχολικών κτιρίων και αύλειου χώρου 2ου Νηπιαγωγείου – 2ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας», συνολικού προϋπολογισμού 780.000,00 € (με Φ.Π.Α.).

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Βοϊδονικόλας και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  1. Έγκρισησύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΛΟΗΣ» του Δήμου Αίγινας.

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Βοϊδονικόλας και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

  1. Έγκρισησύναψης και όρων 4ης τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων για την παροχή υπηρεσίας «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΩΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στ. Βοϊδονικόλας)

  1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης απονομής βραβείων «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» σε πρωτεύσασες/-ντες μαθήτριες/μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Περιφέρειας Αττικής .

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Αλεξανδράτος)

  1. 2η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1/2021 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπως ισχύει, με θέμα: «Έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Τουριστική Προβολή και Ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής, για τη χρονική περίοδο 2021-2023», ως προς το πρόγραμμα συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις έτους 2023 .

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θ. Κουτσογιαννόπουλος)

  1. Έγκριση παράτασης της διάρκειας της σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών «Εκτέλεση Εργασιών αποχιονισμού περιόδου 2021-2023 σε τμήματα του δικτύου της Περιφέρειας Αττικής, στις παράπλευρες οδούς του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (SR) εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής και σε συμβάλλουσες οδούς αυτών» προϋπολογισμού 1.994.600,00 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α) αναδόχου Εταιρείας ΔΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  1. Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της σύμβασης προμήθειας «Προμήθεια και μεταφορά αντιπαγετικού άλατος για τις ανάγκες αποχιονισμού δρόμων σε τμήματα του δικτύου της Περιφέρειας Αττικής, στις παράπλευρες οδούς του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (S.R.)εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής και σε συμβάλλουσες οδούς αυτών», αναδόχου εταιρείας «ΑΛΑΤΙ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» με δ.τ.«ΑΛΑΤΙ ΜΑΤΘΑΙΟΥ».

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  1. Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της σύμβασης της παροχής υπηρεσιών “Προμήθεια και εγκατάσταση υβριδικών φωτιστικών led στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού στην περιοχή Αχαρναί”, αναδόχου «ΑΦΟΙ ΛΕΜΠΕΣΗ ΟΕ» με δ.τ. “EASY CONSTRUCTION”.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  1. Απόφαση για παραχώρηση δικαιώματος χρήσης και άδεια ολικής κατάληψης οδοστρώματος οδών αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ημιμαραθώνιου Αθήνας 2023.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  1. Ενημέρωση-Συζήτηση για δυνατότητα εγκατάστασης μέσων προστασίας από την ηχορύπανση κατά μήκος της Εθνικής Οδού στην περιοχή των Σεπολίων.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) με θέμα: "Ανέγερση Κτηριακών Εγκαταστάσεων για τη Στέγαση των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ." στη θέση Οδός Πειραιώς 166, ΤΚ 118-54 Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την υλοποίηση του έργου: «Έργα Διευθέτησης Ρέματος Σέχρι Ρ2 Κ. Μαρκοπούλου Ωρωπού Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μελέτη Κατασκευής Δικτύων Αποχέτευσης Ομβρίων Υδάτων και Διατάξεων Ανάσχεσης της Πλημμυρικής Απορροής στους Δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Αγ. Βαρβάρας».

(Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος και  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την υλοποίηση του έργου: «Μελέτη Οριοθέτησης και Διευθέτησης ρέμα Γιώργη Ν. Περάμου» Δήμου Μεγαρέων Ν. Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

  1. Γνωμοδότηση επίτης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) νέου Σταθμού Βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. με κωδική ονομασία «KALIVIA-X (141 0453) που θα εγκατασταθεί επί εδάφους σε ύψωμα πλησίον του οικισμού των Καλυβίων, του Δήμου Σαρωνικού, της Περιφ. Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 

                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                                              ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

                                                          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Διαβάστε επίσης

Τσαπανίδου: "Οι "βόμβες" Ράμμου-Μενουδάκου στην PEGA επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο κράτος Δικαίου από τον κ. Μητσοτάκη"Ελλάδα

«Οι ”βόμβες” Ράμμου-Μενουδάκου στην επιτροπή PEGA επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο κράτος Δικαίου από τον κ. Μητσοτάκη. 10 καταγγελίες κάθε μέρα στην ΑΔΑΕ, πάνω από 100 πολίτες, στόχοι ...

Πραγματογνώμονας για πυρκαγιά στο Μάτι: Υπήρχαν όλες οι πληροφορίες και έπρεπε να είχε δοθεί εντολή απομάκρυνσηςΕλλάδα

«Πριν από τις 17.30, το ΕΣΚΕ γνώριζε και από την ενημέρωση του ελικοπτέρου που είχε πετάξει ότι η φωτιά έφτανε στα σπίτια».   Στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο έγινε η απομάκρυ...

Τα πρώτα 7 ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη – Επικεφαλής η Σακοράφα Ελλάδα

Τα πρώτα εφτά ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, του οποίου επικεφαλής θα είναι η Σοφία Σακοράφα, Αντιπρόεδρος της Βουλής και ...

Σε βίλα - φρούριο εφοπλιστή μπήκαν διαρρήκτες στη Φιλοθέη και έφυγαν με 900.000 ευρώΕλλάδα

Διάρρηξη  με λεία χρήματα και κοσμήματα, αξίας 900.000 ευρώ, σημειώθηκε σε σπίτι εφοπλιστή στην οδό Μαυρομιχάλη στη Φιλοθέη .   Γράφει ο  Αλέξανδρος Καλαφάτης/ieidiseis.gr Αστυνομι...

Οικονόμου για εκλογές και κατώτατο μισθό: Την Παρασκευή θα πάρετε όλες τις απαντήσειςΕλλάδα

Στην Παρασκευή παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γιάννης Οικονόμου   για απαντήσεις περί της  ημερομηνίας των εκλογών  και το εάν θα υπάρξει αύξηση - έκπληξη στον κατώτατο μισθό...

Υπόθεση Πάτρας: Για διαρροή πληροφοριών στα ΜΜΕ κατηγόρησε ο Κούγιας τον εν διαστάσει σύζυγο τής 34χρονηςΕλλάδα

Συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του ζευγαριού από την  Πάτρα . Ωστόσο, επεισοδιακά ξεκίνησε η δίκη για τη 34χ...