ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Ζυγός Τρίκαλα»

Οι εκλογές, ο Ε65 που από το 2025 θα ενώνει τα Τρίκαλα με τα Γρεβενά, το αναπτυξιακό όραμα για τη Θεσσαλία, αλλά και το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Ζυγός Τρίκαλα» και στους δημοσιογράφους Κώστα Αργυρούση και Γιώργο Παπαγεωργόπουλο, ενώ ο πρωθυπουργός περιοδεύει στη θεσαλία.

«Είναι πολύ τιμητικό για τα ραδιόφωνα της επαρχίας να βγαίνει ο Πρωθυπουργός της χώρας», είπαν οι δημοσιογράφοι και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι συνήθεια, όποτε κάνει περιοδείες, να ακούει πάντα τοπικούς σταθμούς και ενίοτε να παρεμβαίνει.

Σε ερώτηση για το «πώς πάει ο αγώνας», ο πρωθυπουργός είπε ότι «συνεχίζεται ακάθεκτος». Όπως έχω πει πολλές φορές θα έχουμε εκλογέςκάποια στιγμή την άνοιξη, οπότε ουσιαστικά έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Ήμουν συνεπής στη δέσμευσή μου ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετίακαι αυτό κάναμε, αλλά καθώς πλησιάζουμε πια προς τις εκλογές είναι μία ευκαιρία και πάλι να γυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Βέβαια δεν περίμενα τις εκλογές για να το κάνω, το ξέρετε καλά ότι έχω έρθει στην περιοχή σας πολλές φορές, αλλά τώρα είναι μία ευκαιρία να παρουσιάσουμε συγκεντρωτικά το έργο το οποίο έχουμε κάνει».

Το «κάποια στιγμή είναι 9 Απριλίου»; ρώτησε δημοσιογράφος και ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Αυτό δεν μπορώ να σας το πω ακόμα, καθώς το Σύνταγμα έχει πολύ ρητές διατάξεις για τον τρόπο με τον οποίο προκηρύσσονται οι εκλογές, έστω κι αν αυτές είναι πρόωρες κατά δύο ή τρεις μήνες. Οπότε θα τα μάθετε αυτά στην ώρα τους. Έχω πει όμως ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη».

«Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία στη Λάρισα να μιλήσουμε συνολικά για το αναπτυξιακό μας όραμα για τη Θεσσαλία. Θα πούμε και πολλά πράγματα για τα Τρίκαλα. Αύριο θα έρθουμε να δούμε το εργοτάξιο του Ε65. Θυμίζω ότι αυτός ο δρόμος χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ήταν μια προτεραιότητα δική μου, προσωπική, όταν κέρδισα τις εκλογές. Μετά από πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση καταφέραμε και πήραμε τις σχετικές εγκρίσεις.

Όπως ξέρετε ο δρόμος κατασκευάζεται, θα είναι έτοιμος το 2025. Και είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός δρόμος για όλη τη Θεσσαλία αλλά και για τη Δυτική Μακεδονία, καθώς θα ενώνονται πια τα Τρίκαλα με τα Γρεβενά με έναν δρόμο ο οποίος θα είναι και γρήγορος αλλά πρωτίστως θα είναι ασφαλής.

Είστε αδύνατος από κράση ή δεν τρώτε, δεν προλαβαίνετε να φάτε; ήταν η επόμενη ερώτηση των δημοσιογράφων και ο πρωθυπουργός απάντησε: Προσπαθώ να διατηρούμαι, μου αρέσει πολύ το καλό φαγητό. Αλλά πρέπει να είμαι συγκρατημένος».

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «ως ποδοσφαιρόφιλος δεν έχει κρύψει τις προτιμήσεις του ως προς την ομάδα την οποία υποστηρίζει».

«Είμαι Ολυμπιακός, αλλά πάνω από όλα αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι φέτος έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό είναι καλό. Είναι καλό για το ποδόσφαιρο συνολικά», είπε ο κ. Μητοτάκης και πρόσθεσε: « Έχουν γίνει βήματα και στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου σημαντικά, νομίζω και στην ποιότητα και στη διαιτησία και μπορούν να γίνουν και με το VAR. Τα πράγματα σίγουρα είναι καλύτερα τώρα από ό,τι ήταν πριν από κάποια χρόνια. Και βέβαια έχουμε και άλλα βήματα να κάνουμε προκειμένου να αναβαθμίσουμε το ποδοσφαιρικό μας προϊόν.

Αφού οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστόο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια. Είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος Περιφερειάρχης και προφανώς θα έχει τη στήριξή μας και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Νομίζω ότι το έργο του αναγνωρίζεται από πάρα πολλούς συμπολίτες σας και βέβαια πρέπει να τονίσω ότι η στήριξη την οποία παρείχε η Περιφέρεια και με κρατικούς πόρους κατά τη διάρκεια όλων των φυσικών καταστροφών.

Θέλω να θυμίσω ό,τι είχε γίνει στην περιοχή σας μετά τον «Ιανό», πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι όλοι θα αναγνωρίσουν ότι έγιναν σημαντικότατα βήματα προόδου και στις αποζημιώσεις, αλλά και στα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία κατασκευάστηκαν μετά τις μεγάλεςκαταστροφές του «Ιανού». Και μία ξεχωριστή κουβέντα για τον Αντιπεριφερειάρχη σας. τον Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος και αυτός είναι εξαιρετικός και κάνει σπουδαία δουλειά για τα Τρίκαλα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τη μεγάλη συγκέντρωση στις 19:00 στο «Αλκαζάρ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε: Κοιτάξτε, όταν κάνουμε μία μεγάλη συγκέντρωση γνωρίζω ότι λογικό είναι να έρθουν φίλοι του κόμματος όχι μόνο από τη Λάρισα, αλλά και από όλη την Θεσσαλία. Αυτός είναι ο χαρακτήρας αυτών των συγκεντρώσεων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, μπαίνουμε σιγά-σιγά σε κλίμα εκλογών. Αυτό το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι όλες οι συγκεντρώσεις τις οποίες κάνουμε από τις μικρές συνάξεις -τώρα κατευθύνομαι στον Πλατύκαμπο– που πηγαίνω σε ένα καφενείο και λέω δύο κουβέντες με φίλους μέχρι τις μεγάλες συγκεντρώσεις, έχουμε πολύ κόσμο. Και θέλω να σας πω ότι έχουμε και πολλούς φίλους οι οποίοι δεν ήταν παραδοσιακοί υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας.

Πιστεύω μπορεί να υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας ψήφισαν ούτε το 2019, και αυτή τη φορά βλέποντας και το έργο μας και τις προσπάθειές μας, αλλά κυρίως το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο, θα μας εμπιστευτούν αυτή τη φορά και αυτό είναι κάτι το οποίο με κάνει πολύ αισιόδοξο και για την έκβαση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο ΔασκαλάκηΕλλάδα

Με τον κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη , καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του MIT και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του ...

 Κακοποίηση ζώων: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε 64χρονο για κλωτσιά σε αδέσποτη γάταΕλλάδα

Για κακοποίηση ζώου συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 64χρονος, που κατηγορείται ότι κλώτσησε αδέσποτη γάτα. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, στην οδό Ν. Γερμανού, στο κέντρο...

Γ. Οικονόμου: O κ. Τσίπρας θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον καταδικασμένο κ. Παππά;Ελλάδα

 «Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο για παράβαση καθήκοντος τον πρώην υπουργό κ. Νίκο Παππά -τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του κ. Τσίπρα- για την υπόθεση τ...

Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στον Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες – Πρόστιμο στον ΚαλογρίτσαΕλλάδα

Την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των 2 ετών επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρωην υπουργό Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, το 2016. Στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθ...

Αυξημένη η κίνηση σε ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων - Ανά 5 λεπτά σήμερα δρομολόγιο για ΠάτραΕλλάδα

Το πρώτο εορταστικό τριήμερο του νέου χρόνου, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, βρήκε τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν την Αθήνα. Αυξημένη παρουσιάζεται από σήμερα η κίνηση στα ΚΤΕΛ...