ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O πετυχημένος δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής

 

Ο κ. Ιωακειμίδης έχει δηλώσει ενδιαφέρον και έχει ανοίξει έναν μεγάλο κύκλο συζητήσεων ανίχνευσης προθέσεων στους κοινωνικούς, αυτοδιοικητικούς και κομματικούς χώρους.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Ιωακειμίδης είναι ακομμάτιστος. Τόσο στις εκλογές της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος όσο και στις εκλογές της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής είχε φτιάξει δικό του ψηφοδέλτιο με δημάρχους από όλους του κομματικούς χώρους και είχε κατέβει αντίπαλος σε όλα τα κομματικά ψηφοδέλτια.

Η ουσία όμως είναι ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και αυτό του δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες απαντούν κατά 80% περίπου ότι προτιμούν ακομμάτιστους υποψηφίους στην Αυτοδιοίκηση.

Όπως δηλώνει και σήμερα δεν επιθυμεί να λάβει κομματικό χρίσμα, όμως, όπως φαίνεται τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλα μικρότερα κόμματα, δεν σχεδιάζουν να κατεβάσουν δικούς τους υποψήφιους και θα τον στηρίξουν βάζοντας στελέχη τους στο ψηφοδέλτιό του.

Ο κ. Ιωακειμίδης έχει το όνομα του Πρύτανη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταξύ των δημάρχων, αλλά και του αδέκαστου, αφού μετά από 38 χρόνια διοίκησης δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για την διαχείριση των οικονομικών στον δήμο του. Ο κ. Ιωακειμίδης παραμένει αδιάφθορος και άφθαρτος.
Εξού και οι δημότες του, τόσο όταν ήταν δήμαρχος στον μικρό δήμο Αγ. Ι. Ρέντη όσο και όταν ενώθηκε με την τεράστια Νίκαια των 105.000 κατοίκων, του δίνουν την εντολή πάντα από τον πρώτο γύρο με ποσοστά ακόμη και άνω του 60%.

Ως δήμαρχος έχει καταφέρει να αναμορφώσει στην κυριολεξία τις εργατικές συνοικίες της περιοχής με σύγχρονές υποδομές, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομοιυς, αξιοποιήση δημόσιων χώρων και πολλά κοινωνικά προγράμματα.

Καθώς το έργο του αποτελεί παράδειγμα για όλους τους δημάρχους δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας που ήδη δηλώνουν σχεδόν ανοιχτά ότι θα τον στηρίξουν και αυτοί ενισχύοντας έτσι το Αυτοδιοικητικό προφίλ που καλλιεργεί με συνέπεια τόσα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr οι πρώτες δημοσκοπήσεις είναι άκρως ενθαρρυντικές σε σημείο που ενδέχεται να έχουμε στην Αττική Περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή. Όπως σχολίαζαν αυτοδιοικητικοί κύκλοι ο κ. Ιωακειμίδης δεν θα άφηνε τον δημαρχιακό θώκο αν δεν ήταν σίγουρος (όσο μπορεί να είναι κανείς) ότι θα αναλάβει νέα αυτοδιοικητικά καθήκοντα σε επίπεδα Περιφέρειας.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης είναι Πτυχιούχος Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.)
Με δικό του Τεχνικό Γραφείο στο Ρέντη, ασχολήθηκε με μελέτες/κατασκευές και παράλληλα για 15 χρόνια, δίδαξε το μάθημα της «Αντισεισμικής Τεχνολογίας» στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
Το 1994 εκλέγεται Δήμαρχος Ρέντη.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα, (2019) υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος επτά (7) συνεχόμενες φορές στο αξίωμα του Δημάρχου, αρχικά στο Δήμο Ρέντη και από το 2010 στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστά 60% και άνω.
Το 2014 επανεκλέγεται Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστό 62,3% στον Α΄ γύρο και τον Μάϊο του 2019 πάλι από τον Α΄ Γύρο, επανεκλέγεται με ποσοστό 65%.
Διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της, μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. (ΕΚΔΔΑ)
Υπήρξε μέλος της 4μελούς αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CERM) και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνος για την Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων.
Το 2011 και το 2014 εκλέγεται Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ως επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.

Τον Ιανουάριο του 2018, ομόφωνα εκλέχτηκε Πρόεδρος του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. 

myota.gr

 

Διαβάστε επίσης

Πέτρος Φιλιππίδης: 6+5 χρόνια κάθειρξη η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο - Αναμένεται η συγχώνευσηΕλλάδα

Το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του, επέβαλε στον Πέτρο Φιλιππίδη έξι έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε έτη για τη δεύτερη. Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική π...

Πέτρος Φιλιππίδης: Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε αδίκημα πρότεινε η εισαγγελέας -Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικάΕλλάδα

Ποινή φυλάκισης έξι ετών για καθένα από τα δύο αδικήματα της απόπειρας βιασμού πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη.   Ομόφωνα το δ...

Κρήτη: Πολύτεκνη οικογένεια ζει χωρίς ρεύμα εδώ και 15 χρόνια – “Το κρύο είναι ανυπόφορο” (εικόνες)Ελλάδα

Κάτω από όριο της φτώχειας ζει εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια πολύτεκνη οικογένεια στην Κρήτη, η οποία καταφέρνει να επιβιώσει χάρη στο φιλότιμο και την ανθρωπιά των Κρητικών.   Η μητέ...

Παραιτήθηκαν όλοι οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού ΘεάτρουΠολιτισμός

Μετά τη λήξη του τελεσίγραφου που είχαν στείλει προς την κυβέρνηση ζητώντας «σαφείς αποδείξεις» απόσυρσης των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων από το διάταγμα, οι καθηγητές της υπό κατάλη...

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών – Καταθέτουμε τροπολογία στο πνεύμα της πρότασης Αλιβιζάτου, ΚοντιάδηΕλλάδα

«Να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω και να συγκλίνουμε στις προτάσεις Αλιβιζάτου, Κοντιάδη» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την κυβερνητική πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το...

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού, αθώος για βιασμό -Σε λίγο οι ποινέςΕλλάδα

Ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του, κρίθηκε πριν από λίγο με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης.   Το δικαστήριο ...