ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Γείτονες και Αρχές γνώριζαν για τη συστηματική κακοποίηση του θύματος

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Νίκαια, όπου μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του συζύγου της.

Ο 50χρονος λίγο μετά τις 5.30 το πρωί της Κυριακής,  τηλεφώνησε σε κατάσταση μέθης στο Αστυνομικό Τμήμα και είπε ότι δολοφόνησε την γυναίκα του.

«Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου. Αν θέλετε ελάτε πάρτε με…» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Η ανήλικη κόρη τους δεν ήταν παρούσα στο τραγικό περιστατικό,  αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν εκεί σε αρκετά άλλα επεισόδια βίας.

Όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ισόγειο διαμέρισμα που βρίσκεται επί της οδού Βοσπόρου κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, βρήκαν την γυναίκα νεκρή στον καναπέ του σπιτιού. Δίπλα της ήταν και ο συζυγοκτόνος, ο οποίος εξακολουθούσε να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με το Star, ο 50χρονος, όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον 50χρονο «γιατί το έκανες;», εκείνος απάντησε: «Τσακωθήκαμε όπως συνήθως και την σκότωσα».




Γείτονες και Αρχές γνώριζαν – Η γιαγιά είχε πάρει το παιδί στη Σαλαμίνα
Όπως προκύπτει, στην οικογένεια υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας με τον 50χρονο να κακοποιεί συστηματικά τη άτυχη γυναίκα, η οποία φέρεται ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη του άνδρα της παρά την κακοποίηση που βίωνε.

Τραγική φιγούρα το μόλις 12 ετών παιδί του ζευγαριού. Το κοριτσάκι που έβλεπε συχνά τον πατέρα της να ξυλοκοπάει τη μητέρα της, τα ξημερώματα της Κυριακής βρισκόταν μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Ήταν μαζί με τη γιαγιά της που είχε αναλάβει να προστατεύσει το παιδί απομακρύνοντάς το από τον επικίνδυνο γονιό του.

«Μαλώνανε συνέχεια, αφού πολλές φορές ακουγόντουσαν σε όλη τη γειτονιά οι φωνές τους. Και εκείνη είχε φύγει, θυμάμαι είχε φύγει Σαλαμίνα. Μερικές φορές έφευγε στο πατρικό της, ξαναγύρναγε. Και το κοριτσάκι, έχουνε και ένα παιδάκι, το είχαν κάνει μπαλάκι πέρα δώθε. Έπινε. Κάθε μέρα και μεσημέρι και βράδυ. Με το ζόρι έφτανε σπίτι. Πάντα έτσι ήταν. Ήταν αλκοολικός πάντα», λένε γείτονες του ζευγαριού στο  MEGA.


Γείτονες της οικογένειας λένε ότι τα επεισόδια ήταν συχνά στο ισόγειο επί της οδού Βοσπόρου στη Νίκαια με την Αστυνομία να πηγαίνει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο σπίτι.

 

 

Είχε οδηγηθεί στο τμήμα για ενδοοικογενειακή βία
Από αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνεται ότι τουλάχιστον δύο φορές, το 2017 και το 2019 ο δράστης είχε οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα για ενδοοικογενειακή βία χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποια ήταν η ποινική του μεταχείριση στη συνέχεια.

Στο ίδιο πλαίσιο υπάρχουν πληροφορίες ότι ο 50χρονος σε κατάσταση μέθης, αδυνατώντας να δώσει στοιχεία ταυτοποίησης, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς στη μέση του δρόμου και τον οδηγούσαν στο ΑΤ μέχρι να συνέλθει.

 

 

Η ιατροδικαστική εξέταση και το προφίλ του συζυγοκτόνου
Γείτονες, περιγράφουν τον συζυγοκτόνο, ως άτομο προβληματικό και βίαιο και εθισμένο στο αλκοόλ. Ο 50χρονος άνδρας  φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο.

Μάλιστα, όταν οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έπαθε επιληπτική κρίση, με τους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας προσήχθη, ενώ στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής, προκειμένου να εξετάσει τη σορό του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος προήλθε από στραγγαλισμό με απόφραξη στόματος και μύτης. Επίσης, διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε δύο εκχυμώσεις στην τραχηλική χώρα, συμβατές με δάχτυλα, και εκχύμωση στο άνω βλέφαρο του αριστερού ματιού.

 

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του 50χρονου, και την απομάκρυνσή του από τον τόπο του εγκλήματος, έφτασαν στη γειτονιά συνάδελφοί του έτσι ώστε να τον πάρουν για να πάνε για δουλειά.

Όταν πληροφορήθηκαν το τι είχε συμβεί, «πάγωσαν» και ήταν κι αυτοί έκπληκτοι με το άγριο έγκλημα.

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού για οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίαςΕλλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί σήμερα Δευτέρα στις 12:30 θεματική συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με αντικείμενο οικονομία, ανάπτυ...

Προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος η πτήση της Ryanair από Πολωνία που ειδοποίησε για βόμβα.. - Συνοδεύεται από ελληνικά F-16Ελλάδα

Το Boeing 738 με 192 επιβάτες κατευθύνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Ειδοποίηση για βόμβα έστειλε αεροπλάνο, Boeing 738 της Ryanair με 192 επιβαίνοντες, από το Κατοβίτσε της Πολων...

Σαν σήμερα "έφυγε" ο Μενέλαος Λουντέμης: Εζησε και δημιούργησε με ακούραστο πείσμα, με πάθος και ελπίδαΕλλάδα

Ο βόγκος του «ακούμπησε στο στήθος μας». Ο Μενέλαος Λουντέμης , αγωνίστηκε για όλα τα πανανθρώπινα ιδανικά. Το έργο του αποτελεί ραψωδία αναστάσιμη των ανθρώπων που αγωνίζονται για...

Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε αρκετές περιοχές, με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίεςΕλλάδα

Σήμερα αναμένονται νεφώσεις στη Θράκη, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Δυτική Μακεδονία, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στο Ιόνιο, που από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στ...

Νέα γυναικοκτονία στη Νίκαια: 50χρονος  σκότωσε τη σύζυγό του σε κατάσταση μέθηςΕλλάδα

Την 54χρονη σύζυγό του, φέρεται να σκότωσε ένας 50χρονος σε κατάσταση μέθης, σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νίκαια, στην οδό Βοσπόρου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 5.30 τα ξη...

Απεβίωσε ο Αιμίλιος ΖαχαρέαςΕλλάδα

Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας, οικονομολόγος, γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς α...

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου φυσιοθεραπευτή που κατηγορείται ότι εξαπατούσε ασθενείςΕλλάδα

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 66χρονου φυσιοθεραπευτή έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ κατόπιν εισαγγελικής διάταξης. Ο 66χρονος κατηγορείται  ότι εξαπατούσε ασθενείς με ...