ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βασίλης Τόπαλος: Οι σκιές πίσω από τη μοιραία πτώση του 16χρονου πυγμάχου

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών, οι οποίες θέλουν το συντομότερο δυνατόν να ρίξουν φως στην υπόθεση θανάτου του 16χρονου πυγμάχου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται αποκαλυπτική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, που είδε τα όσα προηγήθηκαν πριν ο άτυχος 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Βασίλης Τόπαλος, νιώσει αδιαθεσία και καταρρεύσει.


Εκεί εστιάζουν και οι αρχές, στο τι έγινε πριν το μοιραίο χτύπημα στoν νιπτήρα του γυμναστηρίου, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Τα τρία μεγάλα ερωτήματα των αρχών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση και τα οποία ερευνούν οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους:

Ο άτυχος Βασίλης είχε κάνει σπάρινγκ πριν καταρρεύσει;
Αυτόπτης μάρτυρας o oποίος κλήθηκε σήμερα και κατέθεσε στην Ασφάλεια, μιλώντας αποκλειστικά στο Star αποκαλύπτει: «Δεν κάναμε σπάρινγκ, κάναμε στοχάκια. Προπόνηση. Τελείωσε η προπόνηση και πήγε στην τουαλέτα, μάλλον για να κάνει εμετό, δε φαινόταν καλά, γύρισε να ρίξει νερό στο πρόσωπο του και χτύπησε στον νεροχύτη. Ήταν σοκαριστικό».


Όλες οι καταθέσεις που έχει μέχρι και αυτήν την ώρα στα χέρια της η Ασφάλεια μιλούν για «έντονη και απαιτητική προπόνηση».

Ο Βασίλης εκείνη την ημέρα προπονούνταν με ακόμα τρεις αθλητές. Ωστόσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη και συνεχώς καλούνται πρόσωπα.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν το παιδί έπαιρνε κάποια ουσία ή φάρμακο.
Η Ασφάλεια δίνει μεγάλη σημασία στην τοξικολογική εξέταση την οποία αναμένει όπως και στις εξετάσεις που έκανε ο 16χρονος όταν πήγε στο νοσοκομείο.

Το τρίτο ερώτημα είναι αν ο Βασίλης Τόπαλος εκείνη την ημέρα φορούσε κάσκα. Είχε λάβει μέτρα προστασίας στο γυμναστήριο;
Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στον Ταύρο τονίζει: «πάντα φοράμε κάσκες, πάντα φοράμε γάντια. Σφύριξα το ταϊμ, συνέχισε να γίνεται η προπόνηση κι εκεί άκουσα τις φωνές ενός αθλητή απο το γυμναστήριο ο οποίος μας φώναξε και βγήκα κατευθείαν έξω απο την πόρτα του γυμναστηρίου. Είδα τον πατέρα του, τον κύριο Δημήτρη να τον κρατάει στα χέρια του. Τον έπιασα, του έριξα λίγο νερό γιατί δεν είχα καταλάβει τι συνέβη». 

 

Μεγαλύτερης ηλικίας και κατηγορίας οι αντίπαλοι
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις αρχές έχουν καταθέσει οι τρεις «αντίπαλοί» του, οι οποίοι ήταν εκείνη την ημέρα στο γυμναστήριο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις ήταν μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και κατηγορίας από τον 16χρονο, δηλαδή ζύγιζαν 6-7 κιλά περισσότερα από αυτόν.

Αυτό σημαίνει ότι τυχόν χτυπήματα θα ήταν πιο βαριά λόγω τόσο της μυϊκής δύναμης των αντιπάλων του, αλλά και του βάρους που είχαν, καθώς θα ήταν μεγαλύτερη από αυτή που είχε συνηθίσει ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως ο ένας από αυτούς είναι ένας 25χρονος Γεωργιανός με εμπειρία 200 αγώνων! Οι αστυνομικοί έχουν πάρει μέχρι στιγμής 20 καταθέσεις στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν τις συνθήκες θανάτου του πρωταθλητή Ευρώπης.

Όπως λέει στην ΕΡΤ ο ομοσπονδιακός προπονητής του 16χρονου, Αρτούρ Μικαελιάν, είχε δώσει οδηγίες στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας για χαλάρωση ενός μήνα. «Τους μάζεψα όλους και τους είπα, από εδώ και πέρα μέχρι την Πρωτοχρονιά δεν πρέπει να κάνετε ούτε πρωταθλητισμό, αθλητισμό, γυμναστική, τίποτα άλλο, χωρίς ένταση, χωρίς τίποτα».

Οι αστυνομικοί ερευνούν κατά πόσο ο 16χρονος έκανε σπάρινγκ με μεγαλύτερης ηλικίας και περισσότερων κιλών αθλητές, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί η ομοσπονδία πυγμαχίας. «Το σπάρινγκ είναι ένας αγώνας που και οι δύο αθλητές δίνουν το 100% της δύναμής τους πάνω στο ρινγκ» εξήγησε ο Παναγιώτης Ντουμάζιος, προπονητής πυγμαχίας.

Διαβάστε επίσης

Των νερών τ’ αγιάσματαΕλλάδα

«...Και με των νερών τ' αγιάσματα, τα Φώτα», ζωγραφίζει τόσο απλά και αποτυπώνει με την πένα του ο Γεώργιος Δροσίνης τη χρονιάρα μέρα των Θεοφανίων, την τρίτη και τελευταία των εορ...

Βορίδης: Τον Μάρτιο η διάλυση της Βουλής για να γίνουν εκλογές τον ΑπρίλιοΕλλάδα

Στην εκλογική αναμέτρηση ανφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Ειδικότερα, σημείωσε ότι στην περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν τον Απρίλιο, η διάλυση τ...

Διαστρεβλώνει η τουρκική Ακτοφυλακή το επεισόδιο με πυροβολισμούς στο ΦαρμακονήσιΕλλάδα

Τη δική της  εκδοχή  επιχειρεί να δώσει η  τουρκική Ακτοφυλακή  στην   παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό   που δέχτηκε, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σκάφος του  Λιμενικού , το οποίο ...

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αναλυτικά τα μέτρα για τους Κινέζους που εισέρχονται στην ΕλλάδαΕλλάδα

Η έκρηξη των κρουσμάτων που προκαλεί ο  κορωνοϊός  στην  Κίνα  θέτει σε κατάσταση ετοιμότητας την Ελλάδα με τον  ΕΟΔΥ  να ανακοινώνει μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης του ιού...

ΕΟΔΥ: Σαρώνει η γρίπη σε όλες τις ηλικίες- Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊούΕλλάδα

Τα κρούσματα της γρίπης και του κορωνοϊού στη χώρα μας παρουσίασαν αύξηση την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με την συγκεντρωτική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.    Σύμφωνα με την έκθεση του Ε...

Παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από σκάφος Τουρκικής Ακτοφυλακής - Προειδοποιητικές βολέςΕλλάδα

Ακόμα ένα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στο Αιγαίο, με τουρκική ακταιωρό να παρενοχλεί σκάφος του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό τ...

Α. Εξαδάκτυλος για τα φάρμακα: Διεθνές το πρόβλημα, οι ελλείψεις θα ενταθούν το 2023 – Φαρμακαποθηκάριοι: Πληρώνουμε ευρωπαϊκή πολιτικήΕλλάδα

«Ως μέτρα που κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση» χαρακτήρισε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών,  Ειρήνη Μαρκάκη,  τις χθεσινές  ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας ...