ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπυράκη: Ζητά την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας- Επιστολή στον γραμματέα της Ν.Δ- "Στον αέρα" η υποψηφιότητά της στην Α’ Θεσσαλονίκης

Aναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της, αναμένεται να ζητήσει η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.
Μιλώντας στο OPEN, δήλωσε πως «σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας».


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σπυράκη θα στείλει την επιστολή στον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη ζητώντας την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας για όσο διαρκεί η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Ανοιχτό τι θα γίνει με την υποψηφιότητα την στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα αποφασιστεί στο Μαξίμου.

 

Ωστόσο, με την αναστολή της κομματικής ιδιότητας, όσο διαρκεί η έρευνα, θα ήταν μάλλον παράδοξο να παραμείνει εν ισχύ η υποψηφιότητά της στην Α’ Θεσσαλονίκης, την οποία επισήμως ανακοίνωσε προ μερικών ημερών το Μαξίμου, με συνάντηση του πρωθυπουργού με την ευρωβουλευτή. Η τελευταία πραγματοποιεί εδώ και καιρό εμφανίσεις σε δημόσιες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Η υποψηφιότητά της εκ των πραγμάτων τίθεται σε αναστολή και θα ενεργοποιηθεί μόνο εφόσον η έρευνα στο Ευρωκοινοβούλιο ολοκληρωθεί απαλλακτικά για την κ. Σπυράκη σε χρόνο πριν τις εκλογές. Πολλά θα εξαρτηθούν, ως εκ τούτου, από το πότε θα γίνουν εκλογές, και πόσο γρήγορα θα “τρέξουν” οι διαδικασίες έρευνας.


Προβληματισμός
Κομματικά στελέχη πάντως παραδεχόταν ότι οι εντυπώσεις ήταν δυσάρεστες για τη ΝΔ, αφήνοντας σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν η υπόθεση δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τις εκλογές του 2023, η κ. Σπυράκη να μην είναι τελικά υποψήφια με το κυβερνών κόμμα στην Α Θεσσαλονίκης, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρισκόταν στις Βρυξέλλες όταν έγινε γνωστή η άρση ασυλίας της κ.Σπυράκη και πληροφορήθηκε για την εξέλιξη μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 

“Δεν θέλω σκιές”
Στη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μάλιστα ο πρωθυπουργός άφησε ουσιαστικά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς ερωτηθείς για την άρση ασυλίας της κ. Σπυράκη απάντησε:

“Είναι μία σοβαρή υπόθεση. Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα. Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στην Αθήνα, να μελετήσω το ζήτημα και να σας απαντήσω για το ζήτημα αυτό αύριο.”


Όπως υπογράμμισε η ίδια, «δεν θέλω να υπάρχουν σκιές».

Ειδικότερα, η κα Σπυράκη αρχικά ανέφερε ότι «καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα».
Ειδικότερα, η κα Σπυράκη αρχικά ανέφερε ότι «καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα».

«Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες (…). Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο», τόνισε έπειτα.

Εξηγώντας γιατί βρίσκεται υπό έλεγχο, η Μαρία Σπυράκη εξήγησε ότι «ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι το επίδομα αυτό «πήγαινε στον λογαριασμό του πρώην συνεργάτη μου, δεν έχω σχέση».

Ωστόσο, «πρέπει να σας πω κάτι το οποίο νομίζω έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν θέλω να προκαλέσω κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη Νέα Δημοκρατία και δημιουργεί εντυπώσεις».

 

Πηγή: libre.gr 

Διαβάστε επίσης

Σκρέκας: Παρά την ενεργειακή κρίση η κυβέρνηση κατάφερε να ισορροπήσει την κατάστασηΕλλάδα

Με την ρήση του Αβραάμ Λίνκολν "ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις", ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά την τοποθέτη...

Κόρινθος: Προφυλακιστέοι οι δύο ανήλικοι για απόπειρα βιασμού 14χρονης συμμαθήτριάς τουςΕλλάδα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για την απόπειρα βιασμού 14χρονης συμμαθήτριάς τους. Η απολογία των πέντε ανηλίκων που βαρύνονται μ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κα Σπυράκη από τη ΝΔ και δεν θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κα ΚαϊλήΕλλάδα

«Για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μη...

Πόρισμα για την "Κιβωτό του Κόσμου": Δεσμεύθηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέραςΕλλάδα

Παναγιώτης Τσιμπούκης*   Με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε η περιουσία των ...