ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυξάνονται τα θύματα των ναυαγίων μεταναστών - Στους 17 οι νεκροί στη Λέσβο - Αγνοούμενοι και στα Κύθηρα

Μία ακόμη σορός εντοπίστηκε στο ναυάγιο της Λέσβου ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 17. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό τόσο σε Κύθηρα όσο και Λέσβο.

Τα 16 από τα 17 θύματα στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο είναι νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής.


Νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής είναι και οι εννέα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Οι σοροί των θυμάτων μεταφέρονται στο νεκροτομείο.

Την ίδια ώρα, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας κι άλλους αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα.

Η βάρκα, όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.


Ναυάγιο στα Κύθηρα

Στο Διακόφτι Κυθήρων, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 μετανάστες μετά την πρόσκρουση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή.

Στο σκάφος, που στη συνέχεια βυθίστηκε, επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.

Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

 

Kάτοικος περιέγραψε ότι είδε τη βάρκα να συντρίβεται στα βράχια και ανθρώπους να σκαρφαλώνουν πάνω τους για να σωθούν.

«Ήταν ένα απίστευτο θέαμα», είπε η Μάρθα Σταθάκη. «Όλοι οι κάτοικοι εδώ κατέβηκαν στο λιμάνι για να προσπαθήσουν να βοηθήσουν».

Οι διασώστες κατέβασαν σχοινιά στην παραλία για να βοηθήσουν τους επιζώντες να ανέβουν στα βράχια και να σωθούν.

Οι τοπικές αρχές άνοιξαν σχολείο για να προσφέρουν καταφύγιο στους διασωθέντες.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης

Πράγα: Η τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα του πρωθυπουργού στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής ΚοινότηταςΕλλάδα

Για την κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής της τουρκικής ηγεσίας, αλλά και για την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στην Άγκυρα και την κυβέρνηση της Τρίπολης, καθώς και για το άκυρο τουρκολ...

Τραγωδία στο Αιγαίο: 17 σοροί ανασύρθηκαν στη Λέσβο, φόβοι για νεκρούς στα ΚύθηραΕλλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Κύθηρα και Λέσβο για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Δεκαέξι νεαρές γυναίκες ανασύρθηκαν νε...

Οι μεσήλικες που τρώνε ψάρια με πολλά ωμέγα-3 βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τουςΕλλάδα

Οι μεσήλικες άνθρωποι -40άρηδες και 50άρηδες- που τρώνε συχνά φαγητά και κυρίως ψάρια με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σαρδέλες, μπακαλιάρο, ρέγγα, τόνο κ.α., μπορούν να ...

Μήνυμα Μηταράκη σε Τουρκία και Ε.Ε. για τα ναυάγια σε Κύθηρα και ΛέσβοΕλλάδα

Διπλό μήνυμα σε Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με αφορμή τα δύο ναυάγια με νεκρούς και αγνοούμενους που σημειώθηκαν μέσα σ...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με βαριές κατηγορίες παραπέμπεται σε δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Ελλάδα

Με βαρύτατες κατηγορίες για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας παραπέμπεται σε δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει διωχθεί ποινικά και για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιώ...

Δραματικές ώρες για μετανάστες σε Λέσβο και Κύθηρα – 16 γυναίκες νεκρές στη Λέσβο Ελλάδα

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περ...