ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θ. Παπακωνσταντίνου διαψεύδει την ΕΛΑΣ για τη… μη χρήση χημικών σε συναυλία του με χιλιάδες κόσμου

Στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου μέσα στο ΑΠΘ με περίπου 6000 φοιτητές και νέους, αστυνομικοί επιτέθηκαν απρόκλητα με χημικά. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης συναυλίας, και ενώ χιλιάδες παρακολουθούσαν τον γνωστό καλλιτέχνη, έγινε συντονισμένη επίθεση των ΜΑΤ από όλες τις πλευρές του χώρου. Μάλιστα στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η οποία αναφέρει ότι δεν έγινε χρήση χημικών απάντησε ο ίδιο ο τραγουδοποιός διαψεύδοντας ουσιαστικά με πολύ δόση ειρωνείας την Αστυνομία (δείτε στη συνέχεια του κειμένου). Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου, στη συναυλία επικράτησε πανικός καθώς τα δακρυγόνα δημιούργησαν ασφυκτική ατμόσφαιρα, ενώ υπήρξε κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών, λόγω των χιλιάδων ανθρώπων που προσπαθούσαν να διαφύγουν.

 

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, φαίνεται η στιγμή που η αστυνομία ρίχνει τα χημικά στη συναυλία και στην αντίθετη πλευρά, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται άγνωστος να φωνάζει «έχει χιλιάδες κόσμο μέσα».

Μαρτυρίες αυτοπτών αναφέρουν ότι η επίθεση ήταν εντελώς απρόκλητη και σχετίζεται με την προσπάθεια της ΕΛΑΣ να εγκαταστήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, παρά την αντίθεση της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο ThessToday.gr πως άνθρωποι με κρίσεις πανικού και σε αμαξίδια δεν ήξεραν πως να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ άλλοι κόντεψαν να χάσουν τις αισθήσεις τους.

«Ακούγαμε γύρω μας τον ήχο από τις ρίψεις κρότου λάμψης, κλάματα παιδιών, συναγερμούς αυτοκινήτων και τον Θανάση να τραγουδάει σε ένα σκηνικό γεμάτο δακρυγόνα. Ζήσαμε αδιανόητα πράγματα. Βλέπαμε άλλα παιδιά να σκαρφαλώνουν να βγουν από τα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν».

Τέλος, υπήρξαν αναφορές πως υπήρχε κόσμος που λιποθύμησε.

Μετά την επίθεση της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία φοιτητών από την Καμάρα προς τον πανεπιστημιακό χώρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και επιτέθηκαν στην πορεία με «αύρα».

 

Ακολούθησαν επεισόδια στην Καμάρα και στη γύρω περιοχή, ενώ έγινε και χρήση της αύρας από την Αστυνομία, με αρκετούς απ’ όσους συμμετείχαν στα επεισόδια να φεύγουν από τα στενά.

Η έκταση των επεισοδίων φαίνεται ότι έφτασε μέχρι και την Αριστοτέλους όπου φαίνεται να διασκορπίστηκαν, ενώ κάποιοι παρέμειναν στην Καμάρα δημιουργώντας οδοφράγματα, βάζοντας νέες φωτιές σε κάδους, ενώ η ατμόσφαιρα καθ’ όλη την διάρκεια των επεισοδίων ήταν αποπνικτική.

Η χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ έγινε σε δύο σημεία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ο απόλυτος πανικός και συνωστισμός.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ – “Δεν έγινε χρήση χημικών”

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης – συναυλίας σε υπαίθριο χώρο του Α.Π.Θ. (γρασίδια Φιλοσοφικής Σχολής), αποσπάστηκε από αυτό και κινήθηκε αιφνιδιαστικά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ρίψεις αντικειμένων (πέτρες) κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του κτιρίου του Τμήματος Γεωπονίας, για την προστασία της κατασκευής της Βιβλιοθήκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση, απώθησαν τους επιτιθέμενους με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη ενσωματώθηκαν στα άτομα που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας.

Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση του πλήθους μετά από διακοπή της συναυλίας, ομάδα ατόμων εκτόξευσε εκ νέου αντικείμενα (πέτρες) σε έτερες αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθως περί τα (1.000) άτομα συγκεντρώθηκαν πλησίον της Καμάρας και διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Εγνατία τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων. Έπειτα, κινήθηκαν προς το χώρο του Α.Π.Θ. ρίπτοντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ) και τοποθέτησαν εκ νέου κάδους απορριμμάτων στο οδόστρωμα, προκειμένου να παρεμποδίσουν την κίνηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με το ειδικό όχημα ρίψης νερού τους απώθησαν. Στη συνεχεία οι προαναφερόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατείας Αρχαίας Αγοράς απ’ όπου και αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τέσσερις (4) προσαγωγές και μία σύλληψη 27χρονου ημεδαπού (ο οποίος δε φέρει φοιτητική ιδιότητα) για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ προκληθήκαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων και αστυνομικό εξοπλισμό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Η απάντηση – διάψευση του τραγουδοποιού

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας με την… «ωραιοποιημένη» και διαστρεβλωμένη εκδοχή της για τα γεγονότα χθες στο Αριστοτέλειο, καθώς και στον ισχυρισμό της ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χημικά εναντίον του κόσμου, απάντησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου μ’ ένα ποστ έμπλεο ειρωνείας, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Έγραψε ο Θανάσης:

«Πριν από λίγο επέστρεψα στο χωριό που μένω και διάβασα την ανακοίνωση της αστυνομίας (σιγά να μη τη γράψω και με κεφαλαίο) για τα χθεσινά γεγονότα στη διάρκεια της συναυλίας μας στο γρασίδι της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ: 

“…ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές, στο χώρο της συναυλίας”.

Ε, ναι! Μας έπιασε όλους ξαφνικά μια ανεξήγητη συγκίνηση, ένα φουλτάκιασμα στο πρόσωπο (από την έξαψη;) και δάκρυα χαρμολύπης. Κάποιος αναφώνησε ότι είδε το Χριστό φαντάρο!

“Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση του πλήθους, μετά από διακοπή της συναυλίας…”

Ε, ναι! Επίσης ανεξήγητα και απροσδόκητα, μόλις τελείωσε η “Ουρά του αλόγου”, γύρισα προς τους μουσικούς και τους είπα “ως εδώ, στοπ!”. Να φανταστείτε ότι ξαφνιάστηκα και ‘γω ο ίδιος μ’ αυτή μου την ενέργεια. Σε σχετική, έκτακτη συνέλευση του σχήματος πάνω στη σκηνή, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι πρόκειται για ρωσικό δάχτυλο (συγκεκριμένα, το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού) και οι υποψίες πέσαν πάνω μου γιατί, σε ανύποπτο χρόνο, είχα εκμυστηρευτεί σε κάποιον από αυτούς (φτου σου! Ξεφτιλισμένε χαφιέ) ότι μου άρεσε πολύ το βιβλίου του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ταρκόφσκι “Σμιλεύοντας το χρόνο”. 

Και δύο παροιμίες: 

– “Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα”. Η κυβέρνηση και τα μωράκια της μας έχουν φλομώσει στο ψέμα και τη διαστρέβλωση. 

– “Γίνεται το γρούνι μοδίστρα;”. 

Χωρίς σχόλια.

17/9/2022 

Θανάσης ο ανεξήγητος»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Εναντίον της κυβέρνησης καταφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με ανακοίνωση του για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εγκαταστήσει την αστυνομία στο ΑΠΘ αλλά και να αλλάξει ατζέντα, δημιουργεί εντάσεις και καταφεύγει στην ωμή βία κατά φοιτητών/τριων, κατά χιλιάδων κόσμου», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζει: «Τα πανεπιστήμια δεν μπορούν λειτουργούν υπό τον φόβο της καταστολής, της βίας και των δακρυγόνων. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν μπορεί να ελέγχει την ακαδημαϊκή ζωή και ελευθερία και να απειλεί την αξιοπρέπεια των φοιτητών και των φοιτητριών που διαμαρτύρονται ειρηνικά, με βάση τις δημοκρατικές αποφάσεις των Συλλόγων τους. Η απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΑΠΘ και η κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει η ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης να λειτουργήσει ξανά με υγιείς και δημοκρατικούς όρους».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ σε φοιτητές και νεολαία σε συναυλία εντός του ΑΠΘ. Αποτελεί συνέχεια του μπαράζ καταστολής και τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εδώ και μήνες. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία των φοιτητών, αλλά ένα πανεπιστήμιο- σιδηρόφραχτο για να προχωρά απρόσκοπτα η επιχειρηματική λειτουργία του. Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει ότι με την οργάνωση και τον αγώνα τους μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης», τονίζει το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για τα χθεσινά επεισόδια και τη ρίψη χημικών στο ΑΠΘ ασκεί μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Απρόκλητη, δολοφονική επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν περίπου 5.000 άνθρωποι που βρέθηκαν χθες το βράδυ στο ΑΠΘ στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Οι δυνάμεις καταστολής πέταξαν πλήθος χημικών, δακρυγόνων και βομβών κρότου λάμψης στο συγκεντρωμένο κόσμο, ο οποίος δεν μπορούσε να διαφύγει, ενώ στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την Αύρα να καταβρέχει όπου βρει τον κόσμο και αστυνομικούς να επιτίθενται για άλλη μία φορά και να παρεμποδίζουν και δημοσιογράφους», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Κριθαρίδης και προσθέτει ότι «είναι σαφές πως το καθεστώς της Μητσοτάκης Α.Ε. που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο επιλέγει αυτή την στρατηγική της έντασης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι όμως εξαιρετικά επικίνδυνο, εγκληματικό και δολοφονικό ο πρωθυπουργός και ο υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, μαζί με την υπουργό Παιδείας και τον πολιτευτή Πρύτανη, να δίνουν εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν μια τόσο μεγάλη συναυλία και σε ένα μέρος όπου ξέρουν πως δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι διαφυγής. Καταγγέλλουμε αυτή τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε νέους – ως επί το πλείστον ανθρώπους – και απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η εγκληματική και επικίνδυνη πολιτική του καθεστώτος».

Ερωτήματα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης – “Ποιοι αποφάσισαν να αφήσουν τα ΜΑΤ μέσα στη συναυλία;”

Ερωτήματα για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου στα γρασίδια της φιλοσοφικής του ΑΠΘ θέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια και τα δακρυγόνα που “έπνιξαν” το campus και ενώ βρίσκονταν εντός χιλιάδες άτομα.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, “Η λογική επιτάσσει: Ή να γινόταν η συναυλία και να έφευγαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ή να μη γινόταν η συναυλία και να παρέμεναν μέσα στους χώρους του campus, όπως κάνουν εδώ και πόσους μήνες”.

Οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται είναι παράλογες ξεκάθαρα. Με όλα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στο ΑΠΘ – με τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι – κάποιοι αποφάσισαν να δώσουν άδεια να πραγματοποιηθεί μια συναυλία και κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να αφήσουν τις διμοιρίες μέσα” ανέφερε στο ThessToday.gr ο κ. Τσαϊρίδης, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι “Ήταν δεδομένο ότι η εξέλιξη των πραγμάτων θα ήταν αυτή και δυστυχώς τα επεισόδια που ξεκίνησαν από μέσα από το ΑΠΘ επεκτάθηκαν και στο κέντρο της πόλης”.

“Αυτοί που αποφάσισαν πρέπει να μας πουν εν τέλει ποια ήταν τα κριτήριά τους που έλαβαν αυτή την απόφαση – να αφήσουν τη συναυλία με τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα – όπου τα αποτελέσματα, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν τους δικαιώνουν” κατέληξε.

Η πληρωμένη ανάρτηση του Θ. Παπακωνσταντίνου

«Το σκουλαρίκι». Με το αυτό το τραγούδι με τους ανατρεπτικούς στίχους εναντίον της αστυνομικής βίας και με πολύ δόση ειρωνείας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επέλεξε να σχολιάσει, την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στη συναυλία του στο ΑΠΘ.

Οι στίχοι του τραγουδιού:

Ένα πουλί απόδημο, καθόταν στην πλατεία
χάζευε τους περαστικούς, και έπινε μπύρα κρύα.
Η πρώτη φέρνει δεύτερη, κι η δεύτερη ζαλάδες
κάτω από τα καθίσματα, κινούνται συμπληγάδες.
Και ενώ στο Vox παιζότανε, έργο του Παζολίνι
χάλασε απότομα ο καιρός, και ξέσπασε μπουρίνι.
Δεν ήταν στάλες τις βροχής, για να κρατάς ομπρέλα
ήταν μπάτσοι διαλεχτοί, που κάναν πασαρέλα.

Κανένας δεν τους κοίταξε, τους γύρισαν την πλάτη
και μείνανε τα μανεκέν, στην πίκρα και στο άχτι.
Και έτσι όπως ήταν του χεριού, την πέσαν στο πουλάκι
γιατί είχε στη φτερούγα του, φτηνό σκουλαρικάκι.
Με γειά το μοντελάκι σου, που έφτιαξε ο Τσεκλένης
κυρ αστυνόμε το φτωχό, τι έφταιξα και δέρνεις.
Φταίει το σκουλαρίκι σου, γιατί ανταύγειες βγάζει
και ενώ ‘μαι αυτοκράτορας, γελάει και με χλευάζει

«Αγέρα να ‘σαι τιμωρός, βρ’αμάν, αμάν, να ‘σαι και παιχνιδιάρης»

Οι παραπάνω στίχοι ενός από τα πιο γνωστά τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του «Πεχλιβάνη», ήχησαν στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λίγα λεπτά μετά τη διακοπή της συναυλίας που προκάλεσε η αναίτια ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ το βράδυ της Παρασκευής και ενώ στον χώρο βρίσκονταν χιλιάδες νέοι.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ο καλλιτέχνης μαζί με τους μουσικούς να τραγουδούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς μικρόφωνα και ηχεία, τον «Πεχλιβάνη» και χιλιάδες κόσμου να τους «ακολουθεί», σε μία συμβολική κίνηση, είκοσι λεπτά μετά την επίθεση και τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ

Η αντίδραση του καλλιτέχνη Δημήτρη Μυστακίδη που συμμετείχε στη συναυλία

Ο γνωστός μουσικός, Δημήτρης Μυστακίδης, μετά την αδιανόητη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους χιλιάδες συγκεντρωμένους στον χώρο που πραγματοποιούνταν η συναυλία, έκανε μια σκληρή ανάρτηση στο Facebook, καταδικάζοντας τα όσα συνέβησαν δηλώνοντας ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο αυταρχισμού.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό που κρατάει ο ίδιος από τη χθεσινή βραδιά είναι το «καθαρό βλέμμα των παιδιών που ήταν εκεί».

Η ανάρτηση Μυστακίδη

Εγώ δεν θα βρίσω. Κρατάω το καθαρό βλέμμα των παιδιών που ήταν εκεί. Όλοι εσείς που είστε απέναντι δεν θα έχετε καλό τέλος. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού και ηλιθιότητας. Και οι επαγγελματίες «μπάτσοι» που ρίξατε δακρυγόνα σε μωρά να πάτε το πρωί να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας. Ξεφτίλες!.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από τα επεισόδια

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 27χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο ΑΠΘ. Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν και οι δύο συλληφθέντες (24 και 21 ετών) για την ένταση χθες το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο, κατά τη διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε βάρος του 27χρονου, ο οποίος δεν φέρει φοιτητική ιδιότητα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση). Όσον αφορά στους άλλους δύο, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για φοιτητές, ενώ διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια.

Στο μεταξύ, ενόψει της μεταγωγής των τριών συλληφθέντων στον εισαγγελέα, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Οι τρεις συλληφθέντες μετά την παραπομπή τους στο Αυτόφωτο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Η χώρα πρέπει να αποκτήσει στιβαρή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνησηΕλλάδα

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις αυταπάτες του προγράμματος “ Θεσσαλονίκη”, επανήλθε μοιράζοντας παροχές και ξεχνώντας τα πεπραγμένα του ως Πρωθυπουργός” αναφέρει τ...

Οικονόμου για την ομιλία Τσίπρα : ”Μέτρησε τον αέρα και τον μοίρασε για χωράφια”Ελλάδα

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Γιάννης Οικονόμου , μίλησε σκωπτικά για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Χρησιμοποίησε μάλιστα και φράση του Αριστοφάνη. Την ευκαιρία να «δείξει ό...

Βυθισμένη στα αδιέξοδά της, η Άγκυρα εκτοξεύει απειλές - Για τη «μάχη» της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται η ελληνική κυβέρνησηΕλλάδα

Να ισορροπήσει  σε δύο «βάρκες»  επιχειρεί η  Άγκυρα   που δεν θέλει να κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τη Δύση, ωστόσο, ταυτόχρονα  διατηρεί στενούς δεσμούς με τη  Ρωσία   ενώ κ...

Θρίλερ με ηλικιωμένη που βρέθηκε θαμμένη στο Δενδροχώρι Καστοριάς - Είχε δηλωθεί ως αγνοούμενηΕλλάδα

  Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στο γήπεδο του Δενδροχωρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η γυναίκα ήταν θαμμένη στο σημείο, αλλά σκυλιά ή άλλα...

Tσίπρας στην ΔΕΘ: "Δικαιοσύνη παντού- Να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία"- Το σχέδιο με τις 6 εθνικές προτεραιότητεςΕλλάδα

«Τέσσερα χρόνια πριν από αυτό εδώ το βήμα μπορούσαμε να οραματιστούμε μια Ελλάδα που ανοίγει τα φτερά της. Απαλλαγμένη από τα μνημόνια και τον ασφυκτικό κορσέ της δημοσιονομικής επ...

Νάξος: Συνελήφθη γιατί έδειρε τον άντρα της με σκουπόξυλο και καλώδιο ρεύματοςΕλλάδα

Στη σύλληψη μιας γυναίκας, για ενδοοικογενειακή βία, προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η αστυνομία στην Νάξο. Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24, σε χωριό της ορεινής Νάξου, η έντο...