ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: «21 μέτρα στήριξης της κοινωνίας: Αύξηση συντάξεων, μισθών, επιδομάτων και μειώσεις φόρων - Πακέτο μέτρων για φθηνότερη στέγαση»

Το εθνικό στοίχημα συνεχίζει να διαπερνά τον χρόνο παραμένοντας ένα: μέσα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ο τόπος να είναι ελεύθερος, κυρίαρχος και ανεξάρτητος και οι πολίτες του να ευημερούν, αναπνέοντας τον αέρα μιας δημοκρατίας που τους προστατεύει και τους παρέχει ευκαιρίες να δημιουργούν γι' αυτούς και τις οικογένειες τους, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας στα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και δημαγωγία , ενώ η ενότητα και η αλήθεια οδηγούν μόνο σε νίκες, υπογράμμισε και σημείωσε πως ύστερα από 12 χρόνια μνημονίων και επιτήρησης η Ελλάδα έχει πλέον ανακτήσει την οικονομική της αυτονομία από την ευρωπαϊκή εποπτεία.

«Καλούμαστε να κάνουμε ιστορικές επιλογές. Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω»

«Καλούμαστε να κάνουμε ιστορικές επιλογές. Συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά» είπε.

«Όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα, με μια λάθος κίνηση μπορούν να γκρεμιστούν»

«Όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα - με μια λάθος κίνηση μπορούν να γκρεμιστούν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Δρομολογούμε έργα πνοής που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης»

«Δρομολογούμε έργα πνοής που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης και την κάνουν πρωταγωνίστρια: Το αεροδρόμιο είναι ήδη έτοιμο. Το μετρό έχει μπει σε τροχιά παράδοσης στο τέλος του 2023. Ο νέος περιφερειακός «fly over» και η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης» είπε ο πρωθυπουργός.

«Η πατρίδα μας έχει περισσότερους συμμάχους, καθώς έχει υπογράψει δεκάδες συμφωνίες συνεργασίας»

«Η πατρίδα μας έχει περισσότερους συμμάχους, καθώς έχει υπογράψει δεκάδες συμφωνίες συνεργασίας. Με χώρες από τη Δύση και την Αφρική έως την Ασία και τον Αραβικό Κόσμο. Και ανάμεσά τους, βέβαια, στρατηγικές αμυντικές συνθήκες. Με πιο σημαντικές αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα, κ. Ερντογάν»

«Άλλωστε στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου, απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει όλη τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα».

«Η Μόσχα θέλει να μετατρέψει την ενεργειακή ανασφάλεια σε πολιτική αστάθεια»

«Η Μόσχα θέλει να μετατρέψει την ενεργειακή ανασφάλεια σε πολιτική αστάθεια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης είπε ότι τον Οκτώβριο θα υπάρξουν κίνητρα και αντικίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας και ειδική πρόνοια για νοικοκυριά που χρησιμοποιούν αέριο.

«Επισπεύδων πολιτικής αστάθειας δεν θα γίνω»

 «Επισπεύδων πολιτικής αστάθειας δεν θα γίνω» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας οτι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Είκοσι μία κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε 3 κύκλους μέσα στο 2022 και το 2023-Αύξηση φοιτητικού επιδόματος στέγασης»

Είκοσι μία κυβερνητικές πρωτοβουλίες εξήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Κατ' αρχάς, θα υπάρξει ενίσχυση 250 ευρώ για καθέναν και καθεμιά από τους 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας το Δεκέμβριο - συν μια μηνιαία δόση για δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Επίσης θα γίνει αύξηση στο φοιτητικό επίδομα στέγασης από 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ -και στα 2.000 ευρώ ανά άτομο αν συγκατοικήσουν».

«Αύξηση επιδόματος θέρμανσης στα 300 εκατ. και διεύρυνση κριτηρίων για 1,3 εκατ. νοικοκυριά»

«Αύξηση επιδόματος θέρμανσης στα 300 εκατ. και διεύρυνση κριτηρίων για 1,3 εκατ. νοικοκυριά» είπε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ειδική παρέμβαση για μείωση κόστους πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, επιδότηση 60 εκατ. ευρώ για λιπάσματα και 80 εκατ. ευρώ για ζωοτροφές.

«Αυξάνονται κατά 200.000 οι δικαιούχοι του "Ανακυκλώνω- Αλλάζω συσκευή" - επιπλέον 140 εκατ. ευρώ. Χρηματοδοτούνται 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά μεμονωμένων παραγωγών για δωρεάν ενέργεια. Επιπλέον, 200.000 δικαιούχοι στο "Τουρισμός για Όλους" - επέκταση τουριστικής περιόδου. Άμεση διευθέτηση σε μισθολογικά αιτήματα Ενόπλων Δυνάμεων. Απαλλαγή 40% ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις που μετατρέπουν σε μόνιμες τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Μόνιμη μείωση 3 μονάδες σε ασφαλιστικές εισφορές από Ιανουάριο - αυξάνεται το εισόδημα 2.2 εκατ. εργαζομένων» είπε.

«Καταργείται για πάντα η εισφορά αλληλεγγύης, ανακούφιση για 2,7 εκατομμύρια φορολογούμενους»

«Καταργείται για πάντα η εισφορά αλληλεγγύης, ανακούφιση για 2,7 εκατομμύρια φορολογούμενους» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Καταργείται η εισφορά υπέρ Ταμείου Πρόνοιας Υπαλλήλων, θεσπίζονται Κίνητρα Επίτευξης Στόχων στο Δημόσιο και αυξάνονται οι συντάξεις 1 εκατομμυρίου συνταξιούχων - 6% για φέτος».

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

 Θεσσαλονίκη: Στη “φάκα” της ΕΛΑΣ κύκλωμα που εισήγαγε παράνομα γεωργικά φάρμακα από τη Βουλγαρία και τα διακινούσαν σε αγρότες – ΦΩΤΟΕλλάδα

Προέβαιναν στην εισαγωγή των παράνομων σκευασμάτων μέσω Βουλγαρίας και στην εν συνεχεία διακίνησή τους σε αγρότες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Εξαρθρώθηκε από τις Αρχές κύ...

Έγινε η COVID-19 γριπούλα ή κρυωματάκι; - Διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες απαντούν στην "Κ"Ελλάδα

  Δύο διακεκριμένοι Ελληνες επιστήμονες του εξωτερικού, οι Γιώργος Παυλάκης και Γιώργος Κασσιώτης, απαντούν Τασούλα Επτακοίλη/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ «Τα χαρακτηριστικά της τωρινής μετάλλαξης δ...

Δείπνο Καραμανλή - Σαμαρά στο περιθώριο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘΕλλάδα

Τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικών συμβολισμών έχει μεγάλη αξία. Ο λόγος για το δείπνο Κώστας Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αυστηρό μήνυμα σε Ερντογάν και τα 21 μέτρα για την οικονομίαΕλλάδα

Αυστηρό μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο έστειλε ο  πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ . «Η πατρίδα μας έχει περισσότερους συμμάχους, καθώς έχει υπογράψει δεκάδες συμφωνίες συνεργασίας...

Συνελήφθη παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών για πορνογραφία ανηλίκων και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκουςΕλλάδα

Συνελήφθη 62χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους. Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες που παρουσιάζει το iefimer...

ΔΕΘ 2022 - Μητσοτάκης: Θωρακίζουμε την κοινωνία, περιμένουμε περισσότερα από την Ευρώπη για ν' ανακουφίσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις Ελλάδα

Κατά την επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός έκανε μια επισήμανση με ξεχωριστή σημασία, όσον αφορά στην κοινή στάση της ΕΕ απέναντι στην ενεργειακή κρίση Τα  περίπτε...

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στη Ρόδο με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην ΕλλάδαΕλλάδα

Στην εξάρθρωση Εγκληματικής Οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα – διαμονής τους στη Ρόδο και εν συνεχεία διευκόλυνσης προ...