ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης για «απόπειρα παγίδευσης του κινητού του» - Τα sms που έστειλε το predator στο κινητό του

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του, είχε γίνει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το λογισμικό Predator, τον Νοέμβριο του 2021. 

 

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μήνυμα με την ακόλουθη φράση: “Χρήστο σου έστειλα και στο άλλο”. Ακολουθούσε λινκ από το blogspot_edolio5.com όπως και στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του Θανάση Κουκάκη.

 

Eν συνεχεία ο κ. Σπίρτζης έλαβε και άλλο SMS με τη φράση “Χρήστο, με το σημερινό θα τα χάσουν σίγουρα”. Ακολουθούσε λινκ από την ΕΦΣΥΝ για το θέμα των αποκαλύψεων για την ΕΥΠ.

 

 

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, έξω από τον Άρειο Πάγο, ο Χρήστος Σπίρτζης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πιο πριν ο κ. Σπίρτζης στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αυτουργού ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετόχου, κατ’ άρθρα 45 – 49 ΠΚ, στις καταμηνυόμενες πράξεις, ιδίως στις εξής:

α) παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρακολούθηση και αποτύπωση σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας και μη δημόσιων πράξεων και χρήση των πληροφοριών (άρθρο 370 Α παρ. 1, 2, 3 ΠΚ)
β) παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε ηλεκτρονικά δεδομένα (άρθρο 370Β ΠΚ)
γ) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (άρθρο 15 ν. 3471/2006)
δ) χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό τη βλάβη άλλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρο 38 παρ. 1 -5 ν. 4624/2019)
ε) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).

 
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έλεγχο στο κινητό τηλέφωνο του Χρήστου Σπίρτζη, βρέθηκε ότι αυτό είχε γίνει στόχος από το παράνομο λογισμικό Predator τον Νοέμβριο του 2021.

Υπήρξαν δύο επιθέσεις. Η δεύτερη με τον ίδιο σύνδεσμο με τον οποίο μολύνθηκε τον Ιούλιο του 2021 το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 όταν η Εφημερίδα των Συντακτών κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο “Πώς η ΕΥΠ παρακολουθεί και απλούς πολίτες”. Στο δημοσίευμα αυτό η εφημερίδα αποκάλυπτε τις εντολές παρακολούθησης δημοσιογράφων, δικηγόρων, ακόμη και ανήλικων προσφυγόπουλων. Στο ρεπορτάζ υπήρχε εκτενής αναφορά στη λεγόμενη παρα ΕΥΠ, το ΚΕΤΥΑΚ δηλαδή, και τις εκτός ελέγχου νομιμότητας δραστηριότητές του.

Με το που κυκλοφόρησε η εφημερίδα ο Χρήστος Σπίρτζης έβγαλε ανακοίνωση με τίτλο “Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί”

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 η ίδια εφημερίδα συνεχίζει το θέμα και κυκλοφορεί με βασικό τίτλο “Φτιάχνουν ΕΥΠ στα μέτρα της Μαξίμου Α.Ε.”. Σε αυτό το δημοσίευμα επισημαίνεται η σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τις μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βγάζει νέα ανακοίνωση με τίτλο “Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί Νο 2 – Θα τον ζήλευε ο αείμνηστος Νίκος Γρυλλάκης”, όπου μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι “η ακροδεξιά πρακτική του κ. Μητσοτάκη, η χειραγώγηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη δεν προσβάλει απλά τη Δημοκρατία μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά την ακυρώνει, όπως τις πιο μαύρες πολιτικές περιόδους της χώρας μας”.

Παράλληλα, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοινώνει ότι επικεφαλής δεκάδων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: “Παρακολουθήσεις και φακέλωμα από την ΕΥΠ – Αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών”.

Διαβάστε επίσης

Ν. Ανδρουλάκης για παρακολουθήσεις: Η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους γιατί είναι θέμα ΔημοκρατίαςΕλλάδα

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων θα πάει μέχρι τέλους, γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας και εθνικής ασφάλειας, τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ,...

Λούνα Παρκ: Σε εξέλιξη αυτοψία ειδικών με εισαγγελική παραγγελία – Πότε αναμένεται το πόρισμα Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αυτοψία από τον ανεξάρτητο πραγματογνώμονα και τον τεχνικό σύμβουλο που όρισαν οι οικογένειες των τραυματιών και μετέβησαν στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις...

Σύνοδος ΕΕ για ενέργεια – Σκρέκας: Είτε συνεκτικό σχέδιο τώρα, είτε θα παραδοθούμε στους εκβιασμούςΕλλάδα

H Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα, δήλωσε προσερχόμενος στην Έκτακτη σύνοδο των υπουργών ενέργειας ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας . Ολόκληρη η ...

Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 60%Ελλάδα

Η Περιφέρεια Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση, εντατικοποιεί τις δράσεις που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση της ενέργειες, είτε ...

Ο Σπίρτζης καταγγέλλει ότι έχει "παγιδευτεί" το κινητό του πιθανώς με το predatorΕλλάδα

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο, προκειμένου να καταγγείλει παρακολούθηση του κινητού του πρώην υπουργού και τομεάρχη του κόμματος...

ΗΠΑ: Φόβοι ότι περισσότερα διαβαθμισμένα έγγραφα λείπουν από την έρευνα για τον Ντ. ΤραμπΕλλάδα

Η ομάδα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να μην έχει παραδώσει όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα που αυτός πήρε από τον Λευκό Οίκο μετά το τέλος της προεδρίας του, ακόμη και ...

Βουλή: Με στήριξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κυρώθηκε το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ, Σουηδίας και ΦιλανδίαςΕλλάδα

Με μεγάλη πλειοψηφία κυρώθηκε από την Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, το πρωτόκολλο προσχώρησης της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ.    Υπέρ της κύρωσης τάχ...

Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης έστειλαν συλλυπητήρια για το θάνατο της Ελισάβετ Ελλάδα

Συλλυπητήρια Κ. Σακελλαροπούλου για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ - «Σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» Εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στον βρ...