ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Allou Fun Park: Βίντεο με τις πρώτες δραματικές στιγμές μετά το ατύχημα – Νέες αποκαλύψεις (vid)

Στο οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύει το MEGA διακρίνονται κάποια από τα παιδιά να κείτονται στο έδαφος, με τους επισκέπτες στο λούνα παρκ Allou Fun Park να παρακολουθούν έντρομοι και να σπεύδουν για τις πρώτες βοήθειες.
Μία εξ αυτών ακούγεται να φωνάζει κατ’ επανάληψη, «τα παιδιά, τα παιδιά».


Σημειώνεται πως μία 21χρονη κοπέλα φέρει κακώσεις στον θώρακα και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, ενώ ένας 24χρονος νοσηλεύεται με κακώσεις στη σπλήνα. Παράλληλα, μία 24χρονη έχει υποστεί διάσειση και θα παραμείνει για νοσηλεία στη νευροχειρουργική κλινική, ενώ ο τέταρτος τραυματίας φέρει θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής και έχει κάνει ράμματα.



Μιλώντας στο MEGA η κ Βασιλική, η οποία έσπευσε για βοήθεια στην 21χρονη κοπέλα ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, περιέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα, επισημαίνοντας πως κανένα από τα παιδιά δεν ήταν όρθιο.

«Καθόμασταν στο μαγαζί δίπλα και ακούσαμε πολύ δυνατό ήχο. Το νερό πατάχτηκε με μεγάλη πίεση και έφτασε μέχρι το δέντρο. Δεν ακούσαμε φωνές παιδιών για να φανταστούμε ότι είχε παιδιά μέσα, φανταστήκαμε ότι ήταν άδειο» είπε αρχικά και πρόσθεσε:


«Προχωρώντας, είδαμε τα παιδιά κάτω. Σηκωθήκαμε όλοι από το μαγαζί όπως ήμασταν. Είδαμε την Αγγελική (σ.σ. την 21χρονη κοπέλα) πεσμένη κάτω, ενώ το κεφάλι του αγοριού ήταν μέσα στο νερό».

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά στο βαγόνι δεν ήταν όρθια τη στιγμή του ατυχήματος. «Βλέπαμε καθαρά το βαγόνι, δεν είχε παιδιά όρθια, τα παιδιά ήταν καθισμένα».

Όπως λέει, την 21χρονη κοπέλα την ανέλαβε ένας επισκέπτης του λούνα παρκ, ο οποίος την πήρε στα χέρια του και «τους πήγαμε πιο πέρα».  «Δεν είναι δυνατόν για 2.000 άτιμα να μην υπάρχει ένα ιατρείο ή ένα κρεβάτι».

Σύμφωνα με την κ. Βασιλική, κανένα από τα παιδιά δεν θυμόταν τίποτα μετά το ατύχημα, ενώ υπήρχε μόνο μια νοσηλεύτρια που είχε να αντιμετωπίσει τέσσερα άτομα. «Αμέσως ζητήσαμε γιατρό από τα μεγάφωνα και ανταποκρίθηκαν κάποιοι».

 

H ανακοίνωση της TUV για το ατύχημα
Ανακοίνωση για το ατύχημα εξέδωσε και η TUV, ο φορέας που πιστοποίησε πως τα παιχνίδια ήταν ασφαλής.

Αναλυτικά:
«Σε συνέχεια του ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou! Fun Park, ο Φορέας μας από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας και όλες τις αρμόδιες αρχές για την αξιολόγηση της κατάστασης του παιχνιδιού – ψυχαγωγικής διάταξης μετά το ατύχημα.

Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών.

Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχαγωγικές διατάξεις του Allou! Fun Park ελέγχονται από την TUV HELLAS (TUV NORD) από το 2006 με ιδία πρωτοβουλία των εκάστοτε διοικήσεων και χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, πλην του προαναφερθέντος.

Με προτεραιότητα την υγεία των επιβαινόντων που τραυματίστηκαν, ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της σχετικής έρευνας».

 

«Κανένας δεν ήταν όρθιος» – Τι λέει ο δικηγόρος ενός εκ των τραυματιών
Μιλώντας στο MEGA, ο Παναγιώτης Καρυδομάτης, δικηγόρος τραυματία, τόνισε πως κανένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο τρενάκι δεν ήταν όρθιος, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του πάρκου στον εισαγγελέα.

«Δε δεχόμαστε ότι τέσσερις νέοι άνθρωποι εκεί που είναι η μεγάλη κατηφόρα, που κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα το βαγόνι, ότι τολμάει κάποιος να σηκωθεί. Αφετέρου δεν μπορεί να σηκωθεί σε εκείνο το σημείο που το βαγόνι προσκρούει στο νερό».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν δεν έκαναν κάτι το περίεργο που να υπερβαίνει τα εσκεμμένα κάποιου που χρησιμοποιεί το τρένο αυτό για να διασκεδάσει. Ο εντολέας μου είναι ξεκάθαρος ότι βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος με τη μύτη και το στόμα γεμάτα χώματα».

Ο ίδιος τονίζει ότι «υπήρξε σίγουρα κάποιου είδους αστοχία όσον αφορά την χρήση του μέσου γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πώς τέσσερις άνθρωποι πετάχτηκαν από αυτό».

 

Allou Fun Park: Τα πρώτα λόγια του εκπροσώπου του πάρκου στους αστυνομικούς
Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο εκπρόσωπος του πάρκου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου στο μέρος του ατυχήματος, ανέφερε στους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο ότι η πληροφόρηση που είχε μετά το συμβάν έλεγε ότι υπήρξε πρόσκαιρο πρόβλημα στην αντλία τροφοδότησης νερού στο σημείο που τα παιδιά εκσφενδονίστηκαν.

Δηλαδή δεν υπήρχε το απαραίτητο ύψος νερού στο σημείο στο οποίο το τρενάκι κατεβαίνει από μια μεγάλη κατηφόρα, προκειμένου να μειωθεί η ταχύτητά του και να μπει στην επόμενη στροφή με πιο χαμηλή δύναμη.

Η μεγάλη ταχύτητα με την οποία κατέβηκαν τα βαγόνια και η έλλειψη νερού για να φρενάρουν, είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό και την πτώση των νεαρών στο έδαφος.

Αν και η αρχική τοποθέτηση του εκπροσώπου του πάρκου στους αστυνομικού που βρέθηκαν επί τόπου στο σημείο ήταν η παραπάνω, κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα δεν επανέλαβε τον ίδιο ισχυρισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι νεαροί ήταν όρθιοι μέσα στο βαγόνι την ώρα που αυτό κατέβαινε από την κατηφόρα, καθώς μετά, η διαδρομή θα έφτανε στο τέλος της.

Ζήτημα υπάρχει και με τις κάμερες ασφαλείας, που σύμφωνα με το πάρκο, πέρα από τον ισχυρισμό ότι δεν «πιάνουν» τα σημεία του ατυχήματος, αυτές είναι απλά καταγραφικές και δεν αποθηκεύουν τα βίντεο που λαμβάνουν.

Πλέον μένει να ερευνηθεί ο ισχυρισμός για τους όρθιους νεαρούς, αλλά οποιαδήποτε πλάνα κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί από κάμερες.

 

Allou Fun Park: Σφραγισμένο από την αστυνομία το παιχνίδι – Δεν λειτουργεί
Όπως τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Allou Fun Park, το συγκεκριμένο τρενάκι είναι ένα παιχνίδι που έχει κάνει χιλιάδες διαδρομές και έχει διασκεδάσει άπειρα παιδιά.

«Για εμάς η ασφάλεια και ο έλεγχος είναι καθημερινή μέριμνα. Κάθε μέρα πριν ανοίξει το πάρκο όλα μας τα παιχνίδια ερευνώνται και εξετάζονται σχολαστικά», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Το πάρκο ξεκίνησε τη διαδικασία ελέγχου αμέσως μετά το περιστατικό. Το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσει σήμερα, είναι σφραγισμένο από την αστυνομία μέχρι να έρθει η αρμόδια αρχή να το εξετάσει και να βγει το πόρισμα».

Οι κάμερες ασφαλείας δεν έχουν καταγράψει βίντεο από το συγκεκριμένο σημείο.

Διαβάστε επίσης

«Αγκάθι» για την Αθήνα η πρόταση Φον Ντερ Λάιεν για πλαφόν στο ρωσικό αέριοΕλλάδα

Τι μέτρα θα συζητήσουν αύριο οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ - Η θέση της Ελλάδας Η πρόεδρος της  Κομισιόν  Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν  έδωσε χθες το εναρκτήριο λάκτισμα για μια ακόμα  ε...

Κήρυγμα κατά των αμβλώσεων αύριο στις εκκλησίες - Αντιδράσεις φεμινιστριώνΕλλάδα

Κύρηγμα κατά των αμβλώσεων θα ακουστεί αύριο στις 8 Σεπτεμβρίου στις Εκκλησίες της χώρας μετά από εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με αφορμή την ημέρα του εορτασμού των γενέθλι...

Σβήνει… τα διακοσμητικά φώτα η Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου για εξοικονόμηση ενέργειας – Οι εξαιρέσεις και τα μέτραΕλλάδα

Την αναστολή της καθιερωμένης σαββατιάτικης φωταγώγησης της Γεφυρας Ρίου-Αντιρρίου με τον γαλάζιο διακοσμητικό φωτισμό, από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του χ...

Εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές: Δεν θα δημοσιοποιούνται και δεν θα διανέμονται στους βουλευτές τα πρακτικάΕλλάδα

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία συγκεντρώνοντας 16 θετικές ψήφους. Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης   Κεκλεισμένων των θυρών και με πλήρη μυστικότητα αποφασί...

 Σταϊκούρας: «Όπλο» στα χέρια των πολιτών για την μη έκδοση αποδείξεων η νέα ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ «Appodixi»Ελλάδα

Ως άλλο ένα «όπλο» στα χέρια των πολιτών, που, με τη βοήθειά του, μπορούν να συμβάλουν ακόμη πιο ενεργά, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κρούσματα μη έκδοσης νόμιμων παραστα...

Κέρκυρα: Φλέγονται ιστιοπλοϊκά σκάφη στη μαρίνα των Γουβιών - Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσηςΙστιοπλοΐα

Τέσσερα ιστιοπλοϊκά σκάφη έχουν ήδη τυλιχθεί στις φλόγες στη μαρίνα των Γουβιών, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένα 20μετρο ιστιοφόρο σκάφος που βρισκόταν ελλιμενισμένο, λίγ...

86η ΔΕΘ: Πρωτοποριακές μαθητικές εφαρμογές βελτίωσης της ποιότητας ζωής! Σύστημα ελέγχου αλλοίωσης τροφίμων και άλλα!Ελλάδα

Όταν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς κατέγραψαν, πριν από περίπου έναν χρόνο, τι ακριβώς τρώνε στο σχολείο, εξέπληξαν τους εκπαιδευτικούς τους με τι...