ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βόλος: Τραπεζική απάτη με λεία 4.000 ευρώ από τρεις μεσάζοντες

Ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία τρία άτομα τα οποία είχαν πείσει Βολιώτες επαγγελματίες να τους δώσουν κωδικούς καρτών για μεταξύ τους συναλλαγές και πέτυχαν να αποσπάσουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τέσσερις χιλιάδες ευρώ.

Οι καταγγελίες είχαν γίνει στις αρχές του χρόνου στην αστυνομία και ακολούθησε έρευνα που κατέληξε σε αυτά τα τρία πρόσωπα που είχαν λάβει τα χρήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στην απάτη και… ενδιάμεσοι

Επιπλέον αποκαλύφθηκε ότι οι τρεις αυτοί στην ουσία ήταν ενδιέμεσοι. Δηλαδή λάμβαναν «μεροκάματο» 300 ευρώ για να καταλήξουν τα χρήματα στους ίδιους, τα οποία διοχέτευαν στη συνέχεια σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών.

«Ήμουν άνεργος και είχα ανάγκη τα χρήματα. Δεν ξέρω ποιοι είναι από πίσω», δήλωσε ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες. Τα πρόσωπα που εντοπίστηκαν ως ενδιάμεσοι σε Αθήνα, Καλαμάτα παραπέμπονται σε δίκη ως συνεργοί σε απάτη.

Τρόποι προστασίας

Σύμφωνα με συστάσεις από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών:

•Διατήρησε το λογισμικό σου ενημερωμένο, συμπεριλαμβανομένου του περιηγητή, του αντιικού λογισμικού και του λειτουργικού σου συστήματος.

•Περιόρισε το διαμοιρασμό πληροφοριών και δώσε ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

  • Μην ανοίγεις ποτέ ύποπτους ηλεκτρονικούς συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία που λαμβάνεις μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων SMS.
  • Μην απαντάς σε ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μην επικοινωνείς τηλεφωνικά με άτομα που ζητούν τα προσωπικά σου στοιχεία.
  • Κατέβαζε εφαρμογές μόνο από επίσημους παρόχους και διάβαζε πάντα τα δικαιώματα των εφαρμογών.
  • Εάν είναι δυνατόν, μην συσχετίζεις τον αριθμό τηλεφώνου σου με ευαίσθητους διαδικτυακούς λογαριασμούς.
  • Καθόρισε τον δικό σου κωδικό PIN για να περιορίσεις την πρόσβαση στην κάρτα SIM σου.
  • Μην διαμοιράζεσαι τον κωδικό PIN με κανέναν.
  • Έλεγχε συχνά τις οικονομικές σου κινήσεις.
  • Ενημέρωνε τακτικά τους κωδικούς πρόσβασής σου
  • Εάν το κινητό σου τηλέφωνο χάσει το σήμα χωρίς λόγο, ανέφερε το συμβάν αμέσως στον τηλεπικοινωνιακό σου πάροχο. Εάν ο τηλεπικοινωνιακός σου πάροχος επιβεβαιώσει ότι έχει γίνει αλλαγή της κάρτας SIM, ανέφερε το συμβάν στην αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

Ευλογιά των πιθήκων: 50 κρούσματα στην Ελλάδα – Όλοι άντρες οι ασθενείςΕλλάδα

Στα 50 ανέρχονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της  ευλογιάς των πιθήκων  στην χώρα μας βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί μέχρι και τι...

Κορωνοϊός: Πώς μπορεί να ανακοπεί η αποκλιμάκωση της πανδημίας στην ΕλλάδαΕλλάδα

Σε φάση αποκλιμάκωσης βρίσκεται η πανδημία του κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως εκτιμούν οι ειδικοί οι οποίοι κάνουν εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα, ενόψει της μαζικής επιστροφής των ε...

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Συγκινεί η μητέρα της – «Έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει γιατί δεν είμαστε πλούσιοι»Ελλάδα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέρα από χρυσή αθλήτρια στο βάδην έχει αποδειχτεί κα πρωταθλήτρια στον στίβο της ζωής. Η πίστη στο άθλημα που αγαπά την έφερε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σ...

Στον Εισαγγελέα η νεαρή που επιτέθηκε την 27χρονη: Την μαχαίρωνε και φώναζε πως έχει σχέση με τον άντρα τηςΕλλάδα

Νέες λεπτομέρειες για το περιστατικό που σημειώθηκε χθες, όταν μία γυναίκα μαχαίρωσε 27χρονη λόγω ερωτικής αντιζηλίας έρχονται στο φως. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., άμεση ήταν η ανταπόκ...

Σκέρτσος: Σημαντικές ανακοινώσεις για τη στέγη, από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘΕλλάδα

Σε θέματα στεγαστικής πολιτικής αλλά και στο project δημιουργίας κυβερνητικού πάρκου στο χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, από το οποία θα εξοικονομηθούν τουλάχιστον 40 εκατ. ετησίως, αναφέρθ...