ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιές: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σε Κάρυστο και Έβρο, αναζωπυρώσεις στη Σάμο (εικόνες, βίντεο)

Αυτή την ώρα καίνε φωτιές σε Έβρο, Σάμο, Λέσβο, Εύβοια, Πρέβεζα και Κεφαλλονιά, με τις δύο τελευταίες να είναι οριοθετημένες και υπό μερικό έλεγχο. Σε όλες τις περιπτώσεις η Πυροσβεστική επιχειρεί τόσο με επίγειες όσο και με εναέριες δυνάμεις.

 

Επίσης, φωτιές ξέσπασαν και σε Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης, Καβάλα και Τρίκαλα.

Πιο απειλητικά δείχνουν τα μέτωπα σε Σάμο, όπου καταγράφεται αναζωπύρωση στον Μαραθόκαμπο, αλλά και στον Έβρο, όπου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί.

 

Φωτιά στη Σάμο: Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στον Μαραθόκαμπο

 

Αναζωπύρωση παρουσίασε η φωτιά στη Σάμο, η οποία συνεχίζει να καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/7) και είχε οριοθετηθεί το πρωί της Πέμπτης (14/7).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samosvoice, καπνοί υψώνονται στον Μαραθόκαμπο. Επιτόπου είχαν παραμείνει οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, που δίνουν τώρα νέα μάχη.

 

Το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά, η οποία, ωστόσο, αναζωπυρώθηκε.

 

 

Φωτιά στον Έβρο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

 

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που καίει από το μεσημέρι της Πέμπτης (14/7) στην περιοχή Αρίστηνο Έβρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αυτήν τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται 91 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 23 οχήματα και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Προηγουμένως επιχειρούσαν τρία ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων μετέφερε μέλη των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

 

Συνδρομή παρέχουν και ο Ελληνικός Στρατός, όπως και μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το θετικό είναι πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, το ανάγλυφο της περιοχής και η πυκνή βλάστηση κάνουν δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης. Αυτήν τη στιγμή το μέτωπο που απασχολεί και επικεντρώνονται οι προσπάθειες, είναι στον λόφο Πασά.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας evros-news, οι φλόγες προηγουμένως είχαν φτάσει στο μοναστήρι του Αετοχωρίου. Όπως ενημέρωσε η ιστοσελίδα e-evros, εκκενώθηκαν προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στην περιοχή.

 

 

 

Εντυπωσιακό βίντεο με ρίψη νερού από πυροσβεστικό ελικόπτερο στη φωτιά στον Έβρο

 

Η Πυροσβεστική συνεχίζει την προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε στον Έβρο. Ένα ελικόπτερο της Υπηρεσίας καταγράφηκε την ώρα που πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή ρίψη νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο.

 

 

 

Φωτιά στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλλονιά

Φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, απέναντι από το Αργοστόλι, στην Κεφαλλονιά.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο μέτωπο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τρία αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

 

 

 

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (14/7) και σε αγροτοδασική έκταση στο Νεοχώρι Πρέβεζας, την οποία η Πυροσβεστική κατάφερε να οριοθετήσει.

Το βασικό ζήτημα με τη συγκεκριμένη φωτιά, είχε να κάνει με την πυκνή βλάστηση που υπάρχει στην περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν διάσπαρτα κτίσματα.

Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

 

 

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ερεσό της Λέσβου

 

Τέλος, φωτιά ξέσπασε και στην Ερεσό Λέσβου, η οποία έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τρία οχήματα και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν και εθελοντές πυροσβέστες.

 

Πύρινα μέτωπα και σε Τυμπάκι Ηρακλείου, Καβάλα, Τρίκαλα

 

Λίγο μετά τις 18:30 έγινε γνωστό πως φωτιές ξέσπασαν επίσης και στο Τυμπάκι του Ηρακλείου Κρήτης, στην Καβάλα και στα Τρίκαλα.

 

Φωτιά και στην Κάρυστο Ευβοίας

 

Ακόμη μια φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη (14/7) στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά στην Κάρυστο Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Πλατανιστός Καρύστου Ευβοίας. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα eviathema, η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο και αναμένεται εντός λίγης ώρας να κατασβεσθεί, χάρη στην άμεση επέμβαση που υπήρξε.

 

Πυροσβεστική: 49 δασικές πυρκαγιές του τελευταίο 24ωρο

 

Σε 49 ανέρχονται συνολικά οι δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο και συγκεκριμένα από τις 18:00 της 13ης Ιουλίου μέχρι και την ίδια ώρα σήμερα, Πέμπτη (14/7). Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

 

 

*πρώτη φωτογραφία:protothema.gr

 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Πήγε με έμφραγμα στο νοσοκομείο, δεν εφημέρευε, τον έδιωξαν και πέθανε στο δρόμοΕλλάδα

Ενας 49χρονος έχασε τη ζωή του στην Πάτρα, προχθές, το βράδυ της Τετάρτης, λίγη ώρα αφού είχε εξέλθει από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του te...

"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό με Συρίγο, Λιγνάδη, Βερναρδάκη και έκθεση Κομισιόν – Ακραία πόλωση με έντονη προεκλογική χροιάΕλλάδα

Σκληρό ροκ και ακραία πόλωση επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, θυμίζοντας πολύ έντονα θερμή προεκλογική περίοδο. Το κυβερνητικό επιτελείο είναι αποφασισμένο να μην αφήνει αναπάντητη ...

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ενέργεια: “Ευνοϊκότερη η θέση της Ελλάδας από άλλες χώρες της ΕΕ”Ελλάδα

Σύσκεψη με την Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργειακών Κρίσεων του ΥΠΕΝ, και τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για πέντε περιφέρειες της χώρας - Οδηγίες από την ΠυροσβεστικήΕλλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου, για πέντε Περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ...