ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκληρή κόντρα Οικονόμου-Ηλιόπουλου για την αποφυλάκιση Λιγνάδη- Παρέμβαση Κούγια κατά ΣΥΡΙΖΑ

Σε πολιτική κόντρα εξελίσσεται η απόφαση ενοχής μεν για δύο βιασμούς αλλά και η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσου Ηλιόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ στο θέμα παρενέβη και ο συνήγορος υπεράσπισης του Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας.


«Από σήμερα ο άνθρωπος που καταδικάστηκε σε ποινή 12 ετών για τον βιασμό ανηλίκων, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με απόφαση της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Όπως σημειώνει, «όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Μενδώνη επί είκοσι ημέρες προσπαθούσαν να “κουκουλώσουν” την υπόθεση δημιουργώντας μια ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον βιαστή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, την ίδια ώρα που στοχοποιήθηκαν τα θύματα που είχαν το σθένος να μιλήσουν».


«Η ατμόσφαιρα αυτή αποτυπώθηκε και σήμερα στην απόφαση του δικαστηρίου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ντροπή», τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος.

 

Δήλωση Οικονόμου
«Μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Αρχικά με ανακοίνωση της τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη “νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος”, επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού!», επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.

Και στη δήλωσή του καταλήγει: «Πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον “τραμπισμό αλά γκρέκα”. Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα».


Ανταπάντηση Ηλιόπουλου
Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απαντά με νέα δήλωσή του για την αποφυλάκιση Λιγνάδη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μια φορά ντροπή για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, δυο φορές ντροπή για την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πυρά κατά του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου εξαπολύει ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη Αλεξης Κούγιας ο οποίος σε δήλωσή του εγκαλεί τα πολιτικά πρόσωπα που σχολίασαν την καταδικαστική απόφαση αλλά και την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό για έλλειψη σεβασμού στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Με πλειοψηφία μίας ψήφου
«Τον κύριο Λιγνάδη καταδίκασαν, με πλειοψηφία μίας ψήφου, ένορκοι που και το νόμο δεν γνωρίζουν και το κυριότερο, ότι αυτοί παραπλανήθηκαν από αγράμματους νομικά και ασυνείδητους ηθικά, παρουσιαστές και παρουσιάστριες, lifestyle εκπομπών της τηλεόρασης, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι όχι η δημοσιογραφία, αλλά μόνο η τηλεθέαση μέσα από ένα ατελείωτο κουτσομπολιό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Μετά από όλη αυτή τη νομική ανάλυση, είμαι βέβαιος ότι, τόσο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και όσοι παραπλανήθηκαν αγνοώντας αυτό που πριν τρία χρόνια ψήφισαν, θα ζητήσουν συγγνώμη, τόσο από τους Τακτικούς Δικαστές, όσο και από ολόκληρο τον ελληνικό λαό για το λάθος, το οποίο διέπραξαν με αυτές, λόγω αγνοίας νόμου, τοποθετήσεις» αναφέρει παράλληλα ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Παραβαίνουν τον όρκο τους στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:
«Απάντηση Αλέξη Κούγια στον Νάσο Ηλιόπουλο και στους πολιτικούς που ενώ ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους αλλά και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης παραβαίνουν σήμερα τον όρκο τους με ταπεινού επιπέδου δηλώσεις και ανακοινώσεις»

»Λυπάμαι που βρίσκομαι στη δύσκολη θέση άλλη μια φορά, η προηγούμενη ήταν στην υπόθεση Ριχάρδου, ενός αθώου Έλληνα πολίτη, ανεξαρτήτως της αντιπάθειας όλων μας στο επάγγελμά του, ο οποίος άδικα και μόνο για λόγους πολιτικών εντυπώσεων κλείστηκε στις φυλακές με ενενήντα ακόμη αθώους ανθρώπους και με πολιτικούς που θριαμβολογούσαν γι’ αυτή την ακραία παράβαση των ποινικών νόμων και του Συντάγματος, μόνο και μόνο για να αποκομίσουν πρόσκαιρα ψηφοθηρικά οφέλη, ενώ ήταν παντελώς αθώος.

 

Παραπλανήθηκαν από αγράμματους νομικά και ασυνείδητους ηθικά

»Σήμερα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολλοί βουλευτές και πρώην υπουργοί, ενώ η Πρόεδρος και οι Τακτικοί Δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των Αθηνών αποφάσισαν ότι ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος όλων των πράξεων για τις οποίες κατηγορήθηκε και ενώ γνωρίζουν ότι τον κύριο Λιγνάδη καταδίκασαν, με πλειοψηφία μίας ψήφου, ένορκοι που και το νόμο δεν γνωρίζουν και το κυριότερο, ότι αυτοί παραπλανήθηκαν από αγράμματους νομικά και ασυνείδητους ηθικά, παρουσιαστές και παρουσιάστριες, lifestyle εκπομπών της τηλεόρασης, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι όχι η δημοσιογραφία, αλλά μόνο η τηλεθέαση μέσα από ένα ατελείωτο κουτσομπολιό, τόλμησαν, πάλι για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, να αμφισβητήσουν τη σημερινή απόφαση της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία αποφάσισε, εφαρμόζοντας ένα νόμο και συγκεκριμένα το άρθρο 497 παράγραφος 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τον οποίο μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, δεν υπήρχε στον προηγούμενο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και το οποίο άρθρο διατάσσει τους Δικαστές και τα Δικαστήρια να αποφασίζουν υποχρεωτικά την αναστολή εκτελέσεως της ποινής όταν ο κατηγορούμενος που καταδικάστηκε:

1) έχει μόνιμη και γνωστή κατοικία στην Ελλάδα,

2) δεν είναι ύποπτος φυγής,

3) δεν έχει προετοιμάσει τη φυγή του στο εξωτερικό,

4) δεν είναι φυγόποινος,

5) δεν είναι φυγόδικος,

6) δεν έχει καταδικαστεί για κακούργημα και

7) δεν υπάρχει φόβος να διαπράξει, εάν μείνει ελεύθερος, εγκλήματα

»Ο κύριος Λιγνάδης καταδικάστηκε με ψήφους τέσσερις έναντι τριών αθωωτικών για μία πράξη που τελέστηκε τον Μάρτιο του 2015, δηλαδή πριν επτά ολόκληρα χρόνια, χωρίς επί επτά χρόνια, ζώντας ελεύθερος, να έχει διαπράξει έστω και τροχαία παράβαση και έχοντας επί σχεδόν πενήντα έτη, λευκό ποινικό μητρώο.

»Επομένως, σύμφωνα με το νόμο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, ο ασκηθείς μαζί μου ως δικηγόρος, πρώην συνεργάτης του γραφείου μου, τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τον οποίο παμψηφεί ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν έναν από τα σωστότερα και αρτιότερα νομοθετήματα μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το Δικαστήριο έπρεπε υποχρεωτικά να αφήσει ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, διότι διαφορετικά θα παραβίαζε με ακραίο τρόπο το νόμο και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

»Μετά από όλη αυτή τη νομική ανάλυση, είμαι βέβαιος ότι, τόσο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και όσοι παραπλανήθηκαν αγνοώντας αυτό που πριν τρία χρόνια ψήφισαν, θα ζητήσουν συγγνώμη, τόσο από τους Τακτικούς Δικαστές, όσο και από ολόκληρο τον ελληνικό Λαό για το λάθος, το οποίο διέπραξαν με αυτές, λόγω αγνοίας νόμου, τοποθετήσεις.

»Επιτέλους, οι πολιτικοί, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος, να αφήσουν τη Δικαιοσύνη έξω από τα πολιτικά παιχνίδια τους, γιατί προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία όταν οι δικαστικές αποφάσεις τους εξυπηρετούν, να υπερηφανεύονται γι’ αυτές και όταν τους βλάπτουν πολιτικά, να επιτίθενται σ’ αυτές».

 

libre.gr 

Διαβάστε επίσης

Απόφαση για αποφυλάκιση Λιγνάδη: «Παράθυρο» για έφεση από την Εισαγγελία ΕφετώνΕλλάδα

Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, o οποίος κατά ...

Ν. Παρασκευόπουλος: Δεν ευθύνεται ο νόμος μου για την απελευθέρωση ΛιγνάδηΕλλάδα

Παρέμβαση για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος , κάνοντας λόγο για ψευδολογίες όσον αφορά στις αναφορές ότι ...

Κυρ. Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν: Η μνήμη του γίνεται ευθύνη μαςΕλλάδα

«Η μνήμη του γίνεται η ευθύνη μας» επισήμανε σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή από την συμπλήρωση 30 ετών από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιαν...

Σάμος: «Μάχη» των πυροσβεστών για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στην περιοχή ΠαλαιοχώριΕλλάδα

Μάχη να ελέγξουν περιμετρικά τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 2 το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου έδιναν όλη τη νύχτα επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κ...

Σώο το τέταρτο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη Σάμο - Κολύμπησε μέχρι την ακτήΕλλάδα

Εντοπίστηκε στην ξηρά στην περιοχή Πλάκα, νοτιοδυτικά του νησιού - Σύμφωνα με πληροφορίες τα ρεύματα τον βοήθησαν να βγει κολυμπώντας στην παραλία - Σώος ο πιλότος - Νεκρά τα άλλα ...

Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες - Αγνοείται το τέταρτο μέλος του πληρώματοςΕλλάδα

Ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος, διακομίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου - Το χρονικό της συντριβής του Mi -8 που επιχειρούσε στη φωτιά   Νεκροί είναι τελικά οι δύο επιβαίνοντες στο ε...

Σάμος - πτώση ελικοπτέρου: Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του τρίτο μέλος του πληρώματοςΕλλάδα

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, στην περιοχή της Πλάκας Σάμου, και τρίτος επιβαίνοντας του πυροσβεστι...