ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Κάλεσμα σε υποψηφίους φοιτητές - φοιτήτριες να "ανοίξουν τα φτερά τους"

Με 6 Σχολές και 18 Τμήματα σε 6 νησιά του Αιγαίου, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Ρόδο, Λήμνο και Σύρο και ένα ευρύ φάσμα σπουδών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καλεί τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των Πανελλαδικών να ανοίξουν τα φτερά τους για να «πετάξουν» προς τη γνώση και την επαγγελματική αποκατάσταση.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσφέρει κίνητρα για σπουδές σε σύγχρονα πεδία, προοπτικές για εξέλιξη και προωθεί πρωτοβουλίες που αποτελούν στρατηγική του κατεύθυνση, όπως η πρακτική άσκηση για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα έχει διαρκή προσανατολισμό σε ευκαιρίες διεθνοποίησης και ακαδημαϊκών συνεργασιών που ανοίγουν δρόμους για τους νέους και τις νέες όπως κοινές ακαδημαϊκές δραστηριότητες με άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ERUA του οποίου είναι μέλος.

Τα ποσοστά συμμετοχής των αποφοίτων σε προγράμματα πρακτικής άσκησης, καταδεικνύουν ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν «επενδύει» μόνο στην κοινωνία της γνώσης αλλά δημιουργεί και εργασιακές ευκαιρίες και προοπτικές.

Τα ποσοστά επιτυχίας του Πανεπιστημίου
Ενδεικτικά, σε τμήματα όπως το Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, η πρακτική άσκηση σε φορείς του ιδιωτικού τομέα έφτασε για την περίοδο 2020 – 2021 το 97,06%, στο Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων το 91,94%, στο Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών το 88,64% . Αξιοσημείωτα ήταν τα ποσοστά πρακτικής άσκησης σε φορείς του Δημοσίου Τομέα για τους τελειόφοιτους και τις τελειόφοιτες του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (75%) και Γεωγραφίας, όπου επίσης έφτασε το 75%.

Υψηλή είναι και η συμμετοχή στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+, μια πρωτοβουλία που παρέχει τη δυνατότητα για σπουδές σε συνεργαζόμενο Ίδρυμα και πρακτική άσκηση σε φορέα υποδοχής του εξωτερικού, τόσο σε φοιτητές και φοιτήτριες, όσο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, το έχουν αξιοποιήσει 42 άτομα.

«Σκορ» σημειώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας: 71% των προπτυχιακών σπουδών 81% μεταπτυχιακών προγραμμάτων και 93% των διδακτορικών σπουδών.

Πέραν των ακαδημαϊκών δυνατοτήτων, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναδεικνύει την αξία της αποκέντρωσης και τα πλεονεκτήματα μιας ποιότητας ζωής εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, σε νησιά με υποδομές και φυσικά χαρίσματα, ενώ συμβάλλει και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, προσφέρει μια διαφορετική «φοιτητική καθημερινότητα» με άμεση επικοινωνία διδασκομένων και διδασκόντων, που «γεννά» μια δεμένη ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αναφερόμενη στις ευκαιρίες που δίνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για όσους και όσες φοιτούν σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, η Πρυτάνισσα, κυρία Χρυσή Βιτσιλάκη, δήλωσε: «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι μια ζωντανή κυψέλη με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα, με δυναμική για πρωτοτυπία και καινοτομία και με στρατηγική κατεύθυνση για την αριστεία στη διδασκαλία και μάθηση, την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και τη σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας».

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης

Εύοσμος: Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση bullying σε 11χρονο μαθητήΕλλάδα

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτοπούλου, προκάλεσαν οι καταγγελίες πατέρα 11χρονου μαθητή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που υπ...

ΥΠΕΝ: Πώς θα φορολογηθούν τα υπερέσοδα στην ηλεκτροπαραγωγή για περίοδο 9 μηνώνΕλλάδα

Τον τρόπο που θα φορολογηθούν τα υπερέσοδα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, εξειδικεύει τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στο νομοσχέδιο του υπουργείο Περιβάλλοντος και ...

Παναγιωτόπουλος: Το αμυντικό υλικό που χορηγείται στην Ουκρανία προέρχεται από τα αποθέματά μαςΕλλάδα

«Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα απ...

Οικονόμου: Θα διατεθούν στα σχολεία 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετώνΕλλάδα

Στο έργο προμήθειας σετ ρομποτικής για τα σχολεία αναφέρεται, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο προϋπ...

Καταγγελία: ΜΑΤ χτύπησαν 13χρονο παιδί και τον πατέρα του στον τελικό του ΚυπέλλουΕλλάδα

Απίστευτη καταγγελία από έναν φίλαθλο του ΠΑΟΚ για την επίθεση που δέχτηκαν ο ίδιος και ο 13χρονος γιος του από τα ΜΑΤ στον τελικό του Κυπέλλου. Συγκλονιστική μαρτυρία από τον κ.Λά...

Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα: Γιατί παύθηκε αιφνιδίως ο εισαγγελέας Β.Φλωρίδης;Ελλάδα

Η υπόθεση της νεαρής Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε τον βιασμό της από γόνους γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της χώρας, χθες είχε ακόμη ένα «θύμα». Είναι ο εισαγγελέας αρμόδιο...