ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θάνατος 3χρονης: Εξετάζεται αρτηρίτιδα και νόσος Kawasaki - "Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια" λέει η μητέρα της

Στον αιφνίδιο θάνατο της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

Ο Νίκος Καπραβέλος ανέφερε για τον θάνατο της 3χρονης στη Θεσσαλονίκη ότι η υπόθεση είναι πολύ στενάχωρη και πολύ δύσκολη για όλους, ενώ χρειάζεται πολύ προσεκτική προσέγγιση. Παράλληλα, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στους γονείς του παιδιού.


Παράλληλα, εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών. Έγιναν πολλές εξετάσεις από τους συναδέλφους του, αλλά εκ των γεγονότων φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν μια συγκεκριμένη διάγνωση, ενώ ούτε η ιατροδικαστική υπηρεσία βρήκε κάτι συγκεκριμένο.

Τόνισε πως πλέον μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, όμως τίποτα αυτή στιγμή δεν προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο ίδιος τόνισε ότι τόσο το «Ιπποκράτειο» όσο και το «Παπαγεωργίου» είναι νοσοκομεία υψηλών προδιαγραφών, με πολλά διαγνωστικά μέσα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσαν να ζητήσουν οι γιατροί αλλά δεν το ζήτησαν.

Όπως είπε στην καριέρα του έχει βρεθεί πολλές φορές στη στενάχωρη θέση να ζητήσει τη βοήθεια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για να βγάλει και ο ίδιος άκρη.

 

 

«Δε γνωρίζουμε τίποτα – Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια» λέει η μητέρα της 3χρονης

 

Απαρηγόρητοι είναι οι γονείς της 3χρονης Κατερίνας που έχασε ξαφνικά τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη – κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες – ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Η μητέρα της αδικοχαμένης Κατερίνας μίλησε στο thesstoday.gr για τον θάνατο του παιδιού της.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», δήλωσε συγκλονισμένη η μητέρα της 3χρονης, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες μετά το θάνατο της κόρης της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

 


«Γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί;»
Η οικογένεια προσπαθεί να δώσει δύναμη ο ένας στον άλλον, αρνούμενοι να δεχθούν ότι το κοριτσάκι τους έφυγε τόσο άδικα και -ότι ακόμη και τώρα- κανείς δεν τους δίνει μια σαφή απάντηση για το τι πραγματικά συνέβη. «Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ» ξεσπά η γιαγιά της μικρής στο ThessToday.gr και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

Υπενθυμίζεται πως η μήνυση που κατατέθηκε από τους γονείς του παιδιού στο Α.Τ. Τούμπας, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους, προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.


Η γιαγιά του παιδιού αναφέρει: «Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά. Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το… έψαχναν. Ακόμη στο ψάξιμο είναι».

Τα στοιχεία της υπόθεσης, σύμφωνα με την οικογένεια του κοριτσιού, θα συζητηθούν με τον δικηγόρο, Νίκο Διαλυνά και την τεχνική σύμβουλο που έχουν ορίσει, Κατερίνα Αποστολίδου, ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανό σενάριο για τα αίτια του θανάτου του παιδιού. «Θα ξεψαχνιστούν όλα. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Είναι τραγικό, πιο τραγικό δεν γίνεται» επισημαίνει η γιαγιά.

Σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να σταλούν οι βιοχημικές εξετάσεις του αδικοχαμένου κοριτσιού. «Δεν έχουμε πλήρη ιατρικό φάκελο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το παιδί υπέστη εγκεφαλικό πνευμονικό οίδημα», ανέφερε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, στο ThessToday.gr.

Πηγή: thesstoday.gr

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Πατήσια: Βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός έξω από γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑΕλλάδα

Σακούλα με γκαζάκια κι ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό εντόπισαν γύρω στις 9:30 διερχόμενοι έξω από τα γραφεία τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στα Πατήσια.   Ο χώρος, στην οδό Νεϊγύ 9, έ...

Ρόδος: Στρατιωτικοί παρίσταναν τους αστυνομικούς - Έκαναν ελέγχους και ξυλοκόπησαν πολίτεςΕλλάδα

Συνολικά τέσσερις στρατιωτικοί εμπλέκονται σε υπόθεση αντιποίησης αρχής και πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης εις βάρος τριών πολιτών στη Ρόδο. Οι στρατιωτικοί κατηγορούνται ό...

Γεραπετρίτης: Εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, η ακυβερνησία είναι πάρα πολύ επικίνδυνηΕλλάδα

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, στον ιστότοπο "Newsbomb", για τα μέτρα στήριξης των πολιτών, τα μετεκλογικά σενάρια κ.α., ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης πήρε θέση...

Οδήγηση στη ΛΕΑ: Η κακή συνήθεια των οδηγών και τα πρόστιμα που επισύρειΕλλάδα

  Σόκαρε το χτεσινό βίντεο με την στιγμή του θανατηφόρου τροχαίου στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ. Το τραγικό αυτό τρ...

Νομοσχέδιο υπουργείου Υγείας: Καθιερώνεται ο προσωπικός γιατρός, ενεργοποιούνται τα απογευματινά χειρουργεία – Όλες οι αλλαγέςΕλλάδα

Κατατέθηκε στη  Βουλή  το  νομοσχέδιο  του  υπουργείου Υγείας  «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του  Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας  κα...

Έρευνα στο “Παπαγεωργίου” διέταξε ο Πλεύρης – Για τον θάνατο της 3χρονηςΕλλάδα

  Έρευνα στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θάνος Πλεύρης διέταξε την έρευνα σ...