ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πώς δολοφονήθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος – Τι φώναζαν οι δράστες σε όσους ήταν μαζί με το θύμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου, εκ των γνωστότερων μελών της Greek Mafia, στα Δερβενοχώρια. Οι Αρχές επικεντρώνονται στις τελευταίες δραστηριότητές του, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των μαρτύρων.

 

 

Πώς έγινε το μαφιόζικο χτύπημα


 Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, παρά το γεγονός ότι ήταν αναμενόμενο να συνεχιστεί ο κύκλος αίματος με τα συμβόλαια θανάτου, αυτός που το ζήτησε πήγε ένα βήμα παραπάνω: Και ζήτησε η δολοφονία να γίνει μέσα στο σπίτι του Σκαφτούρου και μπροστά στην οικογένειά του.

 

Ξεκαθαρίστηκε χτες και πόσοι πήραν μέρος στην αιματηρή δολοφονία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι εκτελεστές ήταν τρεις και χρησιμοποίησαν 2 καλάσνικοφ και 1 πιστόλι. Οι αρχές υπολογίζουν ότι η εκτέλεση δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα, μάλιστα ένας από τους μάρτυρες είπε πως οι δράστες όταν έφτασαν πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα φώναξαν προς τους υπόλοιπους «πέστε κάτω» και άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος του Σκαφτούρου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου, οι δράστες πιθανότατα να έδωσαν και χαριστική βολή στο θύμα.

 

 

Βρέθηκε η μηχανή των δραστών της δολοφονίας


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη η μία από τις δύο μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας. Η μηχανή που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές ήταν κλεμμένη εδώ και περίπου έναν χρόνο από την περιοχή του Ασπροπύργου.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το OPEN, επί έναν χρόνο η μηχανή ήταν κρυμμένη και δεν την κυκλοφορούσε κανείς. Αυτό δείχνει ενδεχομένως ότι οι δράστες είχαν προετοιμαστεί εδώ και καιρό για το πώς θα χτυπήσουν. Πλέον, η μηχανή βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας και γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για αποτυπώματα και DNA.

 



Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών


Όσον αφορά στις έρευνες των Αρχών, επικεντρώνονται στις δραστηριότητες του θύματος τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά την αποφυλάκισή του. Ψάχνουν να βρουν με ποιους είχε σχέσεις, τι δραστηριότητες είχε το τελευταίο διάστημα αλλά και τι αφορούσαν, δηλαδή αν υπήρχε κάποιος που μπορεί να «δυσαρεστούσε» με αυτές τις δραστηριότητες.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της άγριας δολοφονίας: ο 45χρονος συμπέθερος του θύματος και η κόρη του. Πάντως, οι Αρχές εκτιμούν ότι από αυτές τις καταθέσεις δεν θα φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

 

 

Πηγή: ethnos.gr 

Διαβάστε επίσης

Ξεκινούν στην Αττική οι αποκοπές ρεύματος σε όσους έχουν δύο απλήρωτους λογαριασμούςΕλλάδα

Ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής λογαριασμούς ρεύματος, καθώς οι πολίτες καλούνται σε περιπτώσεις...

Συνάντηση Μητσοτάκη με πρίγκιπα Κάρολο: Στόχος η ανάδειξη του κτήματος Τατοΐου στα πρότυπα του DumfriesΕλλάδα

Η "ολιστική στρατηγική" που έχει εφαρμόσει το Ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης Dumfries και του κτήματος που την περιβάλλει, με στόχο να αναδειχθεί αναλ...

ΚΚΕ: Ανέκδοτο ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι η επιδότηση καυσίμων μέσω Fuel Pass μπορεί να ανακουφίσει το λαόΕλλάδα

«Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι η επιδότηση καυσίμων, μέσω του Fuel Pass, μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά από την ακρίβεια, θα μπορούσε να αποτελεί το ανέκδοτο της εβδομάδ...