ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκη Μακρόν: Πως αντέδρασε ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τα νέα στις 9 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ίσως ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που συνεχάρη τον Γάλλο Πρόεδρο για την επανεκλογή του με ένα tweet στο οποίο ανέφερε: «Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν. Μία νίκη σημαντική για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία».

 

Από πολύ νωρίς, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ της επανεκλογής του Μακρόν για πολλούς λόγους.

 

 

Κατ’ αρχήν, οι δυο άνδρες έχουν πολύ καλές σχέσεις εδώ και αρκετά χρόνια, οι οποίες ενδυναμώθηκαν με το πέρασμα του χρόνου, με τους δύο πολιτικούς να φτάνουν το επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Γαλλίας στο καλύτερο δυνατό σημείο του.

Επίσης, μοιράζονται το ίδιο κοινό όραμα μιας αυτόνομης στρατιωτικά Ευρώπης, όπου κάθε κράτος μέλος θα μπορεί αν δέχεται απειλή να έχει την συνδρομή των ευρωπαίων συμμάχων του.

Ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θεωρείται η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπέγραψαν Αθήνα και Παρίσι με την χώρα μας να εξοπλίζεται με σύγχρονα αμυντικά γαλλικά συστήματα.

Παράλληλα, υπάρχει ιδεολογική ταύτιση ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μακρόν με κοινό παρονομαστή τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουν οι δύο ηγέτες στις χώρες τους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επίσης είναι ίσως ο μόνος ηγέτης των ισχυρών χωρών της Ευρώπης που από την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προσπαθεί να βρεθεί λύση κρατώντας ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Κρεμλίνο.

Στο Μαξίμου λένε ακόμα ότι αποτελεί ιστορικό γεγονός η επανεκλογή του Μακρόν, καθώς απέναντι στο φάντασμα του λαϊκισμού – απειλή την οποία έχει επισημάνει πολλές φορές ο Έλληνας πρωθυπουργός – η Ενωμένη Ευρώπη δείχνει ότι έχει δημοκρατικά αντανακλαστικά. «Είναι μια πολύ καλή ημέρα για την Ευρώπη. Θα ήταν κρίμα εν μέσω των τόσο σοβαρών κρίσεων που ταλανίζουν την ήπειρό μας μια χώρα όπως η Γαλλία να βυθιζόταν στο σκοτάδι του λαϊκισμού από τον οποίο τόσα δεινά υπέφερε και η χώρα μας», δήλωνε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Newsbeast.

Στην κυβέρνηση κάνουν προβολή και στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όταν οι Έλληνες θα κληθούν και πάλι στις κάλπες και θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στις φωνές του λαϊκισμού, που πολλές φορές για να γίνουν αρεστές τάζουν χωρίς όμως να μπορούν να υλοποιήσουν και στις φωνές της προόδου, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

 

ΣΥΡΙΖΑ για επανεκλογή Μακρόν στη Γαλλία: Μήνυμα υπέρ της Δημοκρατίας αλλά και προειδοποίηση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη του Εμάνουελ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: Η ήττα της Λε Πέν και η νίκη Μακρόν είναι μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και προειδοποίηση.


Δεν μπορεί να εφησυχάζει κάνεις και ιδιαίτερα οι αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις. Η ήττα της ακροδεξιάς – που ξεπέρασε σήμερα το 40%- και των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών που την ενισχύουν, αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Η αντιμετώπιση τους απαιτεί ενωτικές πρωτοβουλίες και συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων.

 

 

Νίκος Ανδρουλάκης: Το μήνυμα για τη νίκη του Εμάνουελ Μακρόν στις εκλογές στη Γαλλία

Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας απέστειλε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ.Ανδρουλάκης υπογράμμισε οτι «η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγεσίες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος.

Ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, οι αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες και η ενεργειακή κρίση, συνιστούν προκλήσεις που απαιτούν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη απέναντι στη μισαλλοδοξία, η οποία υπονομεύει το κοινό μας μέλλον»΄.

 

 

ΚΚΕ για γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν θα συνεχίσει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με «επίκληση στην δημοκρατία»

«Η επίκληση στη «δημοκρατία» θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν για να συνεχίσει την επίθεση στα δικαιώματα του γαλλικού λαού, ρίχνοντας έτσι κι άλλο «νερό στο μύλο» της αντιδραστικοποίησης και της ακροδεξιάς» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Γι’ αυτό και το επείγον στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον -κάθε φορά- κυβερνητικό διαχειριστή της. Μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και να ηττηθούν πραγματικά οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις.


Αντίθετα η ανοχή και η στήριξη σε αυτή τη βαρβαρότητα στο όνομα του «μικρότερου κακού» είναι ο δρόμος που αποδεδειγμένα οδηγεί τους λαούς από το κακό στο χειρότερο».

 

 

Συγχαρητήρια Σακελλαροπούλου σε Μακρόν για την επανεκλογή του

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη μέσω twitter τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις γαλλικές εκλογές.

Η κ.Σακελλαροπούλου έγραψε στο twitter: Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον @EmmanuelMacron για την επανεκλογή του ως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Χαίρομαι που μπορώ να συνεχίσω την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και να προωθήσω την κοινή μας ευρωπαϊκή μοίρα.

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες πολίτες έκαναν Πάσχα με την Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης - Πατούλης: "Η μεγάλη γιορτή θα καθιερωθεί σε ετήσια βάση"Ελλάδα

Γ. Πατούλης: « Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το φως της Ανάστασης να δείχνει τον δρόμο της ζωής μας και να μας χαρίσει υγεία, κανονικότητα και την πολυπόθητη ειρήνη»   Με μουσικέ...

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: «Σπάνια επιπλοκή της νόσου» τονίζει ο Γκίκας ΜαγιορκίνηςΕλλάδα

Τα κρούσματα οξείας  ηπατίτιδας  σε  παιδιά  θα αυξηθούν, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιοκρίνη, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.  Όπως τονίζει,...

Φορολογικές δηλώσεις: Ποια είναι η προθεσμία υποβολής -Ποιοι θα δουν έκπτωση 3%, σε πόσες δόσεις εξοφλούνταιΕλλάδα

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2022 βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Και φέτος, περίπου 6,4 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να υποβάλλουν το έντυπο Ε1,...

Ηπατίτιδα στα παιδιά: Ευθύνεται η καραντίνα για την παγκόσμια έξαρση; – Τι συμβαίνει με το πρώτο κρούσμα στην ΕλλάδαΕλλάδα

Για την ασυνήθιστη αύξηση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά ηλικίας κυρίως από 2 έως 5 ετών, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Όπ...