ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαφάνιση 15χρονης στο Περιστέρι - Οι συνομιλίες στο διαδίκτυο οδήγησαν στον εντοπισμό της

Οι συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της 15χρονης Φωτεινής από το Περιστέρι, που είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερις μέρες, αποτέλεσαν την άκρη του νήματος για τον εντοπισμό του κοριτσιού από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και την σύλληψη των τριών που κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου, καθώς την διευκόλυναν να φύγει από το σπίτι της και την φιλοξενούσαν το διάστημα που γίνονταν έρευνες για την ανεύρεση της.

 

Οι τρεις συλληφθέντες είναι μια 17χρονη, φίλη της 15χρονης και η 42χρονη μητέρα της, οι οποίες φιλοξενούσαν το κορίτσι στο σπίτι τους στον Άγιο Παντελεήμονα και ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής, που διέμενε σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο.

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών, διαπίστωσαν ότι η 15χρονη, η οποία έφυγε με την θέληση της από το σπίτι της, επικοινωνούσε διαδικτυακά με τον 22χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε χτες το πρωί και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

 

Μετά από υπόδειξη των αστυνομικών, ο νεαρός επικοινώνησε για μια ακόμα φορά με το κορίτσι στο Instagram και έκλεισαν ραντεβού στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.

 

Η 15χρονη πήγε στο ραντεβού, όπου όμως την περίμεναν οι αστυνομικοί και την παρέλαβαν.

 

Το απόγευμα συνελήφθησαν και η 42χρονη με την 17χρονη κόρη της, που φιλοξενούσαν το κορίτσι στο σπίτι τους στον Άγιο Παντελεήμονα.

 

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η 15χρονη έφυγε με την θέληση της από το σπίτι της στο Περιστέρι, την Μεγάλη Τρίτη, 19-04-2022 και συναντήθηκε στον σταθμό του μετρό Ανθούπολης με την 17χρονη και μία ακόμα ανήλικη και πήγαν στο σπίτι της 17χρονης.

 

Το βράδυ της ίδιας μέρας, η 15χρονη Φωτεινή συναντήθηκε με τον 22χρονο στον Ασπρόπυργο, βγήκαν με παρέα και το πρωί της Μ. Τετάρτης ο νεαρός την πήγε στο σπίτι που φιλοξενείτο στον 'Αγιο Παντελεήμονα.

 

Μετά τον εντοπισμό της η ανήλικη διεκομίσθη με σταθμό του ΕΚΑΒ σε δημόσιο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενη, ενώ παράλληλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

 

Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξέτασαν σχετικά την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω ατόμων στην υπόθεση, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σχετικά αρμόδιος εισαγγελέας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές δεν διαπιστώθηκε κάποια κακοποίηση σε βάρος της 15χρονης, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τριών συλληφθέντων, που οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Νεκρός άνδρας σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ από ηλεκτροπληξίαΕλλάδα

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Γλυφάδα, σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και Πλ. Κρήτης, όπου άνδρας ανασύρθηκε νεκρός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνδρας φέρεται να επ...

Νέες βολές της Ζαχάροβα στην Ελλάδα: Σας βοηθήσαμε με τις φωτιές πέρυσι και εσείς απελάσατε Ρώσους διπλωμάτεςΕλλάδα

Νέες βολές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.   Αφορμή για τη νέα επίθεση η απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας,...

Πάσχα: Το ωράριο λειτουργίας για καταστήματα, σούπερ μάρκετ και κρεοπωλείαΕλλάδα

Με ειδικό, εορταστικό ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στην κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ώρες πριν την έλευση του φετινού Πάσχα.   Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 22 Απρ...

Μήνυμα Σακελλαροπούλου για τη Μεγάλη Παρασκευή: «Μεγαλύτερη ένταση στο πένθος από τον πόλεμο στην Ουκρανία»Ελλάδα

Φέτος, ο άδικος και απρόκλητος πόλεμος στην Ουκρανία προσδίδει μεγαλύτερη ένταση στο πένθος μας, τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτηση της στο Fac...

Θανάσης Κατερινόπουλος: «Το τεστ DNA θα δείξει τα κίνητρα. Θα έρθουν αποκαλύψεις»Ελλάδα

Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι πιθανό να ζητήσει τη διεξαγωγή τεστ πατρότητα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει εάν κάποιο από τα τρία αδικοχαμένα παιδιά που έφυγαν, δεν είναι δικό του, κάτι πο...

Στο Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης – Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση για τις 16 ΜαΐουΕλλάδα

Στην Ουάσιγκτον θα ταξιδέψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 16 Μαΐου, καθώς χθες οριστικοποιήθηκε η συνάντήση του στον Λευκό Οίκο με τον αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.  ...