ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάτρα: Οι απαντήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Οι τελευταίες πληροφορίες σε ότι αφορά στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει να κάνει με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, έχει να κάνει σύμφωνα με πληροφορίες με μία ουσία που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Πρόκειται για την ουσία τροπονίνη η οποία ήταν αυξημένη στο 418 από 15. Την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από το εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν σταλεί.

Τι απαντά η Ρούλα για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Η μητέρα της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου σε επικοινωνία που είχε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αφού  επανέλαβε ότι δεν συμβουλεύθηκε ποτέ χαρτορίχτρες και καφετζούδες αλλά και ότι εμφανίζονται δήθεν μάρτυρες στα κανάλια που μιλούν για την υπόθεση, μίλησε και για την ουσία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ύποπτη ουσία που ανιχνεύθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. «Είναι φάρμακο από την αγωγή της» είπε.

Τι είναι η ουσία τροπονίνη

Όπως είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, η τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. «Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου γιατί σημαίνει ότι η παροχέτευση θα είναι μειωμένη σε αίμα στο μυοκάρδιο. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε στην εκπομπή ο κ. Λέων.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί θα έχουν διερευνήσει το εύρημα αυτό χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «εκκωφαντικό». Τόνισε επίσης ότι ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα θα δώσει στοιχεία για την καρδιακή λειτουργία του παιδιού και των ρυθμών της καρδιάς.

Δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς

Ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας χθες Τρίτη στο MEGA τόνισε πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

Διαβάστε επίσης

ΥΠΕΞ: Δύσκολη η υλοποίηση της πρωτοβουλίας για άνοιγμα διαδρόμου στη ΜαριούποληΕλλάδα

Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη , εξέπεμψε εκ νέου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατά την...

Έκτακτη σύσκεψη για το φυσικό αέριο - Λήγει αύριο το τελεσίγραφο της Ρωσίας Ελλάδα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου, καθώς εκπνέει το τελεσίγραφο της Ρ...

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από την Παρασκευή - Ποιο είναι το θερινό ωράριοΕλλάδα

Άλλη μια αλλαγή μετά από αυτή της αλλαγής ώρας έρχεται καθώς έχουμε μπει στην άνοιξη και την Παρασκευή έρχεται ο Απρίλιος οπότε, σύμφωνα με αστυνομική διάταξη από το 1996, μπαίνουμ...

Ανησυχία για τον κοροναϊό – Επικριτικοί οι ειδικοί για τη χαλάρωση των μέτρωνΕλλάδα

Τα κρούσματα κοροναϊού αυξάνονται προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς οι οποίοι διατυπώνουν ανοιχτά τις επιφυλάξεις τους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην περαιτέρω χ...

Πρόγνωση ηλιακής καταιγίδας πρωτονίων από το Εθνικό Αστεροσκοπείο ΑθηνώνΕλλάδα

Η Επιχειρησιακή Μονάδα Διαστημικού Καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) προέβλεψε με επιτυχία σε πραγματικό χρόνο μια Ηλιακή Καταιγίδα πρωτονίων με ενέργειες 30-50 MeV στ...