ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος απειλούν με λουκέτο επιχειρήσεις – Σε απόγνωση τα νοικοκυριά

Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που απειλούνται με λουκέτο, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος των λογαριασμών, ενώ τεράστιες είναι οι δυσκολίες στα νοικοκυριά.


 «Μου έκοψαν το ρεύμα, με ανάγκασαν να τους δώσω 400 ευρώ μπροστά…» σημείωσε ο ιδιωτικός υπάλληλος Λευτέρης Γιαγιάς.

Ο καλπασμός των λογαριασμών οδήγησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης. Τα τρία του παιδιά ξεπάγιασαν θα πει, όταν βρέθηκε σε αδυναμία να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα.


«Τον πρώτο μήνα ήρθε 74 ευρώ, μετά 72€ και μετά 280 ευρώ. Σκέφτηκα ότι επειδή είναι πιο ακριβό το ρεύμα, μπορεί να έχουν δίκιο. Μετά ο επόμενος λογαριασμός ήρθε 400 ευρώ, δεν περνάει ο μήνας και μου ήρθε 1.052 ευρώ» συμπλήρωσε, μιλώντας στο LIVE NEWS.

Τα 1.052 ευρώ που δεν μπορεί να πληρώσει ακόμα και αν έδινε όλο του τον μισθό. «Ο μισθός μου είναι 784 ευρώ και πληρώνω και ενοίκιο» πρόσθεσε.

Η περίπτωση του δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας θα πει αυτός ο εστιάτορας. «Πηγαίνουμε στα σπίτια και δεν έχουν ρεύμα. Μας λένε χτυπήστε την πόρτα και όχι το κουδούνι γιατί δεν έχουν ρεύμα» τόνισε ο εστιάτορας Μιλτιάδης Παπανδρέου.

Πολλοί πελάτες του ζουν χωρίς ρεύμα, δεν μπορούν όχι να μαγειρέψουν αλλά ούτε να ζεστάνουν το φαΐ που τους πάει. Ο ίδιος είναι επίσης σε απόγνωση θα ζήσει λέει και αυτός χωρίς ρεύμα και ετοιμάζεται.

Στο μαγαζί του το ηλεκτρικό έχει φτάσει τα 5.200 ευρώ από λογαριασμούς των 1.500 ευρώ. «Από 1.500, ήρθε 2.500, ήρθε 3.700 και τώρα 5.200 ευρώ» συμπλήρωσε.

Αυξημένοι οι λογαριασμοί και για την αρτοποιό Ελένη Τελλίδου, η οποία υπολόγισε τα μηνιαία έξοδα του καταστήματός της στα 15.000 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της φτάνει σε επίπεδα που είναι αδύνατον να πληρωθούν, ενώ ο λογαριασμός του ρεύματος είναι το μεγαλύτερο βάρος. «Από 1.200-1.300 ευρώ ήρθε 1.730 ευρώ» σημείωσε.

Οι αυξήσεις και εδώ θα περάσουν στον καταναλωτή αλλά είναι τόσο λίγα τα λεφτά που εισπράττει που είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Όπως θα πουν οι επαγγελματίες οι αυξήσεις είναι μονόδρομος για όλα τα προϊόντα που φτάνουν στον καταναλωτή όμως από την άλλη αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι επειδή ήδη τα μαγαζιά τους είναι άδεια και ο κόσμος δεν ψωνίζει.

 

 

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της άνοιξης του 2023 - Τέλος στα σενάρια αλλαγής εκλογικού νόμουΕλλάδα

Τέλος στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε εκλογικό νόμο. Με ρωτάτε αν θα ξαναλλάξω τον εκλογικό νόμο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είμαι...

Πολιτική Προστασία: Μέχρι 30 Απριλίου ο καθαρισμός των οικοπέδων που βρίσκονται σε οικισμούςΕλλάδα

Δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση πυρκαγιών, τακτοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες με διατάξεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προ...

Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου αύξηση στον κατώτατο μισθό - Ανοιχτό να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμαΕλλάδα

«Μέτρο στη φαρέτρα η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά με μεγάλο κόστος» - «Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση περνάει τελικά στην τελική τιμή» - Προανήγγειλε...

«Εθνική Συμφωνία» - Ο Μπογδάνος ανακοινώνει το κόμμα του και συνεργάζεται με Φαήλο και ΤζήμεροΕλλάδα

Ήταν 5 Οκτωβρίου του 2021 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σλοβενία όπου βρισκόταν, αποφάσισε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εξαιτίας ...

Πολυθέσια ταξί στο Νότιο Αιγαίο - Πιλοτική εφαρμογή των 6 θέσεων & 9 θέσεων ταξί στην ΕλλάδαΕλλάδα

Η εισαγωγή των πολυθέσιων Ταξί, ένα χρόνιο αίτημα του αίτημα του κλάδου, έγινε σήμερα πραγματικότητα, καθώς ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρόσκλ...