ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποτελεσματική και σύγχρονη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Αποτελεσματική και σύγχρονη λύση στο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου δίνεται με την λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, αλλά και με την δρομολογούμενη κατασκευή δύο ακόμα μονάδων, στην Μεσσηνία και την Λακωνία, καθώς και των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Αργολίδα και την Κορίνθια.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «η λειτουργία του εργοστασίου στην Παλαιοχούνη είναι μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη μονάδα είναι η πλέον σύγχρονη στην Ελλάδα».

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «το εργοστάσιο της Αρκαδίας δέχεται ήδη τα πρώτα απορρίμματα για μία χρονική περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας, που θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα, ενώ παράλληλα θα αυξάνεται σταδιακά κάθε μέρα η ποσότητα των μεταφερόμενων απορριμμάτων».

«Από τις 20 Μαρτίου», συνέχισε, «προβλέπεται η μεταβατική διαχείριση που θα έχει χρονική διάρκεια μέχρι 14 μήνες και κατόπιν θα ακολουθήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση».

Το εργοστάσιο, σύμφωνα με τον Χρήστο Λαμπρόπουλο, «θα παραλαμβάνει απορρίμματα από τις περιφερειακές ενότητες της Κορινθίας και της Αργολίδας, καθώς και από τους δήμους, Τρίπολης, Νότιας Κυνουρίας και Βόρειας Κυνουρίας, της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας».

Όσον αφορά στα εργοστάσια της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες», ενώ σχετικά με τους σταθμούς μεταφόρτωσης, ανέφερε ότι «ο σταθμός μεταφόρτωσης της Αργολίδας είναι έτοιμος και περί τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να είναι έτοιμος και ο σταθμός της Κορινθίας».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, «η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα βάλει οριστικό τέλος στην λειτουργία των χώρων ανεξέλεγκτης διαχείρισης απορριμμάτων, που κάποια στιγμή είχαν φθάσει τους 76».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «με την λειτουργία του εργοστασίου λύνεται οριστικά ένα τεράστιο πρόβλημα δεκαετιών και μπαίνουμε πλέον σε μία νέα εποχή, όπου γίνεται πλέον σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων με τους ενδεδειγμένους τρόπους».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «ο δήμος της Τρίπολης, ο οποίος παράγει σε καθημερινή βάση 45 τόνους απορριμμάτων, αλλά και γενικότερα η περιφέρεια της Πελοποννήσου, έχουν ταλαιπωρηθεί επί δεκαετίες με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων», συμπληρώνοντας ότι «ειδικά τα τελευταία χρόνια, μετά το κλείσιμο μεγάλου αριθμού ΧΑΔΑ, τα απορρίμματα είχαν μείνει για πολλούς μήνες σε δρόμους πόλεων και χωριών».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Τα έργα κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων με ΧΥΤΥ στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας , 19 Ιουλίου 2021/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Παρατείνονται έως την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικούΕλλάδα

Παρατείνονται έως την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022, οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα προς περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID...

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει μάθει τίποτα από το 2015-2019 και συνεχίζει στον ίδιο δρόμοΕλλάδα

«Ο κ. Τσίπρας όσο και αν βαυκαλίζεται δείχνει ότι δεν έχει μάθει τίποτα από το 2015-2019 και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, όπως μας υπενθυμίζουν συνεχώς και ο ίδιος και οι στενοί του ...

Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς στο Euroferry Olympia - Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους Ελλάδα

Συνεχίζεται το έργο της πυρόσβεσης στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά, πιθανόν στο τρίτο κατάστρωμα, ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσ...

Στις εκλογές παίζονται πολλά και την πρώτη Κυριακή - Άρθρο του Φοίβου ΚαρζήΚαρζής Φοίβος

Εκείνη την Κυριακή, με την απλή αναλογική, θα διαμορφωθούν οι δυναμικές που θα καθορίσουν το πολιτικό τοπίο σε βάθος χρόνου. Με το καθοριστικό ερώτημα εάν θα μεταβούμε σε μια περίο...

Κορωνοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά με... μάσκα από σήμερα για τους πλήρως εμβολιασμένουςΕλλάδα

Ισχύουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με εμβολιασμένο το 80% του ενήλικου πληθυσμού Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων ...