ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος, είναι ο μουσικός που καταδικάστηκε για αποπλάνηση της 8χρονης

Ο ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος είναι ο μουσικός που έχει καταδικαστεί για την αποπλάνηση 8χρονου κοριτσιού.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υπόθεση έχει ακολουθήσει τη δικαστική οδό και στον ντράμερ επιβλήθηκε η κάθειρξη 12 ετών, ενώ χθες αναμενόταν να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση στο Εφετείο.

Ωστόσο, η εκδίκαση αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τις 11 Απριλίου, λόγω προβλήματος υγείας παράγοντα της δίκης.

Στην πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών, τον Απρίλιο του 2019, ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά.

Ο κατηγορούμενος όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.
Πώς έγιναν όλα

Η αρχή του εφιάλτη για την ανήλικη έγινε σε παραθεριστική περιοχή της ανατολικής Αττικής το φθινόπωρο του 2011. Η οικογένεια της ανήλικης, που είχε εξοχικό λίγα μέτρα μακριά από αυτό του (τότε 60χρονου) ντράμερ, βρισκόταν εκεί κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Ο κατηγορούμενος Γιώργος Γιαννόπουλος, και λόγω της αναγνωρισιμότητάς του αλλά και καθώς είναι πατέρας δύο ενήλικων κοριτσιών, θεωρείτο από τους γείτονες πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Οι γείτονες άφηναν τα παιδάκια τους να παίζουν έξω από το σπίτι του, καθώς ο ίδιος τούς έδειχνε ιδιαίτερη αγάπη και τα απασχολούσε ευχάριστα.

Ο χωματόδρομος που ένωνε τα λιγοστά σπίτια ήταν στην ουσία μια μεγάλη αυλή και τα παιδάκια της περιοχής μπαινόβγαιναν με σχετική άνεση στα σπίτια των γειτόνων, εν γνώσει των γονιών τους, όπως και του ίδιου. Ο εφιάλτης αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2013, όταν η μητέρα της ανήλικης αντιλήφθηκε ότι κάτι «περίεργο» είχε συμβεί μεταξύ του μουσικού και ενός άλλου ανηλίκου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι γειτόνων απαγόρευσε στο παιδί του να πηγαίνει στο σπίτι του 60χρονου τότε, δίνοντας το έναυσμα στη μητέρα της 8χρονης να διερευνήσει, εάν είχε συμβεί κάτι και στο παιδί της.

Το κοριτσάκι, ξεπερνώντας την αρχική ντροπή του, αποκάλυψε ότι «κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του» τού έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο αυτό παρακολουθούσε εκείνος τη θώπευε, ενώ άλλες φορές έβαζε το χέρι του κοριτσιού στα γεννητικά του όργανα.

Αυτός ο εφιάλτης συνέβαινε, όπως προέκυψε, συστηματικά, κι έτσι οι γονείς, συγκλονισμένοι, οδήγησαν το παιδί τους ελάχιστες ημέρες αργότερα στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Εκεί, η μικρή εξετάστηκε από εξειδικευμένη πραγματογνώμονα αξιωματικό, όπως προβλέπεται, ελέγχθηκε η αντιληπτική της ικανότητα και η ανήλικη κατέθεσε τι της συνέβαινε «με τελευταία φορά μία μέρα πριν της πει η μαμά της ότι δεν πρέπει να ξαναπάει εκεί».

Διαβάστε επίσης

Απίστευτο περιστατικό: Μητέρα ξέχασε το καρότσι με το μωρό στο Σύνταγμα και έφτασε στο ΜοναστηράκιΕλλάδα

Ένα αδιανόητο περιστατικό, ενδεικτικό των τρελών ρυθμών που κινούμαστε στην χώρα, έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα « Τα Νέα » σε αφιέρωμα για τα αντικείμενα που ξεχνιούνται και χ...

Απόκριες 2022: Ούτε φέτος θα γίνει το καρναβάλι της Πάτρας – Για τρίτη συνεχόμενη χρονιάΕλλάδα

Για τρίτη χρονιά η πόλη της Πάτρας θα γιορτάσει το καρναβάλι χωρίς παρελάσεις, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος της πόλης Κ. Πελετίδης. Πρόκειται για την τρίτη συνεχό...

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών – Ζητήθηκε εκταφή της μικρής ΤζωρτζίναςΕλλάδα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Μετά την Εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρε...

Χανιά: Αύριο οι απολογίες των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένωνΕλλάδα

Αύριο, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, αναμένεται να απολογηθούν τελικά οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά. Οι κατηγορούμενοι είχαν ...

Συντηρεί την ένταση για τα νησιά του Αιγαίου το Τουρκικό υπουργείο ΆμυναςΕλλάδα

«Η Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει την επιθετική ρητορική που υποκινεί την ένταση, τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες και συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες της κατά της Τουρκίας παρ...

ΚΙΝΑΛ: Μεθοδευμένη η αποπομπή Χατζηθεοδοσίου από την Κεντρική Ένωση ΕπιμελητηρίωνΕλλάδα

Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις της ΝΔ που οδήγησαν στη «χθεσινή μεθοδευμένη αποπομπή του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της Κ...

Πάτρα: Όλα ανοιχτά στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών - Σε 20 μέρες θα "μιλήσουν" οι τοξικολογικέςΕλλάδα

Συνχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση του θανάτου τριών μικρών παιδιών μιας οικογένειας στην Πάτρα μέσα σε διάστημα τριών ετών. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται από την Πέμπτη στο τμ...