ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάτρα: Όλα ανοιχτά στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών - Σε 20 μέρες θα "μιλήσουν" οι τοξικολογικές

Συνχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση του θανάτου τριών μικρών παιδιών μιας οικογένειας στην Πάτρα μέσα σε διάστημα τριών ετών. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται από την Πέμπτη στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης γίνεται κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, εφόσον προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία που να μπορούν να δώσουν εξηγήσεις για την τριπλή τραγωδία.

Άμεση προτεραιότητα έχει ζητηθεί στα εργαστήρια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών να δοθεί για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών και ιστολογικών δειγμάτων που έχουν ληφθεί από την 9χρονη Τζωρτζίνα (το τελευταίο παιδί της οικογένειας που κατέληξε), ούτως ώστε να δοθούν και απαντήσεις στα αίτια θανάτου της, που επί του παρόντος θεωρούνται απροσδιόριστα και μη σχετιζόμενα με την τετραπληγία της.


Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, οι απαντήσεις αυτές αναμένονται τις επόμενες 20-25 ημέρες και είναι εκείνες που θα καθορίσουν και την πορεία της έρευνας που ήδη ξεκίνησε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Από τις ιστολογικές εξετάσεις θα προκύψουν απαντήσεις ως προς το αν υπάρχει παθολογικός παράγοντας που οδήγησε στον θάνατο της άτυχης 9χρονης και ως προς τις τοξικολογικές εξετάσεις, αν υπάρχει ουσία, που να οδήγησε στον θάνατό της, ακόμα και αν αυτή ήταν σε μικρές και τακτικές δόσεις και λειτούργησε σωρευτικά.

 

Η διαδικασία
Ως προς την προανακριτική διαδικασία, οι εμπειρότατοι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που έχουν το υψηλότερο ποσοστό εξιχνιάσεων εξαιρετικά περίπλοκων υποθέσεων, αναμένουν τους φακέλους της υπόθεσης και για τρία παιδιά της οικογένειας, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις είχαν γίνει δικογραφίες, προανακριτικές πράξεις και λήψεις καταθέσεων, ώστε να τις μελετήσουν και να ορίσουν την στρατηγική τους.

Προτεραιότητα στην λήψη καταθέσεων άρα και στην αναζήτηση απαντήσεων, αναμένεται να δοθεί σε γιατρούς, νοσηλευτές, ιατροδικαστές κλπ. που ασχολήθηκαν με τις περιπτώσεις και των τριών παιδιών, ώστε να αποκλειστεί ή όχι η περίπτωση ενός ιατρικού λάθους.

Έπειτα και ανάλογα με τα δεδομένα και τα στοιχεία που θα έχουν συλλέξει οι Αρχές θα αναζητήσουν απαντήσεις για το ιστορικό και των τριών παιδιών από τους ίδιους τους γονείς και τους συγγενείς τους, ώστε να σχηματιστεί μία ακόμα πιο σφαιρική εικόνα για αυτό.

Τις κρίσιμες απαντήσεις όμως για την πορεία που θα πάρει η έρευνα, μοιραία θα τις δώσουν τα εργαστήρια και εξίσου μοιραία είναι μία υπόθεση που θα περάσουν αρκετές ημέρες ώστε να αρχίσει να σχηματίζεται μία εικόνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου τόσο της 9χρονης όσο και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, ο θάνατος των οποίων προηγήθηκε.

 

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών – Ζητήθηκε εκταφή της μικρής ΤζωρτζίναςΕλλάδα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Μετά την Εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρε...

Χανιά: Αύριο οι απολογίες των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένωνΕλλάδα

Αύριο, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, αναμένεται να απολογηθούν τελικά οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά. Οι κατηγορούμενοι είχαν ...

Συντηρεί την ένταση για τα νησιά του Αιγαίου το Τουρκικό υπουργείο ΆμυναςΕλλάδα

«Η Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει την επιθετική ρητορική που υποκινεί την ένταση, τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες και συνεχίζει τις αβάσιμες κατηγορίες της κατά της Τουρκίας παρ...

ΚΙΝΑΛ: Μεθοδευμένη η αποπομπή Χατζηθεοδοσίου από την Κεντρική Ένωση ΕπιμελητηρίωνΕλλάδα

Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις της ΝΔ που οδήγησαν στη «χθεσινή μεθοδευμένη αποπομπή του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της Κ...

Θεοδωρικάκος: Εμπλέκεται κι άλλο πρόσωπο στη δολοφονία του Άλκη ΚαμπανούΕλλάδα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επιβεβαίωσε ότι στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου εμπλέκεται τουλάχιστον ένα ακόμη πρόσωπο. «Φαίνεται και είναι πιθαν...