ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δολοφονία Άλκη: Διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο Αλβανό

Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο στην Αλβανία. Συγκεκριμενα, στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου Αλβανού που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μπάρκας, χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.


Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Πλέον αναζητείται μόνο ένα άτομο, που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό. Πρόκειται για 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία, και για την περίπτωσή του αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο στη συνέχεια θα καταστεί ένταλμα διεθνούς αναζήτησης.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Νέα στοιχεία
Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που οι εμπλεκόμενοι στην ενέδρα θανάτου που έστησαν στον άτυχο φίλαθλο του Άρη αρχίζουν να μιλούν και να δίνουν πρόσωπα και ονόματα για τον ρόλο τους στην δολοφονική επίθεση.

Μιλώντας στο MEGA και ερωτηθείς για τη σοκαριστική εικόνα που έδειξε στους δημοσιογράφους με τον Γιώργο Σαββίδη και το μαχαίρι, ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι η ανάδειξη αυτής της εικόνας έγινε κατόπιν επιθυμίας των γονιών του 19χρονου.

«Αυτή την εικόνα, εκείνος που μου την έστειλε μού είπε ότι ανέβηκε μετά την διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ- Άρης. Διασταύρωσα ότι υπάρχει όντως η φωτογραφία και ενημέρωσα» είπε και υποστήριξε ότι δέχεται απειλές.

«Δέχομαι απειλές μετά τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας, ωστόσο δεν με αγγίζει αυτό. Αυτή η φωτογραφία μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να σημαίνει και τίποτα» δήλωσε ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια έχουν υπεισέλθει στο ποδόσφαιρο υπόδικοι που δεν φαίνονται ως πρώτα πρόσωπα λόγω του ποινικού μητρώου τους και δρουν με τέτοιου είδους μεθοδολογία. Είναι πλέον οργανωμένο έγκλημα» ισχυρίστηκε ο κ. Κούγιας.

Σημειώνεται πως οι αιχμές που άφησε χθες ο Αλέξης Κούγιας κατά του Γιώργου Σαββίδη, γιου του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.


Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται η υποκίνηση ή τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος βίας του αθλητικού νόμου.

Στόχος είναι να φανεί το πότε και από ποιον αναρτήθηκε η φωτογραφία.

Η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Έχει σημασία να τονιστεί ότι ο εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του και βίντεο του Γιώργου Σαββίδη όταν είχε πάει έξω από το γήπεδο Χαριλάου ένα βράδυ το 2017 και τραγούδησε συνθήματα. Αυτό θα μπορούσε να ερευνηθεί εάν είναι ενέργεια που χαρακτηρίζεται ως υποκίνηση βίας.

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία Άλκη: Οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που «καίνε» τον 23χρονοΕλλάδα

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη  στη Θεσσαλονίκη που έχει συγκλονίσει τη χώρα. Το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν τις α...

Δολοφονία Άλκη: Σοκάρουν οι περιγραφές των φίλων του – «Ήταν πεσμένος και τον χτυπούσαν τέσσερα άτομα – Ούρλιαζε για βοήθεια»Ελλάδα

Η δολοφονία περιγράφεται καρέ – καρέ από τις καταθέσεις των φίλων του Άλκη που δέχτηκαν και αυτοί επίθεση από το τάγμα των χούλιγκαν. Σοκαριστικά είναι τα όσα λένε οι δύο νέοι, για...

Σκρέκας: Επιδότηση 39 ευρώ στο ρεύμα για τα νοικοκυριά και 65 ευρώ για τις επιχειρήσειςΕλλάδα

Τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Εν...

Ξεκίνησε η εκδίκαση υπόθεσης του Στάθη Παναγιωτόπουλου - Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενοςΕλλάδα

Ο γνωστός παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για την υπόθεση revenge porn σε αντίθεση με την παθούσα, η οποία πρόκειται να καταθέσει για την τραυμα...

Οι επιδημιολόγοι αποφασίζουν για την χωρητικότητα των γηπέδων και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις Ελλάδα

Υπό το βάρος των σκληρών επιδημιολογικών δεικτών, δηλαδή των ασθενών και των νεκρών, με την αγωνία για την κυκλοφορία της... αόρατης υποπαραλλαγής Omicron, BA.2 που πιθανόν «συντηρ...

Δολοφονία Άλκη: “Θα πάρω εκδίκηση” – Νέες αποκαλύψεις για έναν εκ των συλληφθέντωνΕλλάδα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.   Το MEGA μετέδωσε ότι στη δ...

«Δεύτερος βιασμός η αμφισβήτηση»: Η πρώτη ανάρτηση της Γεωργίας συγκλονίζειΕλλάδα

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, που κατήγγειλε τον βιασμό της σε πάρτι σε σουίτα στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε νωρίτερα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο instagram στην πρώτη της ανάρτ...