ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Πιερρακάκης: Με ειδοποίηση στο κινητό το ετήσιο τσεκ απ - Νέα εφαρμογή MyHealth

Ειδοποίηση για το απαραίτητο ετήσιο τσεκ απ, ψηφιακό βιβλιάριο παιδιού, πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις και τηλεσυμβουλευτική, θα περιλαμβάνει η νέα εφαρμογή MyHealth.

Την χτίζουν από κοινού το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αξιοποιώντας την τεράστια «προίκα» που δημιούργησε η πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Εμβολιασμού.

Ταχύτερη εξυπηρέτηση

Το πρώτο βήμα έγινε με την άυλη συνταγογράφηση, ενώ σε συνεχείς συσκέψεις, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γιώργος Γεωργαντάς, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα από το υπουργείο Υγείας, συνεργάζονται για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, προκειμένου να εξυπηρετούνται ευκολότερα και ταχύτερα οι πολίτες. Παράλληλα, θα αποσυμφορηθούν στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία.

Η πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Εμβολιασμού, δημιούργησε τεράστια προίκα, καθώς ο κόσμος εξοικειώθηκε με το να κλείνει ραντεβού μέσα από πλατφόρμες. Μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, θα κλείνονται μέσα από ειδική πλατφόρμα και όλα τα ραντεβού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η εφαρμογή αρχικά θα αφορά τα Κέντρα Υγείας.

Ψηφιακό βιβλιάριο παιδιούΕντός της ίδιας περιόδου, θα ψηφιοποιηθεί το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, το δελτίο υγείας του μαθητή, και η κάρτα υγείας του αθλητή. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα ισχύουν ταυτόχρονα και τα σημερινά χάρτινα βιβλιάρια και αν η επιλογή χάρτινου ή ψηφιακού θα είναι προαιρετική.

Επιπλέον, στον ατομικό ιατρικό φάκελο, θα μπορούν να ενταχθούν οι ακτινογραφίες και οι άλλες διαγνωστικές εξετάσεις από όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας. Αυτό θα γίνεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, η οποία θα οδηγεί τον χρήστη στο διαγνωστικό κέντρο που τον ενδιαφέρει.

Αντιστοίχως, τα διαγνωστικά κέντρα θα υποχρεωθούν να δημιουργήσουν μια αντίστοιχη υπηρεσία εξυπηρέτησης των ασθενών ή όσων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Με τον τρόπο αυτό, ο κάθε πολίτης θα «χτίζει» σταδιακά τον ατομικό του ιατρικό φάκελο, και θα διασφαλίζονται πλήρως τα προσωπικά του δεδομένα.

Τηλεσυμβουλευτικά και τηλεϊατρική

Μέχρι το τέλος του έτους, θα μπορεί να παρέχεται και τηλεσυμβουλευτική, αρχικά για ασθενείς Covid-19 και θα επεκταθεί η τηλεϊατρική. Αργότερα σε όσους έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στην πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Εμβολιασμού ή θα το καταχωρήσουν αργότερα στη σχετική πλατφόρμα, θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, ώστε να προγραμματίζουν εγκαίρως τα ραντεβού τους και για να μην ξεχνιούνται.

Στο αρχικό στάδιο, οι ειδοποιήσεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες, θα γίνονται με κριτήριο την ηλικία τους, και θα αφορούν μαστογραφίες και εξετάσεις για προστάτη.

Μπάτζετ πάνω από 250 εκατ. ευρώ

Προκειμένου να επεκταθούν αυτές οι δράσεις, θα διοχετευτούν πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να δημιουργηθούν δομές τηλειατρικής, σε όλη την Ελλάδα, σε νοσοκομεία και σε Κέντρα Υγείας.

Επίσης, θα αναβαθμιστούν τα πληροφοριακά συστήματα στα νοσοκομεία, και θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνδέσεις για να εξυπηρετείται ο ατομικός ιατρικός φάκελος.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι ψηφιακές συναλλαγές του πολίτη με το κράτος καταγράφουν εκθετική αύξηση: από τα 8,8 εκατομμύρια του 2018 και τα 34 εκατομμύρια του 2019, το 2020 ξεπεράσαμε τα 94 εκατ. και πέρυσι, το 2021, φτάσαμε στα 567 εκατ.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

  Από σήμερα 324.000 πολίτες που δεν πραγματοποίησαν την αναμνηστική δόση, δεν έχουν σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμό τους, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υ...

image descriptionΕλλάδα

  Από σήμερα Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, επέρχονται αλλαγές στο πλαίσιο των υποχρεωτικών διαγνωστικών ελέγχων για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασία...

image descriptionΕλλάδα

O δικηγόρος του 23χρονου που εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως η ανακρίτρια έκρινε τον πελάτη του προσωρινά κρατούμενο. Ο Θεόδωρος Σ...

image descriptionΕλλάδα

  Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στην Αττική τα 4.968 νέα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:   Νήσων                                 99 Νότιος Τομέας Αθήνας       552     ...

image descriptionΕλλάδα

Σε παραίτηση οδηγήθηκε από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές ...

image descriptionΕλλάδα

Αθλητικό νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή θα αυστηροποιεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των συνδέσμων Φιλάθλων και τις ευθύνες των ΠΑΕ, θα εισαγάγει ανα...