ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεσημασμένοι οι πρώτοι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη – Αναζητούνται άλλα 4 άτομα από την ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που “πάγωσε” τους πάντες, έχουν γίνει άλλες τέσσερις συλλήψεις, ενώ έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης για άλλα έξι άτομα. 
Στο πλαίσιο των ερευνών για να εντοπιστούν οι συνεργοί του 23χρονου που κατηγορείται ότι έκοψε το νήμα της ζωής του 19χρονου Άλκη, η αστυνομία της Θεσσαλονίκης εξέδωσε σήμερα (06.02.2022) 10 εντάλματα σύλληψης, εκ των οποίων τα τέσσερα εκτελέστηκαν, αφού εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις από τους υπόπτους, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στην πόλη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των έξι υπόπτων! 

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι όλοι τους νεαροί, 23, 22, 21 και 20 ετών, όλοι τους σεσημασμένοι, ενώ δύο ακόμα συνελλήφθησαν σύμφωνα με δεύερη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.


Από τους πρώτους τέσσερις, οι τρεις από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες και ο τέταρτος αλβανικής καταγωγής. Όλοι τους ήταν, επίσης, παρόντες στη φονική επίθεση και είναι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο που κατηγορείται για το φόνο του 19χρονου. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός του δεύτερου οχήματος (σ.σ. του μαύρου που έφτασε στο σημείο της επίθεσης), ενώ φαίνεται ότι το αυτοκίνητο έχει εντοπιστεί και έχει ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Το φονικό όπλο της επίθεσης στον 19χρονο Άλκη
Οι τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έρχονται μια μέρα αφού έγινε γνωστό ότι ένα από τα άτομα που πιστεύεται πως συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στο Χαριλάου, ένας 20χρονος σκληροπυρηνικός οπαδός του ΠΑΟΚ, έχει διαφύγει στην Αλβανία από την πρώτη στιγμή και πως αφού πέρασε από το χωριό του, κοντά στην Κορυτσά, εξαφανίστηκε προς τα Τίρανα! Το όνομα του 20χρονου είναι ανάμεσα σ’ αυτά για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. 

Και ενώ αύριο απολογείται ο 23χρονος που θεωρείται ως ο άνθρωπος που κρατούσε το μαχαίρι (καραμπίτ όπως λέγεται) που έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη, στο φως έρχεται η εικόνα του φονικού όπλου. Του μαχαιριού με το οποίο ο δολοφόνος πήρε τη ζωή του 19χρονου. Στην άκρη του φαίνονται τα σημάδια από το αίμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όπλο του φόνου έχουν βρεθεί αποτυπώματα του 23χρονου. 

Μήνυμα Θεοδωρικάκου
Τις νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη σχολίασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Θρήνος για τους τρεις αναρριχητές - Το χρονικό της τραγωδίας στα ΚαλάβρυταΕλλάδα

Mοιραία έμελλε να αποβεί η συνήθεια τριών φίλων έμπειρων ορειβατών – αναρριχητών, στη χιονισμένη και απόκρημνη οροσειρά του Χελμού, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Με...

Στην ανακρίτρια οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου στη ΘεσσαλονίκηΕλλάδα

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του σε τυφλή οπαδική ενέδρα τα ξημερώματα ...