ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέλευση των αγροτών επί της ΠΑΘΕ την Κυριακή

Οι αγρότες της Θεσσαλίας έχουν ήδη στήσει ενιαίο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, χωρίς πάντως να παρεμποδίζεται η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.
Δυναμώνει όσο περνούν οι ώρες το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών που προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από την Παρασκευή, ενώ σε αναβρασμό είναι και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης.


Οι Θεσσαλοί αγρότες διεκδικούν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί σε ενέργειες για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να ενισχυθεί το εισόδημά τους και να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι για τη δημιουργία ενός ενιαίου μπλόκου στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης, – δίχως να παρεμποδίζεται η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ – θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προσθέτοντας νέα τρακτέρ στα ήδη συγκεντρωμένα.

 

Μιλώντας εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Σωκράτης Αλειφτήρας, μεταξύ άλλων δήλωσε, ότι «χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο και καλούμε και ακόμα όσους είναι στα χωριά να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους, το μπλόκο. Τα μέτρα – ψίχουλα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιούν τα αιτήματά μας.

Τι αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη σημερινή σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής και αντιπροσωπειών των αγροτών από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα αποφασίστηκε να απευθύνουν κάλεσμα προς τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τους Θεσσαλούς Δημάρχους και κοινωνικούς φορείς να παραβρεθούν στη συνέλευση που θα γίνει αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών.

Η συνέλευση, όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιηθεί πάνω στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης όπου οι αγρότες με μικρό αριθμό γεωργικών μηχανημάτων θα φτάσουν πεζή για να πραγματοποιήσουν τη συνέλευση, αποκλείοντας συμβολικά την Εθνική οδό.

Αναφερόμενοι στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και στην πρόθεσή του να συναντηθεί με τους αγρότες λέγοντας ότι «οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές», τόνισαν πως το αγροτικό ζήτημα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύνθετα και σε μία τέτοια συζήτηση απαιτείται η συμμετοχή και άλλων υπουργών, συναρμόδιων για τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής οι εξαγγελίες του υπουργού για ενίσχυση των αγροτών ύψους 170 εκ. ευρώ, δεν τους ικανοποιεί πρόκειται όμως να το συζητήσουν σε συνελεύσεις τους τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Έχασε τη ζωή του ο 19χρονος που έπεσε από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίαςΕλλάδα

Τραγική έκβαση είχε η πτώση 19χρονου από μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου, καθώς παρά την αρχική ενημέρωση από την Αστυνομία ότι ο νεαρός νοσηλευόταν εκτ...

Σκρέκας: Έως τα μέσα του έτους η προκήρυξη για την αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρικών συσκευώνΕλλάδα

Έως τα μέσα του έτους θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα για την αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ανέφερε o υπουργός Ενέργειας Κώστας ...

"Μυρίζει μπαρούτι" στη Νίκαια – Αγρότες αποφασίζουν για κάθοδο στην Εθνική, παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤΕλλάδα

Στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί, ωστόσο έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αγροτών με τα τρακτέρ που διανυκτέρευσαν παραταγμένα έξω από την Εθνική Οδ...

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορεί η αποκατάσταση στο Μάτι να είναι τα μπαράκια αντί για νοσοκομεία»Ελλάδα

Aπάντηση σε επιθέσεις από το «γαλάζιο» στρατόπεδο για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα έργα ανασυγκρότησης στο Μάτι, έδωσε η Κουμουνδούρου.  «Η σπέκουλα έχει κ...

Θεοδωρικάκος: «Οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων είναι συνεχείς - Οι παράνομοι θα κλείνουν»Ελλάδα

Την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συνεχιστούν οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων, από τους οποίους όσοι είναι παράνομοι θα κλείσουν, ανακοίνωσε ο υπουργός Τάκης...