ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Ηλιοφάνεια σήμερα – Νέα επιδείνωση από αύριο, Τρίτη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας αναμένονται σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

 

Ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα τις βραδινές ώρες στα δυτικά, ενώ μέτριοι και τοπικά ισχυροί θα είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο.


Παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Δωδεκάνησα και Ανατολική Κρήτη, με γρήγορη βελτίωση και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά τις βραδινές ώρες.

 

 

 

 

Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 5 βαθμούς), -2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 10 βαθμούς), 7 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 4 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

 

 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Βορειοδυτικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

 

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, χαμηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

 

 

Έρχεται νέα κακοκαιρία
Για νέα κακοκαιρία που, όμως, δεν θα θυμίζει σε τίποτα την κακοκαιρία Ελπίδα έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

 

 

Όπως περιγράφει, τα χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και αρκετές βροχές και καταιγίδες.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη, πρώτα από τα δυτικά ενώ τα φαινόμενα στη συνέχεια θα κινηθούν ανατολικά με την «Τετάρτη και Πέμπτη να είναι οι πιο δύσκολες μέρες».

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή από την νέα πολική αέρια μάζα που αναμένεται να μετατοπιστεί από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη, ενώ θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες μάζες φέρνοντας βροχές αλλά και χιόνια.

Διαβάστε επίσης

Δένδιας για την επέτειο Ιμίων: Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντοςΕλλάδα

«Δεν ξεχνάμε τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος στα Ίμια, Αντιπλοιάρχους (ΠΝ) Χρ. Καραθανάση, Π. Βλαχάκο και τον Σημαιοφόρο (ΠΝ) Έ. Γιαλοψό», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δέν...

Οι περισσότεροι ασθενείς με Covid-19 που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ παρουσιάζουν διαταραχές μετά από έναν χρόνοΕλλάδα

Οι περισσότεροι ασθενείς με COVID-19 που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ παρουσιάζουν σωματικές, ψυχολογικές ή γνωσιακές διαταραχές έναν χρόνο μετά τη νοσηλεία τους, σύμφωνα με πρ...

Έκρηξη στα γραφεία δικηγόρου ο οποίος είχε επιτεθεί στην 24χρονη Γεωργία ΜπίκαΕλλάδα

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το γραφείο του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου, τον οποίο κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα ότι της επιτέθηκε φραστικά στο αστυνομικό τμήμα σ...

Συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία, απειλές ΗΠΑ-ΗΒ για νέες κυρώσεις κατά της ΡωσίαςΕλλάδα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει σήμερα δημοσίως για την κρίση στην Ουκρανία, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, που, μαζί με τους συμμάχους τους στο NATO, ...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης - 156 κατά, 142 υπέρ, 1 παρώνΕλλάδα

  Απορρίφθηκε με ψήφους 156 κατά, 142 υπέρ και 1 παρών, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, επί 299 ψηφισάντων, 156...

Τζουμέρκα: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 21χρονος ορειβάτης που χάθηκε και τον εντόπισαν σε χαράδραΕλλάδα

  Ο νεαρός εντοπίστηκε από τον πατέρα του - Φέρεται ότι γλίστρησε και ότι κατέληξε στον γκρεμό Χωρίς τις αισήσεις του ανασύρθηκε σε δύσβατη χαράδρα ο 21χρονος ορειβάτης που αγνοούν...

Κ. Μητσοτάκης: Απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής - Ψέματα και τοξικότητα από τον κ. Τσίπρα (βίντεο)Ελλάδα

  Απέλπιδα προσπάθεια να καταδείξει ότι ο χώρος του παραμένει συσπειρωμένος, ψέματα και τοξικότητα, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.    «Είδαμε τ...