Συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται σήμερα, Παρασκευή από την 24χρονη στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα μετά τις καταγγελίες της ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει στις Αρχές η 24χρονη, το βράδυ εκείνο είχε προσκληθεί σε πάρτι από έναν φίλο της που τον γνώριζε ως μετρ σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης που σύχναζε και ο οποίος όπως φαίνεται διοργανώνει ή συμμετέχει στην διοργάνωση τέτοιου είδους πάρτι πριβέ.

 

Η κοπέλα είχε πάει εκεί μετά από την αρχική της έξοδο σε καφετέρια με μια 17χρονη φίλη της, ανέβηκε στην σουίτα που γινόταν το πάρτι και κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία και αποφάσισαν να φύγουν. Καθώς στο μεταξύ δεν αισθανόταν καλά και δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της, την κάλεσε πίσω στο τηλέφωνο ο ίδιος “φίλος” της και της είπε να επιστρέψει και πως θα την βοηθούσε εκείνος.

Με την σειρά της η κοπέλα επέστρεψε μόνη και αδυνατώντας να κάνει οτιδήποτε άλλο, έκλεισε στο ξενοδοχείο ένα δωμάτιο με σκοπό να διανυκτερεύσει εκεί λόγω της κατάστασής της.

 

Στο ασανσέρ συνάντησε τρεις νεαρούς που συμμετείχαν στο πάρτι, την οδήγησαν σε ένα άλλο δωμάτιο και όχι στο δικό της όπως επίμονα τους ζητούσε να την βοηθήσουν και εκεί έχασε τις αισθήσεις της. Το πρωί ξύπνησε στο δωμάτιο αυτό, ανακαλύπτοντας πως είχε πέσει θύμα βιασμού ενώ θυμόταν την σκηνή που ένας εκ των εμπλεκομένων βρέθηκε πάνω της.

Όταν η κοπέλα συνέθεσε τις εικόνες που είδε στο δωμάτιο όταν ξύπνησε, τα ευρήματα κλπ. και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί σε βάρος της και προχώρησε σε σχετική καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

 

Την ίδια ώρα οι τοξικολογικές εξετάσεις της νεαρής έχουν σταλεί στην Ελβετία. Ο λόγος που εστάλησαν οι εξετάσεις από τη χώρα μας σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας οφείλεται στον εξοπλισμό που κατέχει το εν λόγω εργαστήριο, ο οποίος είναι σαφώς πιο σύγχρονος από τον απαρχαιωμένο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι υπάρχουν καινούργια φάρμακα, τα οποία μπορεί να ανιχνεύει ο εξοπλισμός άλλων ευρωπαϊκών εργαστηρίων, αλλά όχι του ΑΠΘ, και για αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι επέλεξαν να σταλούν στην Ελβετία, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Παράλληλα, χθες, Πέμπτη, η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όλοι τους βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο όπου και έλαβε χώρα ο βιασμός όπως καταγγέλλει η 24χρονη κοπέλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από τις καταθέσεις των ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην καταγγελία της 24χρονης προκύπτουν σημαντικά κενά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makthes.gr, που έφερε και στη δημοσιότητα τις καταθέσεις, διαπιστώνονται αντιφάσεις και σημαντικά κενά, τόσο ως προς το χρονικό πλαίσιο, όσο και προς τα στοιχεία.

Με εξαίρεση, λοιπόν, την κατάθεση του Μάνου Παπαδόπουλου που πρώτος καταγγέλθηκε ως συμμετέχων και στην ουσία συνδετικός κρίκος στην όλη υπόθεση, η οποία διαφέρει σε πολλά σημεία και μπερδεύει και την ιστορία ως προς τα δωμάτια του ξενοδοχείου και το ποιος διέμενε σε καθένα απ’ αυτά, οι άλλες τέσσερις καταθέσεις, ανάμεσα στις οποίες και του καταγγελλόμενου ως βιαστή της από την 24χρονη είναι πανομοιότυπες.

  • Όμως, απ’ αυτές λείπει κάτι πολύ σημαντικό. Η ιστορία που προκύπτει από την κατάθεση της 24χρονης αλλά και από τα επίσημα στοιχεία του ξενοδοχείου και η οποία αφορά στο γεγονός πως εκείνη αρχικά αποχώρησε από το πάρτι, κατέβηκε από τον τέταρτο όροφο στη ρεσεψιόν, έκλεισε και πλήρωσε ένα δωμάτιο καθώς δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει και στη συνέχεια ανέβηκε για να κοιμηθεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστορία που κατήγγειλε και στις αρχές η κοπέλα και στη συνέντευξη που έδωσε, οι 3 από τους εμπλεκόμενους τη βρήκαν στο διάδρομο σε λιπόθυμη κατάσταση και κάπως έτσι βρέθηκε στον έκτο όροφο και στο δωμάτιο που ξύπνησε την επομένη σε κακή κατάσταση κι όχι στον τέταρτο και στο 401 που ήταν το πάρτι.

Στις καταθέσεις, λοιπόν, και οι πέντε εμπλεκόμενοι «ξεχνούν» αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το πιο κρίσιμο προφανώς για όλη την υπόθεση και την δικαστική της –από εδώ και πέρα-εξέλιξη, με τον υποδεικνυόμενο από την ίδια ως βιαστή της Β. Λ. και τον αδερφό του, αλλά και τους δύο άλλους φίλους τους να λένε πως η κοπέλα μιλούσε με τον Β.Λ. και έφυγαν κάποια στιγμή μαζί.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σημαντικό κενό στην υπόθεση, καθώς τόσο η 24χρονη όσο και η 17χρονη φίλη της που ήταν παρούσα έχουν καταθέσει πως κατέβηκαν μαζί οι δυο τους και η 24χρονη γύρισε στη ρεσεψιόν κι έκλεισε δωμάτιο.

Μάλιστα, η εκδοχή της καταγγέλλουσας επιβεβαιώνεται και από το ξενοδοχείο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δίπλα της στην σουίτα όπου καταγγέλλει πως βιάστηκε ομαδικά βρέθηκε η κάρτα του δωματίου, κάτι που αναιρεί και την κατάθεση ενός εξ αυτών που λέει πως είχε τον σχετικό φακελάκι που δίνουν τα ξενοδοχεία με τις κάρτες στα χέρια της αλλά δεν είχε κάρτα μέσα.

Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι στις καταθέσεις τους δίνουν διαφορετικές ώρες που συνέβησαν καθένα από τα όσα καταγγέλλονται, ενώ εντύπωση προκαλεί πως ο Περογιαννάκης στην κατάθεσή του λέει πως “φαινόταν εμφανώς πως η κοπέλα είχε καταναλώσει αλκοόλ” όταν την πρωτοείδε, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος συνελήφθη μετά την καταγγελία τονίζει πως “ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης”.

  • Συγκλονιστικές είναι και οι νέες μαρτυρίες σχετικά με το πάρτι στη σουίτα του ξενοδοχείου,αλλά και για παρόμοια πάρτι στη Θεσσαλονίκη που ήρθαν στο φως τις δημοσιότητας. Στις αποκαλύψεις προχώρησαν τρεις κοπέλες, οι οποίες, όπως αναφέρουν έλαβαν προσκλήσεις ή πήραν μέρος σε κάποια από αυτά.

Οι γυναίκες αυτές, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» περιέγραψαν την προσωπική τους εμπειρία από προσκλήσεις που δέχτηκαν από τον διοργανωτή αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο διεξάγονταν τα πάρτι αυτά.

  • «Είχαμε πρόκληση για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, όπου θα λέγαμε το νούμερο στη ρεσεψιόν και θα μπαίναμε στο πάρτι» αναφέρει μια από τις γυναίκες. «Γενικά το πάρτι είχε διαφημιστεί δεν ήταν και πολύ κρυφό. Τη συγκεκριμένη ημέρα γίνονταν πάρτι σε δύο ξενοδοχεία» συνεχίζει, ενώ σημειώνει πως στο πάρτι που έγινε στο άλλο ξενοδοχείο ήρθε η αστυνομία και από ρεσεψιόν βγήκε ο υπεύθυνος και είπε «φύγετε γιατί θα μπλέξετε».

«Τα θύματα είναι εύκολα, νέες κοπέλες. Ψάχνουν τα εύκολα θύματα. Εννοείται πως η Γεωργία δεν είναι η πρώτη κοπέλα. Έχουν γίνει κι άλλα περιστατικά. Τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν, διότι οι θύτες έχουν ισχύ οικονομική, έχουν βίντεο με τις κοπέλες την ώρα της πράξης και τις εκβιάζουν με αυτό τον τρόπο» αναφέρει στη συνέχεια.

«Ακόμα και νομικά να το πας, ένας δικηγόρος χρειάζεται χρήματα» εξηγεί. «Εγώ την έχω ζήσει αυτή την εμπειρία. Ξέρω πως είναι να σου ρίχνουν αυτό το πράγμα. Δεν έχεις τις αισθήσεις σου, δεν θυμάσαι απολύτως τίποτα» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο η κοπέλα περιγράφοντας τη δική της εμπειρία. «Υπάρχει ένα κενό, δεν χρειάζεται να πιεις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, τρεις γουλιές αρκούν. Ξαφνικά σε πιάνει ένα μπλακ άουτ. Εμένα μου είχαν κλέψει κινητό, τα πάντα, σώθηκα γιατί με πήρε μια φίλη μου στο σπίτι της» αναφέρει χαρακτηριστικά στο τέλος.

  • Χθες, ο 27χρονος κατηγορούμενος έκανε την πρώτη του δημόσια δήλωση, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της 24χρονης.

Ο κατηγορούμενος, που είχε συλληφθεί από την αστυνομία αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, απέστειλε δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό “ΑΝΤ1” η οποία και προβλήθηκε κατά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Μέσω της δήλωσής του, ο 27χρονος ζητά ίση αντιμετώπιση, χαρακτηρίζοντας “ανυπόστατα” όσα ισχυρίζεται η 24χρονη, λέγοντας ότι “στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που τα καταρρίπτουν”. Μάλιστα, υποστηρίζει πως “το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον”.

“Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα “βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης για το οποίο έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας που εκμεταλλεύεται νεαρές κοπέλες και τις προωθεί σε τέτοια πάρτι.

Αυτή η υπόθεση έχει χρεωθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είναι ξεχωριστή έρευνα από αυτή του βιασμού και παραμένει σε αρχικό στάδιο και στην λήψη καταθέσεων για να σχηματιστεί μία εικόνα των όσων προηγήθηκαν.

Μάλιστα, για διεθνές κύκλωμα που εκμεταλλεύεται νεαρές κοπέλες μίλησε και ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, αναφερόμενος στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης.

Όπως είπε, έχουν παρέμβει οι εισαγγελικές αρχές της Κύπρου μετά από καταγγελία που έγινε από Αθήνα και διαβιβάστηκε στον βουλευτή Χριστοφίδη του ΑΚΕΛ, ότι υπήρξαν Κύπριοι στο πάρτι όπως και κοπέλες που ήρθαν από Κύπρο.

“Υπάρχουν διάφοροι ψαράδες που ψαρεύουν κοριτσάκια με τζάμπα ποτά και μεγάλη ζωή και μετά έρχεται η κόκα, η εξάρτηση και η πορνεία. Η κόκα έχει γίνει ο βασιλιάς των ναρκωτικών” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις τοξικολογικές χαρακτήρισε “απαράδεκτο να μην έχουν βγει τα αποτελέσματα μετά από 20 μέρες” και διέψευσε τις πληροφορίες ότι καθυστέρησαν λόγω κορονοϊού ή ότι εστάλησαν στο εξωτερικό. “Την απάντηση θα την δώσει ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου” είπε χαρακτηριστικά.

“Πώς θα ανοίξουν στόματα όταν τα αντανακλαστικά των ελληνικών αρχών δεν είναι γρήγορα;” πρόσθεσε ο κ. Διαλυνάς”.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, η έρευνα συνεχίζεται σε δύο κατευθύνσεις, σε Κύπρο και Ελλάδα, συμπληρώνοντας πως “η κυπριακή αστυνομία για το συγκεκριμένο θέμα, δεν έχει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία ή άλλα στοιχεία που να εμπλέκουν την Κύπρο σε τέτοιο κύκλωμα”.

Όπως είπε “η έρευνα που έχει ξεκινήσει αφορά τα διάφορα δημοσιεύματα και αναρτήσεις κάποιου προσώπου στην Ελλάδα που αφορά το συγκεκριμένο θέμα το οποίο διερευνάται στη Θεσσαλονίκη”.

“Στη βάση αυτών των δημοσιευμάτων” συμπλήρωσε “έχουν δοθεί οδηγίες κι έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει αυτή η εμπλοκή οποιουδήποτε Κύπριου και αν διαπράττονται αδικήματα”.

Η έρευνα, όπως είπε, έχει δυο κατευθύνσεις: “η μία αφορά το πρόσωπο που έχει προβάλει αυτούς τους ισχυρισμούς, ενας Έλληνας που βρίσκεται στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθεση να δώσει πληροφορίες και να αποστείλει επιστολή με όλες τις λεπτομέρειες”.

Για τη δεύτερη, είπε οτι έστειλαν αίτημα στις ελληνικές αρχές μέσω Europol “για να μας διαβιβάσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες ή και μαρτυρίες που εμπλέκουν την Κύπρο ή οποιονδήποτε Κύπριο σε αυτήν την ιστορία ώστε να έχουμε κάτι να μπορούμε να ξεκινήσουμε”.

“Εξ όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται οτι κάποια πρόσωπα αποστέλλουν γυναίκες, στην Ελλάδα” σημείωσε.

 

 

Πηγή: libre.gr