ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις 3 οι ανακοινώσεις Πλεύρη – Σε ισχύ από αύριο τα μέτρα - Τέλος η μουσική

Από τις έξι το πρωί της Πέμπτης θα τεθούν σύμφωνα με πληροφορίες σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.


Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Στη μια το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων. Στις 3 το μεσημέρι θα γίνουν τελικά οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και την απαγόρευση μουσικής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα τα καταστήματα αυτά θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, αλλά δεν αποκλείεται η γίνει η έκπληξη και να κλείνουν νωρίτερα. Αυτό, θα το αποφασίσουν οι ειδικοί ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Όμικρον έχει κυριαρχήσει σε ποσοστό 70%. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έως 4.000 κρούσματα από τα 21.657 που ανακοινώθηκαν χθες ανήκουν στη μετάλλαξη Δ. 

 


Τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για τις 3 Ιανουαρίου 

 

Εστίαση:

Περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας
Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα
Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες

Μάσκες:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση
Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός

Γήπεδα:

Περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως 50%
Θα υπάρχει και κυλιόμενο ωράριο
Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα, ενώ για τα σχολεία σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί που θα αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι καταλαβαίνει ότι ο κόσμος είχε άλλα σχέδια για αυτές τις μέρες, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να καταφύγουμε σε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης. 

Απαντώντας στο πώς θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα συνωστισμού και το αν θα γίνουν έλεγχοι, σημείωσε ότι «Θα υπάρξουν οδηγίες και συστάσεις». «Έχουμε κοινή λογική, ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να συμπεριφερθεί», είπε. 

 

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

 Κατερίνη – 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 18χρονο για πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμούΕλλάδα

Στη σύλληψη ενός 18χρονου ο οποίος είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο αντιστοιχούσε σε άλλο πρόσωπο, προχώρησε η αστυνομία στην Κατερίνη, έπειτα από έλεγχο που έγινε σε καφετέ...

 Γεωργαντάς – Πόσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, με την πρώτη δόση και τι θα γίνει με την υποχρεωτικότηταΕλλάδα

Στοιχεία για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας παρέθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Πάνω από 7 εκατομμύρια θα είναι από σήμερα οι πλήρως εμβολισμένοι, κατά...

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη - Η Όμικρον διπλασιάζεται ανά δύο μέρεςΕλλάδα

Ραγδαία αύξηση της διασποράς του SARS-CoV-2 στην κοινότητα της Θεσσαλονίκης καταδεικνύουν οι αναλύσεις της Ομάδας Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ στα αστικά απόβλητα της πόλης, σε ό...

Ανατροπή, από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα νέα μέτρα -Ρεβεγιόν έως τις 2 τη νύχτα στην εστίασηΕλλάδα

Ανατροπή έφερε η έκρηξη κρουσμάτων, με τα μέτρα που θα ίσχυαν από την ερχόμενη Δευτέρα να επισπεύδονται και να ισχύουν από αύριο πρωί. Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πρωινή σύσκεψη στο Μ...

Από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα νέα μέτρα -Στις 4 οι ανακοινώσεις Εκτακτη επικαιρότηταΕλλάδα

Νέα έκτακτα μέτρα έφερε η έκρηξη κρουσμάτων, με αυτά που θα ίσχυαν από την ερχόμενη Δευτέρα να επισπεύδονται και να ισχύουν από αύριο πρωί. Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πρωινή σύσκεψη ...