ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θωμαΐδης – Τα λύματα δείχνουν επίπεδα κορύφωσης Νοεμβρίου

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προβλέπεται στη χώρα μας σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένονται και τα αποτελέσματα των αναλύσεων αυτής της εβδομάδας στη χώρα μας, ώστε οι ειδικοί να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

«Αυτή τη στιγμή, στα λύματα της Αττικής το ιικό φορτίο φαίνεται να είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα, με 2.000-2.300 κρούσματα ημερησίως, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Τέτοια επίπεδα είχαμε δει στην κορύφωση του Νοεμβρίου και στον Ιούλιο, στο προηγούμενο κύμα», επεσήμανε και εκτίμησε ότι λόγω της Όμικρον τα κρούσματα θα αυξηθούν πολύ περισσότερο.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως αν αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων ένα μέρος αυτών θα οδηγηθεί στο νοσοκομείο. «Οι νοσηλείες αφορούν κυρίως τα άτομα άνω των 60 ετών. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση και για τους ανεμβολίαστους ή τους εμβολιασμένους με 1 δόση», είπε.

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα, ο καθηγητής είπε ότι οι υγειονομικοί βλέποντας την κατάσταση στο ΕΣΥ εισηγούνται lockdown. Ο ίδιος με βάση τα λύματα τόνισε ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα.

Διαβάστε επίσης

 Γώγος – «Γρήγορα να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία» είπε για την τηλεργασίαΕλλάδα

Η απασχόληση θα τεθεί επί τάπητος στην επόμενη εισήγηση της Επιτροπής των λοιμοξιολόγων. Ειδικότερα, η επόμενη εισήγηση της Επιτροπής εν όψει της λήψης μέτρων για τον Ιανουάριο, θα...

 Όμικρον – Συναγερμός στην Αττική για δεκάδες ύποπτα κρούσματα της νέας παραλλαγήςΕλλάδα

Σχεδόν 20 είναι τα ύποπτα κρούσματα τα οποία εξετάζονται στην περιοχή της Αττικής για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για την παραλλαγή Όμικρον. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, απαιτούνται τέσσερ...