ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Jumbo – Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο κατάστημα του Μοσχάτου

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα με τρικάκια και συνθήματα σε κατάστημα του Jumbo στο Μοσχάτο έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως ενημέρωσε η ίδια η αναρχική συλλογικότητα στο Facebook.

«Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία του JUMBO στο Μοσχάτο. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ», έγραψε ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, εκ των ηγετικών μελών του Ρουβίκωνα, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Τι είχε καταγγείλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είχε κάνει προ ημερών λόγο για «πρακτικές γαλέρας κι εργασιακής ασυδοσίας» στα Jumbo με αποτέλεσμα να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με εσωτερικό κανονισμό η διοίκηση των Jumbo επιχειρεί να μετακινεί και να αποσπά οποιονδήποτε εργαζόμενο από το τμήμα ή το κατάστημα ή την εγκατάσταση στο οποίο εργάζεται, «σε άλλο τμήμα ή κατάστημα ή εν γένει θέση της ίδιας ή σχετικής ειδικότητας στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας! Δηλαδή αυτό το μήνα Αθήνα, τον άλλο Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, ο Σύλλογος κατήγγειλε πως με βάση τον ίδιο κανονισμό, η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις κι επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο «στον παραβάτη – εργαζόμενο» αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του».

«Δηλαδή το ωράριο εργασίας θα γίνεται λάστιχο κατά το πώς βολεύει την εργοδοσία, μέσα σε αυτόν δεν χωράει το διάλειμμα, η προετοιμασία (αλλαγή ενδυμασίας κ.α)», επισημαίνει ο ΣΕΑ, προσθέτοντας πως θα επανέλθει για το 8ωρο που μοιάζει με 5ωρο. Επιπρόσθετα, «με βάση το άρθρο 18, παρ.1 ο χρόνος και η σειρά χορηγούμενης τμηματικά αδείας (καλοκαίρι και χειμώνα) καθορίζεται από την εταιρεία. Με βάση το άρθρο 33 η εταιρεία φέρει την ιδιότητα του «Υπεύθυνου Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων» και μπορεί να φακελώνει με όποιον τρόπο θέλει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές.

 

Διαβάστε επίσης

Βουλή: Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται η συζήτηση του ΠροϋπολογισμούΕλλάδα

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύ...

ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιοι παρέλαβαν την μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα και την αγνόησαν;» - H απάντηση του Σκέρτσου Ελλάδα

Στην μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ερωτώντας ποιοι από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού την είχαν παραλάβει και την αγνόησαν.    Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου το...

Κορωνοϊός: 4.766 νέα κρούσματα - 684 σε ΜΕΘ, 85 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Γεωγραφική κατανομήΕλλάδα

  Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:   Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.766 , εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπι...

ΕΡΓΟΣΕ: Ολοκληρώθηκαν νωρίτερα οι εργασίες αποκατάστασης στην προαστιακή γραμμή Αεροδρόμιο - ΣΚΑΕλλάδα

Νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η απευθείας ...