ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βόλος – Πέθανε από κοροναϊό ανεμβολίαστος μοναχός

Σαν βόμβα έσκασε χθες το βράδυ στους εκκλησιαστικούς κύκλους η είδηση ότι κατέληξε από κοροναϊό, στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν, ο μοναχός Παύλος, από την Ιερά Μονή Φλαμουρίου, στην Ανω Κερασιά.

Ο μοναχός ήταν ηλικίας 65 χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες νόσησε από κορονοϊό πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ δεν ήταν εμβολιασμένος. Πριν από 15 ημέρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι γιατροί αμέσως διέγνωσαν ότι η νόσος τού είχε προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Την 1η Δεκεμβρίου διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε από επιπλοκές.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν πως δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Η νόσηση όμως από κοροναϊό και το γεγονός ότι ήταν ανεμβολίαστος στάθηκαν μοιραίες για τη ζωή του.

Ωστόσο προκαλεί ερωτήματα πώς κόλλησε κοροναϊό ο εκλιπών, καθώς, λόγω της πανδημίας, η Ιερά Μονή Φλαμουρίου τα δύο τελευταία χρόνια δεν είναι ανοιχτή στο κοινό, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διασποράς.

Στο συγκεκριμένο μοναστήρι, χρόνια τώρα διαβιούν ο ηγούμενος Συμεών και τέσσερις ακόμη μοναχοί, εκ των οποίων και ο Παύλος που χθες αποδήμησε εις Κύριον. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, κανείς από τους μοναχούς δεν είναι εμβολιασμένος. Οι πληροφορίες λένε ότι παλαιότερα νόσησε ο ηγούμενος, ο οποίος ξεπέρασε τη δοκιμασία και είναι καλά πλέον στην υγεία του.

«Είναι απορίας άξιο και για εμάς πώς νόσησε από κοροναϊό ο μοναχός Παύλος. Εμείς τηρούμε πιστά τα μέτρα προστασίας. Το μοναστήρι είναι κλειστό, δεν υπάρχει επισκεπτήριο», επισήμανε η μοναχή Ειρήνη, από το μοναστήρι στη Μακρινίτσα, που εργάζεται εθελοντικά στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου βοηθώντας στην υλοτομία και γνώριζε τον εκλιπόντα μοναχό. Η μοναχή Ειρήνη επιβεβαίωσε επίσης ότι κανείς τους δεν έχει κάνει εμβόλιο. «Συζητούσαν για το εμβόλιο οι μοναχοί, όμως έλεγαν αποκλείεται ο κορονοϊός να φτάσει πάνω στο μοναστήρι, για αυτό και δεν το έκαναν», πρόσθεσε η ίδια.

Ο 65χρονος μοναχός Παύλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή. Ήταν από τους μοναχούς που δεν κατέβαιναν συχνά στην Κάτω Κερασιά, όποτε όμως το έκανε, ήταν ιδιαίτερα φιλικός με τους κατοίκους του χωριού. Τους ήξερε όλους με το μικρό τους όνομα. «Ήταν συνειδητή επιλογή του να μην κατεβαίνει πολύ συχνά στην πόλη και στο χωριό. Του άρεσε το μοναστήρι και είχε πολλές δραστηριότητες εκεί. Ήθελε να είναι απερίσπαστος στο μοναστικό του έργο», επισήμανε με τη σειρά της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Αντωνία Χασιώτη, επικεφαλής των κοινωνικών δομών του δήμου Ρήγα Φεραίου, πρώην πρόεδρος της Τ.Κ. Κερασιάς.

Ο μοναχός Παύλος, κατά κόσμον Γιώργος Κανάρης, σπούδαζε στην Πάντειο Σχολή στην Αθήνα, όταν αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να αφιερωθεί στον Θεό. Ήταν μορφωμένος. Το άγγελμα του θανάτου του έχει σκορπίσει θλίψη στους εκκλησιαστικούς και μοναστηριακούς κύκλους, αλλά και σε όλη την περιοχή.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου, όπου και θα ταφεί.

Διαβάστε επίσης

Παραλλαγή Όμικρον – Επτά νέα ύποπτα κρούσματα εξετάζονται στην ΕλλάδαΕλλάδα

Ακόμη επτά ύποπτα κρούσματα αναλύονται στη χώρα μας προκειμένου να επιβεβαιωθεί –πιθανώς αύριο – πως φέρουν την παραλλαγή Όμικρον. Και τα επτά κρούσματα φέρουν αυτό το στοιχείο που...

Στάθης Παναγιωτόπουλος – Η πρώην σύντροφός του είχε ενημερώσει τη μέλλουσα σύζυγό του για τα βίντεοΕλλάδα

Ο «ασκός του Αιόλου» για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο έχει ανοίξει και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Η πρώην σύντροφος του πρώην πλέον συμπαρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα, η ο...

 Αρνείται τη δολοφονία και το δεύτερο έγκλημα που του αποδίδεται ο 39χρονος που σκότωσε τη νονά του στο ΒόλοΕλλάδα

Δεν παραδέχεται τη δολοφονία της Νίκης Μηλίνη – Τσιρογιάννη τον Αύγουστο του 2009 στη Νέα Ιωνία ο 39χρονος Βολιώτης, που προφυλακίστηκε για τον φόνο της νονάς του Ευθαλίας Αβραμίδο...

 Πάτρα – Εξαοατησαν ηλικιωμένη και πλήρωσε 17.000 ευρώ για «χειρουργείο» συγγενή τηςΕλλάδα

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι απάτες κατά των ηλικιωμένων με πρόφαση τα τροχαία ατυχήματα συγγενών τους. Θύμα καλοστημένης απάτης έπεσε ακόμη μία ηλικιωμένη στην Πάτρα με τους δράσ...