ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΜΕΘ για VIP: Νέα αναπάντητα ερωτήματα στον Πλεύρη μετά τη διάψευση – Πολιτικές διαστάσεις με δηλώσεις Οικονόμου σε διαφορετική κατεύθυνση (vid)

Εκρηκτικές διαστάσεις με νέες αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, λαμβάνει το ζήτημα με τις καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ, βάσει των οποίων υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ COVID οι οποίες κρατούνται για να εξυπηρετούνται μόνο VIP. Το όλο θέμα εγείρει τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ την ώρα που δεκάδες ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων και μάλιστα η θνησιμότητα αυτά αγγίζει το 80%.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ δεν διέψευσε αυτές τις καταγγελίες αλλά απέδωσε τέτοια φαινόμενα στα προβλήματα μεταφοράς ασθενών. Λίγη ώρα αργότερα ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προέβη σε επίσημη ανακοίνωση σε διαφορετική γραμμή καθώς διέψευδε κατηγορηματικά τις καταγγελίες των υγειονομικών και γιατρών για να λάβει την άμεση και αιχμηρή απάντηση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκο.

Η ανακοίνωση Πλεύρη:

  • «Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν».

Στην ανακοίνωση απάντησε ο κ. Γιαννάκος ο οποίος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Dnews τονίζει:

  • “Αφού η ΠΟΕΔΗΝ έχει άδικο με ποια κριτήρια έβαλαν στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και του Σωτηρία τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά και γνωστό δημοσιογράφο αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα είναι και μη εμβολιασμένοι, σε αντίθεση με τόσους ασθενείς που περιμένουν στη λίστα; Να μας απαντήσει πόσοι επώνυμοι υπάρχουν στην λίστα αναμονής; Βάσει των επισήμων στοιχείων 600 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ, το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 714, θα έπρεπε όλα τα κρεβάτια να είναι γεμάτα, όμως έχουμε 647 και τα 47 κρεβάτια είναι κενά. Εάν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Πλεύρης θα έβρισκε κρεβάτι ο 58χρονος στο Αγρίνιο που περίμενε πάνω από πέντε ημέρες και όχι ο Μητροπολίτης μέσα σε τρεις ώρες”.

 

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ:

  • «Θεωρώ αδιανόητο ότι γίνονται διακρίσεις για κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν, χωρίς αμφιβολία», είπε ο κ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι «είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι για τους οποίους συμπολίτες μας που διασωληνώνονται και χρειάζονται εντατική πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ … πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά τα κριτήρια».

Προχώρησε μάλιστα περισσότερο, αναφέροντας ότι «πολλές φορές συμπολίτες μας που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, για κριτήρια υγειονομικά δεν μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις, όπου υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Κάποιος που διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κρεβάτι είτε στο νοσοκομείο είτε στη γύρω περιοχή, μπορεί να μην μπορεί να μεταφερθεί π.χ. στην Αθήνα, ή την Κρήτη, όπου υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ».

Το θέμα προέκυψε από τις αποκαλύψεις που έκαναν μιλώντας στο Kontra και την Αν. Γιάμαλη, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Παναγιώτης Παπανικολάου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Παπανικολάου έκανε εξαρχής σαφές ότι «οι απώλειες θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότερες, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα» και στη συνέχεια παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση τα στοιχεία για την 6η Δεκεμβρίου 2021 από τον ΕΟΔΥ.

Τα περί «καβάτζας» ΜΕΘ για VIP πρόσωπα επιβεβαίωσε και ο κ. Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, μαζί με του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, είναι 1.250. Οι 300 είναι του ιδιωτικού τομέα, για γενικά περιστατικά. Πολλές τις χρησιμοποιούν για δικές τους ανάγκες, δεν τις δίνουν στο σύστημα. Οι δημόσιες κλίνες ΜΕΘ είναι 950. Από αυτές, οι 647 δίνονται για περιστατικά covid-19. Την Τρίτη, ήταν εντός ΜΕΘ (διασωληνωμένοι και μη) 600 ασθενείς. Άρα, ακόμη και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν, από τους 714 μένουν 114 διασωληνωμένοι με covid-19 που βρίσκονται εκτός.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν άμεσα απαντήσεις

Απαντήσεις εδώ και τώρα από την κυβέρνηση για τις καταγγελίες πως ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ δεν αξιοποιούνται και μένουν εκτός μάχης κρατημένες για «VIP» περιστατικά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολιτευσης Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι κατά τη σημερινή του εμφάνιση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι περισσότεροι από 100 ασθενείς βρίσκονται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και καλεί την κυβέρνηση να ενημερώνει καθημερινά και με αναλυτικά στοιχεία για τις διαθέσιμες κλίνες και τον αριθμό των διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ.

«Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

 

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Η σημερινή συνάντηση, ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Eλλάδας-Ρωσίας (βίντεο)Ελλάδα

    Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι μία διαρκής διαδρομή και έχουν μέλλον, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις, που ακολούθησαν την κατ’ ιδίαν συν...

«Δεν πήρε όπλο να την πυροβολήσει, αλλά την σκότωνε λίγο-λίγο»: Συγκλονιστική κατάθεση στη δίκη του ψευτογιατρούΕλλάδα

«Πίστεψε σε έναν απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δε πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωνε λίγο- λίγο με αυτά τα σκευάσματα. Ας ζήταγε τα 30 χιλιάδες ευρώ από εμένα θα του τα...

Πλεύρης για VIP ΜΕΘ: Ψευδέστατες αναφορές – Συκοφάντες όσοι διακινούν fake newsΕλλάδα

Ψευδέστατες χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τις καταγγελίες περί κλινών ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για «VIP» ασθενείς. Τονίζει ότι οι αναφορές αυτές προσβάλλουν πρωτί...

Παρουσία Μητσοτάκη η συνεδρίαση της ΔΙΣ- Στο επίκεντρο η πανδημία και οι εμβολιασμοίΕλλάδα

Μετά απο συνενοήση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο , ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησί...

Εισήγηση Επιτροπής: Να μειωθεί στους 3 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησηςΕλλάδα

Να μειωθεί στους 3 μήνες η διάρκεια του πιστοπoιητικού νόσησης εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. stop Την τελική απόφαση θα πάρει το υπουργέιο Υγείας...

Μητσοτάκης σε Πούτιν: Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας-ΡωσίαςΕλλάδα

Σε εξέλιξη είναι εδώ και περίπου 30 λεπτά η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας στο Σό...