ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης με Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο - Οι πρώτες δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ευρύ προβάδισμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αποτυπώνει η ενσωμάτωση των πρώτων αποτελεσμάτων στο 90% της Επικράτειας. Στις κάλπες είχαμε αθρόα συμμετοχή-ρεκόρ 270.000 περίπου πολιτών, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά, με σχεδόν 37%, ενώ μάχη στήθος με στήθος δίνουν Παπανδρέου - Λοβέρδος για να μπουν απέναντί του την δεύτερη Κυριακή με διαφορά λιγότερες από 4.000 ψήφους πανελλαδικά.


Ετσι, με ενσωματωμένο το 89,66% των ψήφων (το 90,13% των εκλογικών κέντρων - 240.270 ψήφοι) ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 37,11% (88.539).

Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,75% (66.202) και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,91% (61.812).

Έπονται οι Παύλος Χρηστίδης με 3,25% (7.757), Χάρης Καστανίδης με 3% (7.149), και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,97% (7.095).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διπλασίασε τα ποσοστά του από το 2017 καθώς τότε στον α' γύρο είχε συγκεντρώσει 51.736 ψήφους (ποσοστό 24,73%) και στον β' γύρο 66.483 ψήφους (43,25%).

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 στον πρώτο γύρο η Φώφη Γεννηματά είχε πάρει 86.330 ψήφους (ποσοστό 41,27%) και στον β' γύρο 87.230 (ποσοστό 56,75%).

Το ενδιαφέρον φαίνεται ότι εστιάζεται στην στρατηγική των υποψηφίων για τον δεύτερο γύρο, εφόσον ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον δεύτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως και από το επιτελείο Λοβέρδου φέρεται να αναγνωρίζουν ότι στον β' γύρο περνά ο Γ. Παπανδρέου. Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος αναμένεται να κάνει δήλωσει σε λίγο από τη Χ. Τρικούπη όπου θα παίρνει σαφή θέση υπέρ του ενός εκ των δύο μομομάχων.


Σημειώνεται ότι και ο Π. Χρηστίδης έχει δηλώσει ότι θα πάρει ανοικτά θέση υπέρ του ενός εκ των δύο του β' γύρου.

 

 

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει, δεσμεύομαι για πολιτική αυτονομία και ανανέωση»

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, προέβη ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Χ. Τρικούπη, δηλώνοντας ότι επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη.

Ο κ. Ανδρουλάκης που είναι ο καθαρός νικητής της πρώτης Κυριακής, με ευρύ προβάδισμα ενόψει β΄γύρου με μια προσεκτική δήλωση αναφέρθηκε τόσο στην εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά, όσο και στη μεγάλη συμμετοχή πολιτών στις κάλπες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους συνυποψηφίους του για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που έδωσαν.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που αναμετρηθήκαμε με πολιτικό πολιτισμό και με ενότητα, κάτι που είναι παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά», ανέφερε αρχικά.

«Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, πολιτική αυτονομία και ενότητα. Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

 

Παπανδρέου: Την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε για την ταυτότητα του Κινήματος

Ο Γιώργος Παπανδρέου με μια λιτή δήλωσή του από το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε το δίλημμα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

«Την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε για την ταυτότητα του Κινήματος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία», τόνισε, καταλήγοντας στο εξής: «Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής».

 

Ανδρέας Λοβέρδος: Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα

Σε δηλώσεις προχωρά ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες και να ζητήσω συγγνώμη για τις ώρες που ταλαιπωρήθηκαν στις κάλπες. Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα».

 

iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Πάπας Φραγκίσκος: Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πρόβλημα του κόσμου, μια κρίση που μας αφορά όλουςΕλλάδα

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου κατά την κοινή τους και μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο επίσκεψη τους στη Λέσβο στις 16 Απριλίου του ...

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα με καταμετρημένο 65% των ψήφων - Ξεκάθαρο προβάδισμα ΑνδρουλάκηΕλλάδα

Έσπασε κάθε ρεκόρ η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέας ηγεσίας.   Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 15% των ψήφων, οι ...

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», με 275.000 ψηφοφόρους στις κάλπες για την εκλογή ηγεσίας - Παράταση μόνο όπου υπάρχουν ουρέςΕλλάδα

Κέρδισε το στοίχημα της προσέλευσης η Χαριλάου Τρικούπη - Περίπου 35% μεγαλύτερη η προσέλευση σε σχέση με το 2017 - Γύρω στις 10 το βράδυ τα πρώτα αποτελέσματα Το πρώτο στοίχημα γι...

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πότε θα ξέρουμε το αποτέλεσμα - Περισσότεροι από 257.000 ψήφισανΕλλάδα

Μεγάλη είναι η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στις 7:10 το απόγευμα είχαν ήδη ψηφί...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε υπόγειο πολυκατοικίας στο κέντρο της πόληςΕλλάδα

Ερευνάται η υπόθεση -  Εκτιμάται ότι τα οστά βρίσκονταν στην αποθήκη του υπογείου για αρκετά χρόνια Αντιμέτωπος με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθε το μεσημέρι της Κυριακής ο  διαχειριστή...