ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», με 275.000 ψηφοφόρους στις κάλπες για την εκλογή ηγεσίας - Παράταση μόνο όπου υπάρχουν ουρές

Κέρδισε το στοίχημα της προσέλευσης η Χαριλάου Τρικούπη - Περίπου 35% μεγαλύτερη η προσέλευση σε σχέση με το 2017 - Γύρω στις 10 το βράδυ τα πρώτα αποτελέσματα

Το πρώτο στοίχημα για τη δυναμική επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό έγινε με τη μεγάλη συμμετοχή στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

 
Η προσέλευση του κόσμου είναι περίπου 35% υψηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2017, κάτι που έχει προκαλέσει από ικανοποίηση έως ενθουσιασμό στη Χαριλάου Τρικούπη.

 
Από τις 212 χιλιάδες κόσμου που πήγαν τότε, τώρα προσεγγίζουν τις 270 χιλιάδες – και η προσέλευση συνεχίζεται εκεί όπου υπάρχουν ουρές.

Η μεγάλη συμμετοχή έρχεται να επιβεβαιώσει και τα θετικά δημοσκοπικά ευρήματα για την πρόθεση ψήφου, που έφερναν το ΚΙΝΑΛ στην περιοχή του 10%. Γίνεται σαφές από το συνδυασμό αυτών των στοιχείων ότι ο χώρος παραμένει «ζωντανός» και με προοπτική να επηρεάσει σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις.

Κρίσιμο για την έκβαση της μάχης μεταξύ των έξι υποψηφίων αρχηγών, ίσως αποδειχθεί το γεγονός ότι η μεγάλη αύξηση σημειώθηκε κυρίως στην επαρχία.

Ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη φτάνουν κάποια αποτελέσματα από περιοχές, όπου οι κάλπες έκλεισαν νωρίς και πρόκειται για μικρά τμήματα, αλλά ουσιαστικά η πρώτη ενδεικτική εικόνα θα δοθεί γύρω στις 10 το βράδυ, λόγω της παράτασης που υπήρξε, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσει και ο τελευταίος ενδιαφερόμενος πολίτης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο τι θα βγάλουν οι κάλπες. Πρώτον, εάν θα πάμε σε επαναληπτική αναμέτρηση την επόμενη Κυριακή ή θα εκλεγεί από απόψε αρχηγός. Φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν πως θα υπάρξει και δεύτερος γύρος.

Το δεύτερο είναι το ποιοι θα είναι το ζευγάρι που θα περάσει απόψε και ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ τους, όπως και πού θα κυμανθούν τα ποσοστά τους. Εάν δηλαδή θα διαμορφωθούν μη αναστρέψιμες δυναμικές ή θα πάμε σε μία τελική αναμέτρηση με χαρακτηριστικά ντέρμπι.

Και βέβαια τι θα κάνουν όσοι μείνουν εκτός β’ γύρου, κυρίως ποιος θα βρεθεί ηττημένος από την ισχυρή τριάδα και ο οποίος μπορεί να είναι ρυθμιστής.

Η εικόνα από τις εκτιμήσεις, που κάνουν τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών είναι συγκεχυμένη, αν και υπάρχει η αίσθηση που διαπερνά τις περισσότερες πλευρές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα περάσει στο β’ γύρο. Κατά την εκτίμηση των επιτελών του μάλιστα, όχι μόνο θα είναι πρώτος, αλλά θα ξεπερνά και το 40%. Από τους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη δίνεται η εικόνα ότι ο ευρωβουλευτής μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό θα είναι το δίδυμο της β’ Κυριακής, χωρίς όμως να διακινδυνεύουν τη σειρά ή τη διαφορά μεταξύ των δύο.

Από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου δεν εκφράζονται εκτιμήσεις ανοιχτά, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία πως θα ο βουλευτής θα είναι στο β’ γύρο, πιθανόν με αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου.
ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Διαβάστε επίσης

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα με καταμετρημένο 65% των ψήφων - Ξεκάθαρο προβάδισμα ΑνδρουλάκηΕλλάδα

Έσπασε κάθε ρεκόρ η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέας ηγεσίας.   Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 15% των ψήφων, οι ...

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πότε θα ξέρουμε το αποτέλεσμα - Περισσότεροι από 257.000 ψήφισανΕλλάδα

Μεγάλη είναι η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στις 7:10 το απόγευμα είχαν ήδη ψηφί...

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε υπόγειο πολυκατοικίας στο κέντρο της πόληςΕλλάδα

Ερευνάται η υπόθεση -  Εκτιμάται ότι τα οστά βρίσκονταν στην αποθήκη του υπογείου για αρκετά χρόνια Αντιμέτωπος με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθε το μεσημέρι της Κυριακής ο  διαχειριστή...

Πάπας Φραγκίσκος από Μυτιλήνη: Το προσφυγικό είναι πρόβλημα του κόσμου, μια ανθρωπιστική κρίση που αφορά όλουςΕλλάδα

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου κατά την κοινή τους επίσκεψη στη Λέσβο το 2016, απευθύνθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος στους πρόσφυγες και σε όλους όσοι ...

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προσέλευση ρεκόρ, ξεπέρασε το 2017 η συμμετοχή έχουν ψηφίσει 244.000 ως τώρα -Παράταση έως τις 20.00 στην ψηφοφορία Ελλάδα

Σπάει κάθε προσδοκία η προσέλευση ψηφοφόρων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 και μέχρι πριν από λίγο είχαν ψηφίσει 244.00...