ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιμένουν οι νοτιάδες με βροχές και καταιγίδες – Βελτίωση την Κυριακή και νέα επιδείνωση με πτώση θερμοκρασίας

Το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ιδιαίτερα στα δυτικά, στη Θράκη, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, περιοχές όπου θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 Μποφόρ, με μικρή προοδευτική εξασθένηση το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟ ΚΛΕΑΡΧΟ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗ ΤΟΥ OPEN

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου αύριο αναμένεται βελτίωση ενώ νέα επιδείνωση του καιρού από βδομάδα, με νοτιάδες πάλι, ωστόσο την Τρίτη θα πέσει η θερμοκρασία, κυρίως στις βορειότερες περιοχές της χώρας, καθώς θα έχουμε κακοκαιρία με δυνατές βροχές σε ορισμένες περιοχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην κεντρική και δυτική Μακεδονία.

Τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα μετά το μεσημέρι. Την Τετάρτη βελτιώνεται ο καιρός. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα το γυρίσει σε βοριά, θα πέσει η θερμοκρασία και θα κάνει περισσότερο κρύο στις βορειότερες περιοχές, ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 εως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδε τοπικά ισχυρές έως τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Απο τις προμεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία στη Θεσσαλία και από το βράδυ στα υπόλοιπα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση απο τα βόρεια τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση την Κυριακή

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 18 και στη νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης

Εφτασε στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος -Σε λίγο η συνάντηση με Σακελλαροπούλου και ΜητσοτάκηΕλλάδα

Στην Αθήνα έφτασε ο Πάπας Φραγκίσκος. Το αεροσκάφος της Aegean που τον μετέφερε, προσγειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος ...

Πλεύρης: Εξετάζονται άλλα δύο ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον - Στην ΑθήναΕλλάδα

Για τουλάχιστον άλλα δύο ακόμη κρούσματα, τα οποία εξετάζονται ως ύποπτα της μετάλλαξης Όμικρον, έκανε λόγο πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Πέραν του κρούσματος στ...

Στην Αθήνα σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος-Στο πόδι η ΕΛΑΣ-Πού θα διακοπεί η κυκλοφορίαΕλλάδα

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα έως και τη Δευτέρα ο Πάπας Φραγκίσκος - μετά το ταξίδι του στην Κύπρο - κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακ...

Πλημμύρισε το Μεσολόγγι – Δρόμοι και σπίτια κάτω από το νερό – Έκκληση του Δημάρχου (vid)Ελλάδα

Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Μεσολογγίου από τη νεροποντή. Σύμφωνα με τον δήμο, «αν και τα αντλιοστάσια δουλεύουν κανονικά, ο όγκος του νερού είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα αρκετοί δρ...

Σοκ σε ΕΠΑΛ της Αττικής: Καθηγητής χτύπησε μαθήτρια - Οι συμμαθητές της, έσπασαν το αμάξι τουΕλλάδα

Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν μέσα σε σχολική αίθουσα ΕΠΑΛ της Αττικής, με καθηγητή να επιτίθεται σε μαθήτρια, χτυπώντας την!   Στο βίντεο που προβλήθηκε στον ALPHA, διακρίνεται ο κα...

Συνταγματικό έκρινε το ΣτΕ τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και ΕΜΑΚ- Ανοίγει ο δρόμος της επέκτασηςΕλλάδα

Συνταγματικό είναι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού τόσο των υγειονομικών, όσο και των μελών της ΕΜΑΚ, αλλά και την αναστολή εργασίας σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν σύμφων...